Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, sestra je v domově důchodců a má průkazku ztpp. Sociální pracovnice z domova ji 16.11.2015 začala vyřizovat výměnu průkazky, protože ji potřebuje předložit na 02 ke slevě na telefon. Dnes je 19.1.2016 a ještě nic není hotovo. Kam se mám obrátit? Děkuji Hortová
Dle místa bydliště na sociální odbor, tam kde je postižená evidována, nebo na nadřízenou pracovnice DD.
Žádost musí podepsat sestra před úřednicí.
Humbuckere,
blahopřeji.
Já musel vzít volno, dojet z Pardubic do DD, vyzvednout tchýni, dojet do Jaroměře. Jelikož nemá úřad výtah, paní musela zamknout kancelář, čekajícím sdělit, že musí dolů pro podpis. V autě tchýně něco podepsala a hotovo. Další dovolenou, opět kolečko a vyzvednout průkaz. Pak do další kanceláře pro nový průkaz do auta.
Musite vzít její občanku, 1 její průkazovou fotografii a jít na Uřad práce, kam spadá ten domov, tedy kde má trvalou adresu.
Tam je i sociální oddělení které to vyřizuje. Tam s Vámi vyplní její žádost o výměnu průkazu ZTP a uvedte tam své číslo telefonu, ne té paní. Oni Vás bud zavolají nebo nevím na jakém datu se s nimi dohodnete.
Zároven tam vyplnte i žádost o mobilitu na 400 kč měsíčně, na tento průkaz má paní i tento nárok, i když to se vyplnuje až když má nový průkaz ZTP, ale musí se to podat do konce ledna, jinak nemá nárok. A spěchejte, už je 20 ledna !
Také se podívejte na platnost občanky, to by byl průšvih, kdyby byla prošlá.
Ahoj Olí.
Tady je asi problém v čase. Něco-kartička, měla být ještě vloni a letos ta nová žádost. Jestli se pamatuju dobře, tak když se to nestihlo, tak se asi bude muset projít nějakým povolovacím kolečkem. Nějaké ty posudky a tak.
Milane, ty podpisy na žádosti jsem zvládnul usmlouvat i bez stařenky ze sousedství. A když se podepisuju, tak dělám zásadně samé originály.
Milane, potíž bude asi v tom, že ouřad je v moc velkém městě. My to máme všechno v místě a pohromadě. Stařečky i ty kanceláře. Už nevím při čem, ale jednou ta ochotná slečna taky seběhla za sousedkou k autu pro podpis. Když už v něm čekala a zrovna jí to moc nechodilo. Vždy záleží na přístupu. U všeho. Ahoj.
Vycházela jsem ze skutečnosti že paní píše že její sestře sociální pracovnice už o výměnu vloni zažádala.
Kdyby tomu tak nebylo, už by bylo pozdě.
Teoreticky by tedy měla dojít tam, jak jsem psala a průkazku ZTP vyzvednout a ihned protože na má už jen 10 dnů zažádat o tu mobilitu.
At udělá co jsem napsala.
Dávám jsem formulář, jak vypadá ten příspěvek na mobilitu.
Seznam formulářů pro sociální služby
formulare.mpsv.cz/...
Žádost o příspěvek na mobilitu
formulare.mpsv.cz/...
Tu fotografii potřebuje sebou proto, že ji bude vystavena s mobilitou i parkovací karta EU, na které bude její forografie.
Ahoj ostatní, kteří jste tak pěkně reagovali na můj dotaz ohledně mé sestry a ZTPP.Všem děkuji. Já už jsem taky starší, takže nemám sestru doma, ale v domově a tam sociální pracovnice (jedná se o Brno) vyřizuje tu průkazku. Na té sestře závisí sleva na mobil. Proto se o to zajímám. Ale ještě jednou za rady a vaše reakce moc děkuji. I toto mi hodně pomohlo.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.