Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,půjčujeme léta hodně knih z knihovny.Nikdy jsme nic netratili,ale někdo mi nyní ukradl tašku,v níž byla mj. kniha z knihovny.Knihovna mi řekla,ať seženu adekvátní náhradu.Ovšem kniha je z r.59,je od spisovatele,který se už od r.89 nevydává.Sehnala jsem jen vydání z r.61,jela jsem pro něj přes půl republiky.Knihovna mi ho odmítla vzít z důvodu: 1) je z jiného roku než r.59 2)kniha je použitá-ač nepotrhaná,pochopitelně používaná,ta jejich z r.59 však byla úplný salát
3)jejich z r.59 měla cca 100 stran,má z r.61 má víc jak dvojnásobek,to je dané tím,že jejich byla ve formátu A4.má A5,myšlenkový obzor knihovnice nesahal k tomu,aby pochopila,že u malých stránek jich musí být prostě víc
. Nadále mi běží zpozdné. Jak doporučujete postupovat? Má někdo zkušenost?Děkuji
Chtějí po mně zaplatit paušál 400 korun,platí se za každou knihu,která už nejde sehnat,a další poplatek za její zpracování do knižního fondu.O to jim jde Připomínám,že je to kniha stará 57 let,v antikvariátu za dvacku,ovšem žádný antikvariát nemá vydání rok 59 a žádný viz věk knihy ji nemá bez vady
A co jako zkousi? O kradezi mam protokol,bydlime v centru Prahy,vykradli nam auto,behem chvilky,je to tu na dennim poradku.Jake zkouseni? Ze ta kniha z roku 59 se neda koupit? Po tolika letech? Ze jsem sehnala jen vydani z roku 61 a mezimesto pro nej jela,z poctivosti? Co je to jakoby za podvod nebo zkouseni? Postradam v postupu knihovny logiku,podle knihovniho radu mam dle moznosti zajistit nahradu - snad rozum da,ze u tak starych knih,uz nevydavaneho autota,nebude dostupna kniha v novem stavu a ze se muze stat,ze bude stejna,ale vydani z jineho roku.
P.S.Dodavam,ze pri shaneni knihy jsem opravdu jela hodne daleko, naklady na cestu tam a zpet,plus jsem tomu venovala hodne casu,prave proto abych byla vuci knihovne korektni.
Tak to řeš s vedoucí když pracovnice knihovny je natvrdlá. A pokud nepůjde domluva s vedoucí tak jednejte s ředitelem.
Pokud nevezmou a neuznají nějakou náhradu, budete to muset zaplatit podle jejich výpůjčních podmínek, je to dost bohužel drahé, ale mohlo by to skončit soudem. Oni prostě bazírují na svém řáddu. Např. já jsem byla vytopena, zničily se tři knihy a pojišťovna mi dokonce ani neuhradila fakturu za knihy a reagovala tak, že nemám mít doma cizí věci,neuspělo ani odvolání na město,
400 Kč nehrotit...zaplatit i s penále. Máte-li dva a půl tisíce na kadeřníka, tak snad i ty čtyři stovky v peněžence najdete. Před lety mi křeček ohryzal vypujcenou knihu z knihovny, uhradit jsem musela její plnou cenu. Dle podmínek knihovny...
To mi zavidite,ze jednou za pul roku dam dva a pul tisice za dobreho kadernika? Zase barva od nek vydrzi 3x dele nez jinde,nevymyje se.Proc to vnasite sem do diskuse? Co o mne vite,ze muzete tak posuzovat? Nepripada vam to tak trosku nevhodne nebo trapne? Pro jine diskutujici:zalozila jsem tu diskusi,kde jsem uvedla,ze obcas chodim k drahemu,ale hodne dobremu kadernikovi.Uzivatelka si to evidentne zapamatovala a narazi na to.Nevim proc,ale vnasi tuto informaci do teto diskuse.Netusila jsem,ze se na zaklade diskuse uzivatelka tolik zajima o me finacni pomery...Treba by tu pani mohla sondovat pomery i jinych diskutujicich podle toho co tu o sobe kdo pisete,tak pozor na to
repkin...to bylo chýýýýtré moralizování... Jemu se nikdy ni nepříjemného nepřihodilo, proto takové zkostnatělé povídání. Nebylo by lepší, kdabyste, yourlady, napsala, o jakou knihu ,. rok vydání 1959, kterého autora jde? Třeba se dá sehnat v jiném antikvariátě v jiném městě. Takře...o co jde?
Nastudujte knihovní a výpůjční řád, ten bude v tuto chvíli zásadní, protože je to víceméně smlouva mezi vámi a knihovnou
Pak jí řekněte, že chcete písemné vyjádření, proč tuto kniho nelze přijmout jako náhradu, s jejím podpisem. Lidi se občas zaleknou, když se mají pod něco podepsat.
Pak jí řekněte, že podle odborného posudku je novější vydání je přiměřená náhrada, pokud se to knihovnici nezdá, tak si necháte zpracovat odborný posudek, o jehož náklady vzápětí knihovnu zažalujete, ale nejdřív si promluvíte s její šéfovou, případně s vedoucím kulturního odboru na radnici, pod který knihovna spadá.
Budete trochu blafovat, ale promyšlený blaf bývá často účinný.
jela jste pro knihu přes půl republiky? Většina antikvariátů má možnost zaslání poštou, a pokud ne, tak se dá na zaslání poštou domluvit...nějak nevěřím o
Zkusila jste databazeknih.cz? Zadat si poptávku, že sháníte konkrétně toto vydání. Tam se dá sehnat všechno možné.
Napište o jakou knihu jde...lidi tady by určitě pohledali na netu a dali vědět, kdyby tuto knihu někde našli.
Není Vaše povinnost shánět za knihu náhradu. Neměla jste se dát knihovnicí na toto uvrtat. Za ztracenou knihu se platí její hodnota + nějaká nevelká pokuta navrch. Ale určitě by to bylo pro Vás lepší, než jezdit a shánět. To jste opravdu nemusela, měla jste se ohradit.
Ale zároveň nevěřím, že by vypůjčená kniha byla "salát". Chdím do knihovny už spoustu let, některé knihy nejsou nové, ale pokud se rozpadají, jsou znovu sešité. A dobře sešité. Na salát jsem nenarazila nikdy.
Mám po tchánovi doma spoustu knih a nevím, co s nimi. Napište, jaká kniha to byla, třeba ji také doma najdu. Pokud ano, dala bych Vám ji zdarma, jen za cenu poštovného. Jaga.
Milá Youlady, a proč si sama sobě odpovídáte na svůj vlastní dotaz jako Hazlová? Tím jste mě nějak odradila, děláte si z nás šoufky a to se mezi slušnými lidmi nedělá. Mám jeden nick, který používám a nestřídám ho jako ponožky. Navíc - odpovídat sám sobě - že by schizofrénie?
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.