Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Co donest nebo upect do prace na me narozky

Od: jajkaj odpovědí: 10 změna:
Ahoj co nosite do zamestnani kdyz mate narozky? Pect prilis nemumim aby to vypadalo fakt hezky. Delam spis buchty. A nemuzu najit nejake jednoduche hezke rezy uz jsem bezradna. Nejradsi bych neco koupila ale zatim jsem videla ze nosi upecene:( jedna se tak o osm lidi

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

martinaa*
hodnocení

0x

A co očka, chlebíčky... nemusí to být nutně sladké, ne? ;).

S kolegyně to v práci děláme tak, že každá koupí krabičku zákusků, co mají ty druhé rády, k tomu se nachystá pár talířků sýru, šunky, zeleniny, pečiva, a hotovo. Ale jsme jen 4, že.

Máme pro své kolegy v práci, je jich asi 20, objednala řezy, dvě krabice. A k tomu udělala právě minichlebíčky. :)

hodnocení

0x

Ahoj, nosila se flaška (vím, nesmí se to), ale pak to vyžahli jen dva lidi a ostatní koukali. Zavedl jsem tedy jiný styl. Peču sám a rád, ale nebráním se pomoci manželky a osvědčené jsou malé koláčky s náplní tvaroh, mák nebo povidla. Jednoduché, nepříliš pracné a dostane se na všechny, takže hned při snídani zmizí. Jenomže nás je tam kolem 20.

ladana
hodnocení

0x

Já jsem si zvykla vždy koupit lepší bonboniéru, takovou, co jsou tam ty bonbony i uvnitř zabalené do staniolu. A každému kdo mi blahopřál jsem nabídla bonbon. Za čas to začali rádi takto dělat i ostatní, bylo to pozorné a nikoho ani slavicího to neobtěžovalo. Jednou moje bývalá kolegyně se mě zeptala kde jsem na to přišla. Nepřišla jsem na to sama, viděla jsem to ve východních zemí a ne vždy mají špatné nápady. Pracovala jsem navíc na pracovišti, kde byl alkohol zakázaný, což bylo výborné.

Dokonce se tam na oslavence skládali, na dárek - hloupý zvyk. Rovnou jsem řekla at se nezlobí, ale že oslavy považuji za soukromé a jen v rodinném kruhu, což znamená že i dárky si dáváme jen v rodině. Myslím že se všem ulevilo, přestalo se to praktikovat a hotovo. Vyhovovalo to všem.

Když ale jednou těžce onemocněl kolega, dávali jsme všichni a nebylo nás tam málo, tedy všechna oddělení, i po 500 korunách, měl děti. A těm dětem jsme přispěli a dárky na Vánoce. A to jsem uznávala. To mělo smysl.

hodnocení

0x

Dcera říkala, že u nich vždycky dostávají chlebíček a zákusek a že se na to všichnio velice těší. ;)

host*
hodnocení

0x

Není nejjednodušší si vzpomenout na to, jak slaví narozeniny v práci ostatní zaměstnanci? Například ve firmě nebo oddělení, kde je 50 lidí by to byla každý týden nějaká oslava, nebo alespoň 5 krát do roka nějaké kulaté narozeniny. Kulaté, nebo dokonce významné kulaté, to jo, to se dá oslavit i v práci.

Jestliže každý na své narozeniny přinese nějaké dobroty a je to zvykem, tak se asi přizpůsobíte.

V každém případě se zapráší po talíři s buráky, talíři s křupkami, talíři se smaženými brambůrky. Každý si ve společných prostorách nebo kanceláři, kam chodí všichni, něco průběžně zobne. Pokud upečete jablečný koláč nebo bábovku a nakrájíte na vhodné kousky, budou vás velebit až jim budou padat drobečky od pusy.

Pokud máte nějaké společné posezení s kávou, kterou si na pracovišti obvykle vaříte, určitě ocení jeden, dva velké talíře s kolečky salámu, plátky sýra překrojené na vhodně menší sousta, třeba ba čtvrtiny, k tomu na čtvrtiny nakrájené okurčičky, nakrájené kousky červené papriky a pokud byste k tomu měli vidličku, tak jistě slupnou i nakládané cibulky. Je to lepší než kupovat chlebíčky, někdo sní o jeden víc a na někoho nezbyde, a je to hnusně drahé, platí se za práci. Vy si uděláte talíř se salámem a sýrem během deseti minut a k tomu na kolečka nakrájený rohlík nebo nějaké cereální pečivo. Nakrájený, aby to bylo na menší sousta k zobání salámu. A když to ještě ozdobíte zelenou petrželkou, nebo lehce posypete sladkou paprikou, bude ti o pěkné. Nezapomeňte na ubrousky, hodí se to.

Nemusíte to s oslavou přehánět, pokud chcete plout s proudem, udělejte takovou, jako ostatní. Ne víc a ne méně, aby vás nepomluvili, pokud by takoví byli...?

hodnocení

0x

Klidně Klášterní řezy /z odpalovaného těsta/, jsou slavnostní, oblíbené jsou Nugátové řezy, Nanukové řezy, rodina dcery pokaždé vyžaduje Eskymo řezy.

Pokud jste opravdu nepečící žena, lehké jablečné řezy bez tuku, s čokoládovou polevou. Nic se nešlehá, jen se utře, nalije na plech a peče. Nebo štrůdl z taženého těsta. Není nic lehčího.

Pokud se zaregistrujete, mohu Vám poslat recepty do vnitřní pošty. Jaga.

sonyboj*
hodnocení

0x

Každému čtvrtku kuřete s chlebem a nějakým dobrým omáčkem na chuť + něco sladkého - buchtu s krémem na plechu a podobně, podle toho, kolik mám času na přípravu. Dělám to už 20 let každý rok s různymi obměnami na narozky a svátek pro 14 lidí.

hodnocení

0x

To záležínna chuti přátel, já taky peču nerada a špatně, za to moc ráda vařím, vždy jsem donesla nějaé laskominky uvařené

hodnocení

0x

U nás na oddělení (cca 8 - 9 lidí) vybereme po 30 Kč a oslavenkyni koupíme krásnou kytku (jsme samé ženy). A od ní nic nečekáme, ale obvykle se každá vytasí s chlebíčkem a zákuskem. Někdy dojde k inovaci - třeba se místo zákusku dočkáme ovoce nebo zmrzliny, v létě je to prima. Někdo usmaží místo chlebíčků mísu kuřecích řízečků, k tomu půlku čerstvého chleba a sklenici domácích okurek - mňam! Nebo se objedná pizza, pro každého půlka. Alkohol se nepije, většinou se koupí džus a neperlivá voda.

Štrůdl z lístkového těsta je to nejjednodušší, co znám. Mohl by mít úspěch. Ale i obyčejné buchty, já bych se olizovala :)

pohanka*
hodnocení

0x

Pokud umíte klasické kynuté buchty, tak je udělejte, různé náplně. Možná, že po nich každý sáhne raději, než po řezech, které má každý. Právě že kynuté těsto mnoho kuchařinek neumí, nebo se s ním nechce dělat.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]