Nejste přihlášen/a.
Zdravím,
chtěla bych sdělit, že nejsem schizofrenička.
Mám problém, jsem prostě divná. Řekla bych, že mám něco jako rozdvojenou osobnost, ne, že by jednou ,é tělo ovládl ten a prodruhé jsem byla někdo jiný to ne, prostě jen, někdy, no spíše ve společnosti (škola, apod.) jsem tichá a hodně uzavřená, lehce mě někdo naštve, ale držím to v sobě, raději se k tomu nevyjadřuji, jen nahodím obličej ala, tobě přeskočilo
Ale nevyjadřuji se, naopak když jsem doma sama, nebo jen s rodinou, jsem naopak velice hlučná, každému všechno řeknu, co nového, jsem co nejvíce výrazná. (samozřejmě že má nálada komunikace není vždy stejná, někdy ráda mluvím ve společnosti, sice ne tak, jako doma když mám náladu, ale mluvím hodně, a když jsem doma, tak taky někdy nemám chuť se s někým bavit, tak jen přikyvuji) No, ale pak je tu i to horší. Jak jsem řekla, jsem velice výbušné povahy, ne jednou, se mi ve škole stalo, že popichování ostatních, nebo otravování fyzicky mé osoby, jsem neunesla a vybuchla, ať už slovně, nebo to převezli pěsti, moc dobře vím, že jsem to udělala a ani toho nelituji, protože vím, že v takové situaci bych to udělala znova (samozřejmě jsem nikomu neublížila, pouze vrátila útok, možná že ve větším, ale nikdy ne tak, abych někomu ublížila, možná menší modřina, ale co já jich kvůli nim měla?) Prostě, někdy vše řeším rozumně, snažím se najít nejrůznější a nejpodivínštější argumenty, ať už dávají smysl, nebo jsou to naprosté kraviny, ale někdy si řeknu, že tuto situaci rozumně nevyřeším, nebo že už to postrádá veškerou mou trpělivost, a prostě začnu útočit (slovně, nejsem zase tak agresivní, to by mě museli oprtavdu nechutně pomlouvat, nebo fyzicky šikanovat, abych použila své ultra extra suprové pěsti) většinou jim vmetu do tváře přímo co si o nich myslím, a dokonce i z perspektiv ostatních, hodím jim na hlavu veškeré ty špatnosti, samozřejmě nezapomenu dodat, jak špatná možná jsem i já, ale v tom, jak se chovají oni ke mě, nebo ke slabším, jsou opravdu hnusní...
A prostě se ptám, jestli je normální, snažit se být na jednu stranu moudrý, řešit vše v klidu a harmonii, být introvertem, ale na druhou stranu být obří extrovert, v případě jak tomu říkám já nouze, se vys*at na moudrost a harmonii a nechat to vystřídat pár výchovnými radami v podobě mých zmíněných pěstiček. A do toho všeho být výbušná, ale zároveň klidná, a aby toho nebylo málo, ne napolovinu, prostě jak ve které situaci.
Vím jistě, že nejsem sama, kdo je klidný, ale někdy prostě vybuchne, jedná se mi o to, že mi často říkají, jak konfliktní jsem, a druzí zase, že radši držím basu, než abych něco vyřešila, každý mě zná jinak, a já prostě nevím, jaká sama jsem, a haha, vůbec nchápu co jsem tady za těch pět minut psala, asi jen kromě toho, že na jednu stranu jsem milá a hodná, někdy rozumná a na druhou stranu je mi jedno, jestli jsem na někoho hnusná mrcha, když si to zaslouží...
Někdo, kdo by mi pomohl na můj (ne)dotaz? děkuji.
Zdáš se rozpolcená osobnost, asi svou polohu teprve najdeš, až dospěješ. Trochu jsme takoví většinou všichni, ale naučili jsme se se sebou pracovat, reagovat na případné vybočení z normálu přijatelněji. Budeš se to muset ještě naučit, pokud budeš chtít s lidmi vycházet. Povahově introvert - extrovert, to má pomíchané hodně lidí. Možná trpíš jen náladovostí, jako mnoho jiných. Pro druhé je to pak dost nesrozumitelný rys, když reaguješ pokaždé jinak. Snaž se sama sebe naučit líp řídit a ovládat. Časem se to poddá.
Ahoj, nepárej se v tom, jaká jsi nebo co si o tobě myslí ostatní...člověk se v různý společnosti chová různě, to je normální...Když máš kolem sebe idioty, tak je normální, že přestaneš mít potřebu být milá a smířlivá, když jsi doma, tak všechny znáš, oni tě znají, ty nic neřešíš, žádný konvence atd., tak jsi prostě sama sebou.
Jenom když tě zase začnou provokovat, tak je nejlepší dát si chvilku na uklidněnou a zasmát se tomu...a nenechat se rozhodit, však to za to nestojí.
Jsi úplně normální a zníš jako vážně fajn holka, tak si začni věřit a přestaň se rozebírat...nadělá to akorát škodu.
Takoví jsme úplně všichni. V každém z nás je dr.Jekyll a současně i pan Haid. Největší problém je oba udržet v jakýchsi hranicích, v normě. Nesmíš dovolit, aby jeden převládnul. Všechno je o vůli a umění ovládat se. Nevím, kolik je ti let, ale v pubertě, díky nerovnováze hormonů, děcka opravdu vypadají často jako šizofrenici.
tak to já jsem ještě ve vývinu. Hurá
. A to už si pár desítek let říkám, že jsem divnej. Normálně bych na sobě nechal dříví štípat, ale jednou za čas se to prostě nakupí a potom je chudák ten, co mi zrovna přijde pod ruku.
Pro tazatelku: Je normální se chovat v různých prostředích odlišně. A není na škodu čas od času vypustit páru a udělat si pořádek. Jasně, člověk má potom morální kocovinu, výčitky, že to mohl udělat slušněji, mírumilovněji ap. Ale ne, okolí to na nás zkouší, kam až může zajít. A patřičný humbuk (jednou za čas) je donutí couvnout. Člověk si tak buduje "prostor pro život". Je sice lepší si nastavit mantinely kam až si někoho pustím a ty průběžně udržovat, než si získat pověst nevyzpytatelného individua, které občas vybuchne, ale někdo to prostě neumí (třeba já). Tak jsem občas za magora. No a co? Lepší, než si nechat s.át na hlavu...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.