Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Pojištění vozidla

Od: fagala* odpovědí: 7 změna:

Dobrý den.Dnes jsem zjistil,že nemám uhrazené zíkonné pojištění vozidla.Čekám dopis od České kanceláře pojistitelů s částkou,kterou budu patrně nucen uhradit.Zajímalo by mne,zda někdo ví,jakou mají lhůtu po zjištění neplacení pojistného informovat vlastníka.Je to již 4 měsíce a nic nedorazilo.Jestli schválně nečekají aby pak vymáhaná částka byla co nejvyšší.Popřípadě,nějaká rada jak z této situace ven.I když to asi nejde.Spíše tedy jestli mají nějaké stanovéné lhůtypro obeslání dlužníka.Děkuji.hezký den

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

repkin*
hodnocení

0x
A proc by jste mel cekat na CKP? Proste okamzite zaplatte pojistku pojistovne a bude to OK. Nekdy tomu nerozumim ...

hodnocení

0x

Pokud pojišťovna ještě smlouvu nevypověděla, pak jen uhradíte. Ale pokud uhradíte a nebudete se zajímat, možná dnes nejste pojištěn! - v případě POV mají sice povinnost zasílat doporučený dopis, ale jak se někdy stává, dopis prostě adresáta nezastihne a dle zákona se považuje za doručený...

Nejprve kontaktujte pojišťovnu a zjistěte, zda je pojištění platné. Požádejte o informaci kolik a kam poslat - možná bude nějaké penále, takže standardní částka by opět mohla být nedostatečná a následně by pojištění padlo neplacením!

Pokud již platné není, zajistěte si novou smlouvu o pojištění a do počátku platnosti nikam nejezděte.

doplněno 19.01.16 14:21:

za mé praxe platilo toto:

Pokud nezaplatíte pojistné, Vaše pojištění zanikne až po několika měsících. Nejprve Vás pojišťovna upozorní telefonicky či emailem na nedoplatek pojistného. Poté pošle upomínku s minimálně měsíční lhůtou. Pojišťovně jste povinni uhradit dlužné pojistné do doby ukončení smlouvy, současně i s navýšením za neplacení povinného ručení.

Zkusím pohledat příslušný § - pojišťovny měly povinnost upozornit na splatnost předem... možná se to díky změnám a zrušení dohledu ČKP změnilo...

Jinak co se týče info od p. Milana C., tak ta je správná.

doplněno 19.01.16 14:23:

ukončení zmiňované činnosti ČKP např. zde - auto.idnes.cz/...

rv*
hodnocení

0x

Nemají kam spěchat. Snad to vždy kontrolují při změně vlastníka. A jak je uvedeno, přestože nemáte pojištění zaplaceno, můžete být ještě pojištěn, takže kontaktuje pojišťovnu a doplaťte.

hodnocení

0x

1) zapomeňte na sankce od ČKP, to již více jak rok neplatí.

2) Ihned zjistěte, zdali Vaše pojištovna nevypověděla pojištní.

3) Ihned poté pojistěte vozidlo.

4) napište si do kalendáře, kdy máte platit pojištění příště, abyste nezapomněl.

doplněno 19.01.16 14:39:

fagala.

Abyste věděl, že vím o čem píšu.

antickp.cz/...

ČKP po Vás nebude chtít sankci, za to, že provozujete vozidlo bez pojištění. Od 15. ledna 2015 nemůže vymáhat sankce, páč byl § 24c zrušen.

Dříve jsem dostával 5-8 dotazů denně, již rok mám od čkp pokuj, přesněji, již nikdo nepotřebuje radu ohledně čkp.

Hned dnes, pojistěte vozidlo.

fagala*
hodnocení

Zjištoval jsem to na pojištovně.Pojistné zaniklo.Mám u nich k tomu samému vozidlu ještě uzavřené havarijní pojištění a to platí.Na můj dotaz,že mě nepřišla žádná upomínka o úhrazení zakonného pojištění a doporučený dopis už vůbec ne,mě na infolice nebyla schopná jednoznačně odpovědět.Na mojí otázku,jaký by měl smysl hadit poctivě havarijní pojištění ve čtvrtletních splátkách a zároven nehradit zákonné popjištění,že to nemá logiku,mě také nic neřekla?Zajímalo by mne tedy,zda jous povinni mě zdělit,nejlépe doporučeně,že není uhrazeno pojistné,či nejsou?Jinak na odpověd od MILAN CUKRÁŘ-nevím o tom,že by ČKPuž více jak rok platby neplatí?koukal jsem na jejich stránky a je to tam uvedeno i s denními szazbami dle kategorie vozidla?To jste se asi spletl,i když bych byl samozřejmě rád.Budu rád,když mě někdo zodpoví,mé otázky,díky

repkin*
Vase otazky zodpovite tak, ze si najdete, otevrete a proctete smlouvu, kterou jste cetl a podepsal s pojistovnou. V prvni rade nejdrive uhradte dluznou castku na pojistnem a pote zjistite, ze zbytek vlastne uz vedet nepotrebujete.
fagala*
hodnocení

Samozřejmě,že pojistné uradím a pokud zaniklo,uzavřu nové.Nejsem chronický dlužník,jak jsem psal,uzavřel jsem se stejnou pojištovnou vedle zakonného pojištění i havarijní.havarijní je platné,zákonné ne.jinak budu věřit,těm odkazům,co jste mě polslaly.I když jsem tomu zprvu nevěřil.v dnešní době nikdo nikomu nic neodpustí a aby takovou věc zrušily,to jsem zprvu nevěřil.Ještě ted koukám.Jen se divím,že to na svých stránkách stále uvádějí i s denními sazbami dle kategorie voizidla.Díky moc

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]