Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Autorská práva jak to je?

Od: charger® odpovědí: 11 změna:

cau

Chtě bych se zeptat. Ruzny youtuberi pouzivaji ve svych videií různý známý songy. A JEN DO POPISKU VIDEA a nebo PŘI STREAMU např jako FattyPilow , píše názvy songů . Jakto mají oní s autorskými právy?

Já jsem si nahrál video herní a dal jsem si tam song od PINK a youtube ho zablokovalo snad pro 30 zemí .

Takže Proč někteří lidi dávají do komentů pod video názvy písničky , která hrála ve videu? Tímto se ruší ta blokace?

Ještě nějaký písničky jsem zkoušel dát do jiných herních videí a ty třeba povolily , jenže zase ty videa jsou blokována na mobilech a nebo na herních konzoli ...

Jak teda dělají ty ostatní youtuberi , že používají písničky a interpreti jako enimem , pink atd... jim nebloknou videa? dík za nějaky objasneni at tomu rozumím : )

11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

romantropl
hodnocení

0x
To by mě taky zajímalo. Doufám, že se někdo najde s odpovědí.

iz*
hodnocení

0x

Nehledejte způsob, jak obejít pravidla a jak krást cizí díla.

Do svých videí používejte vlastní hudbu, tzv. "free" hudbu

nebo skladby autorů, kteří Vám k použití dali souhlas.

S porušováním autorských práv Vám tu nepomůžeme (nejen kvůli zdejším pravidlům).

greenbull*
hodnocení

0x

Práva mají všichni stejná. Jde jen o to se předem informovat, na co se na YT vstahují restrikce a na co ne. V každém případě pokud to bude komerční hudba počítejte s tím že vám YT video speněží. Tzn. vloží si tam reklamu. Jakou hudbu můžete vložit a s jakým omezením se dozvíte ve studiu pro autory v sekci vytvořit. Tam máte na výběr hudbu která je volně dostupná a komerční. Pokud dáte vyhledat hudbu tak se hned dozvíte v kolika zemích bude bude video dostupné či jestli je vůbec možno hudbu použít. Pokud toto porušíte bude vám v lepším případě smazána zvuková stopa. V tom horším zablokován kanál. Takže je lepší používat volně dostupnou hudbu kterou YT nabízí. Nedávno svoji knihovnu rozšiřoval a jsou tam i známější skladby u kterých ale musíte zveřejnit jméno s interpreta v popisku videa.

hodnocení

velice dobra odpoved diky dobre si me to vysvetlil dik .

q1
Moc dobře ne.

Použít cizí copyrightovanou hudbu do svého filmu na YouTube je riskantní, pokud k tomu nemáš licenci ze zákona. To většinou nemáš, týká se hlavně případů jako reportáž o té skladbě či jejím autorovi. Mnoha lidem to projde, protože se o tom autor hudby nedozví a kde není žalobce, není soudce, ale z pohledu zákona jim hrozí poměrně hodně, včetně dost mastných pokut. Pouhé smazání zvukové stopy nebo zablokování kanálu je ještě ten příznivý případ.
greenbull*
19.01.16 12:25

:d

davesrttz
Ale vy jste nikdo nepochopil otázku. On se ptal, jak to že Youtuberům ta hudba, na kterou nemají právo prochází a nikdo jim nic neřekne.
Oni si dají do videa třeba soundtrack z loňského megafilmu, na což práva nemají, a youtube jim nepohrozí porušováním práv, kdežto nám smaže snad vše co tam dáme, nespravedlnost. Takže oni smí porušovat práva a ostatní ne?
q1
Na to, jak přesně se YouTube dozví o porušování pravidel, se musíte zeptat jeho. Každopádně bych ale neargumentoval stylem, "jak to, že já jsem za loupež dostal pět let, zatímco sousedovi to prošlo?"

tesyk*
hodnocení

0x

Já jsem ke svému videu použil hudbu od F.R.Čecha. Ovšem nejdříve jsem jej písemně požádal o souhlas, který jsem dostal. A Yutubáci nic nezkoumali a nechali to tak.

buss
hodnocení

0x

Je to tak, jak je to upraveno v zákonu o právu autorském, popř. trestní zákoník. Jak to mají jiní s právy autorskými, co dělají to ví jen oni. Ptejte se jich.

davesrtz
hodnocení

0x
Ale vy jste nikdo nepochopil otázku. On se ptal, jak to že Youtuberům ta hudba, na kterou nemají právo prochází a nikdo jim nic neřekne.
Oni si dají do videa třeba soundtrack z loňského megafilmu, na což práva nemají, a youtube jim nepohrozí porušováním práv, kdežto nám smaže snad vše co tam dáme, nespravedlnost. Takže oni smí porušovat práva a ostatní ne? Nebo vy nevíte, kdo jsou Youtubeři?

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]