Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Óda na cuketu

Od: malvinka* odpovědí: 32 změna:

Pečená cuketa se šunkou a fazokami

2 větší cukety

30dkg čerstvých nebo sterilovaných poř. mražených fazolových lusků.

1/4 litru smetany pro osoby jako s laktozovou intolerancí /kasein/ Cucíne krém na vaření dostupný v Albertu bývalé Hypernově

grilovací koření

30 dkg šunka či Váhalova slanina

bylinková sůl

2 lžíce hočice se zeleným pepřem nebo může být grilovací hořčice v oranžovém plastovém obalu tuším od Boneca nemohu doplnit neboť došla. Obsahuje zrnka

Cuketky oloupeme podélně rozpůlíme, chvilku počkáme až pustí vodu.Potom osušíme ubrouskem. potřeme ze všech stran grilovacím kořením. Střed vydlabeme napatláme hořčicí. do vydlabaného vložíme plátek šunky do něhož jsme zabalili několik fazolek. vložíme na pekáček nebo do zapékací misky zalijeme smetanou. vložíme do předem vyhřáté trouby a velmi zvolna pečeme. Ideální příloha tedy alespoň pro mne jsou rýžové nudle zalévají se horkou vodou.

Dobrou chuť!

doplněno 02.10.09 18:37:

Doplním hořčice je skutečně od firmy Boneco a krém namísto smetany má název Gran Cucina cena 19,50.

a dejte vědet cenzurou jak dopadlo vaření. Já v poslední době vůbec nemám čas tak se snažím o co nejjednodušší vaření.

Zlehčuji tím, že říkám proběhnu kolem poličky s kořením tam a zpět obyčejně zapomenu ingredience co jsem do pokrmu vložila.

32 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

papene*
hodnocení

0x

Ta slaninka bude asi lepší.

Dá tomu takovou moc dobrou chuť a vůni.:-PProsím,příště recepty přes den.Teď je to mučení.*modla*

Zkusím o víkendu.

malvinka*
hodnocení

Papene, dovču už nemám a pokud budu honorována a nebudu muset makat v práci klidně budu přisluhovat a vkládat recepty během dne. Služebníček služebníček tzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzz*smich*.

Nám se nějakým záhadným způsobem urodily a tak preventivně pokud s nimi někdo hraje přesilovku můj tip se hodí.

Pěkný večerníček

papene*

No nazdar.*zed*:-P

pu®
hodnocení

0x

Tak, já to našla teď, doma mám chleba a nedostanu se nikam, protože musím honem honem dodělat a poslat práci. Malvinko, co mi to děláte! *plac*
:D Díky za tip, snad budu mít brzy čas to vyzkoušet :-P

malvinka*
hodnocení

Pu chleba na chlebovou polévku stačí*smich*:D.

pu®

No jó, ale jezte chlebovou polívku, když vám tady všichni básní o cuketách, popř. kuřecích roládách a omáčkách k nim atd! *plac*
*smich*
Ale ba ne, já si nestěžuju. Už byly i doby, kdy jsem pomalu neměla ani na ten chleba, takže se nerouhám :) Hezký zbytek večera a s recepty sem *hej*

doplněno 02.10.09 19:48:

Jo a ještě jsem chtěla dodat, že můj Táta dělával vynikající cuketové řízky, když jsme byli malí. Normálně prostě ten plátek obalil v trojobalu, opekl na pánvi a bylo. To bylo tááák dobrý! :-P Akorát se muselo počkat, až dost cuketa uschne, aby mouka a vejce vůbec držely (strouhanka už pak šla) a nesmělo se to solit, samozřejmě, až potom na talířku. I tak to byl zázrak, když to vydrželo, ale byla to paráda. No nic,tak zpátky k práci... *ee*

lidka*

Óda na cuketu je fajn! Cuketové řízečky jistě také - ale krkovička je krkovička! :D A konec - nebudu provokovat. *hi*Ale musím čekat, až mi vystydne obdělaná krůta na zítřejší oběd, abych ji mohla šoupnout do lednice. *uf*

pu®

Paní Lidko, kdybych Vás neznala, *cert*

*smich*

Áchjo, mě ta poradna snad donutí i naučit se vařit, abych pořád jenom neslintala! *haha*

lidka*

Vždyť jsem se včas zabrzdila. *hi* Ale děvčátka, to všechno časem příjde. A za třicet let budete machrovat na poradně vy a já to budu odněkud sledovat a říkat si - holky to umí. *andel**palec*

papene*

Tak Vy taky?;)

malvinka*
hodnocení

Krůta je naprosto jedinečná nejzdravější masíčko a dokonce několikero druhů mňam.;)

pu®

Cha! Dneska mě nic nerozhází! Mám čerstvé housky a česnekosýrovou pomazánku! *smich*
(chjo, taková krůta... *plac* )
Hezký den a dobrou chuť ;)! *slunce*

lidka*

Určitě ano malvinko - se mnou je problém, že já mám ráda to nezdravé. Ale skutečně byla voňavá - jen 2,80 kg a až z Brazilie - výhodná koupě za 150 Kč. Takže jsem jim ji s láskou upekla, nandala na talíře a co zbylo ještě sebou. Já si nechala jen tu obíračku - hřbet, křídla apod. Ale pu - sýrová pomazánka s česnekem nemá chybu. To klidně za krůtu vyměním. Já dělám sýrovou z taveňáku, česnek a majonézu - pěkně vymíchat a nebo z tvrdého sýra - nastouhat, česnek a také majonézu. Zdravě se stravující by možná nahradili majonézu (nebo alespoň část) jogurtem. Obojí se hodí na jednohubky - ta z tvrdého sýra spíš na obložené chlebíčky. Ozdobit barevnou paprikou a zelenou petrželku nebo lahůdkovou cibulku - barevně i chuťově bezva. *placni* No a věřím, že teď mi nebudete závidět - jdu na tu kupu nádobí. *uf*

pu®

Ále já to zas tak neprožívám :D Píšu si tu pro odlehčení a pro pobavení. Já to beru tak, že když mám co jíst, je to moc fajn. Ono jde jen o to, že jsem pracovně hodně vytížená a nemám čas si kolikrát ani třeba jednou týdně udělat nějaký dobrý oběd - a navíc jsem opavdu, ale opravdu masová. Partner je na tom podobně, takže se tak porůznu odbýváme houskami a chlebem (nic proti nim, české pečivo je nejlepší na světě), takže když tu pak vidím příspěvky o krůtě... :-P
Ale máte pravdu, nádobí vám nezávidím *uf* Ale za tu radost to určitě stálo, viďte? ;) Krásný den! *slunce*

malvinka*
hodnocení

No když byla krůta připravena s láskou ta musela být jedinečná!Cena ideální také bych do ní šla.Někdo dělá sýrovou pomázánku z Lučiny a nezapomene při tom na česnek a majolku.

Čľověk se mele 2 /5 hoďky v kuchyni po zhotovení pokrmu je vše za 1/2 hoďky zmizí a pro nás holky zbyde za tu námahu- sladká odměna hora špinavého nádobí. *smich*

Já mám dnes v troubě pečený bůček s petrželí cibulí a brambory s kmínen česnekem a rozmarýnem hotová zabijačka. Odháním od trouby dotěry.

papene*

:)Zdravím kuchařinky,

já dělám dietu.Smažený květák,tatarka,brambory a zeleninku.

No krůta ani bůček to není*nevi*

pu®

Papene, takový smažený květák, na ten nedám dopustit! :-P Myslím, že se dneska odhodlám k topinkám *haha* A až dodělám jednu velkou věc a konečně ji pošlu (snad tak za dva dny), konečně otevřu vepřovou kuchařku, kterou jsme si dovezli, a udělám něco aspoň tak krásného jako na té fotce dole *uspech* A pak konečně nebudu slintat jenom já, ale já to sním, a slintat bude osazenstvo Poradny *vtip*

lidka*

Malvinko, to není špatná nabídka dne! *palec*Tentokrát bych si dala také říct. Tak já jdu probrat ledničku - krůtu jsem sice rozdala, ale něco tam jistě najdu - ty kostičky na obíračku. :D A u nádobí si fakticky odpočinu. Naučila jsem se mýt nádobí vsedě. Záda u toho nebolí, k tomu hezkou hudbu, tak binec pomalu ale jistě mizí. A tu Lučinu vyzkouším. Tak všem Dobrou chuť! Ale to už je asi s křížkem po funuse, že? :D

malvinka*
hodnocení

Lidko, už jsme po ,,O,, chutnalo moc všem. Udělala jsem krmi do pořádného pekáčku snad lze nazvat přímo hluboký plech. alespoň mi zbude ještě na zítra. *uspech*

doplněno 04.10.09 13:20:

Pokud bych měla po ruce kurýra tak zabalím lidko a pošlu jej nekratší stezkou za Vámi. Strava kterou připraví někdo druhý chutná vždy lépe než když se kuchař sám na ní podíli:D.

pu®

Lidko, když už jste u těch kostiček, tak mě napadá, jestli je něco, co byste třeba mohla neznat *hi* Sice o tom pochybuju, ale i tak to sem hodím, třeba aspoň někoho inspiruju. Mí rodiče se poznali na koleji a tam, když byla nouze, se naučili různým experimentům, které se zdály podivné, ale využívají jich dodnes. No a jedna z takových nouzovek byla, že kostičky z domova dovezených kuřátek dali pěkně dohromady a udělali z nich vývar - na polívku. Ani nezahušťovali, jenom nudle do toho. No dělají to dodnes a musím říct - mňam. Polévka z drobů to samo není, ale na to, že vlastně zužitkovali už takový jako "odpadek" (to zní hrozně, když to člověk má sníst), to náhodou byl docela dobrý objev *tanec* Mně to chutná dodnes (a jim ostatně taky). Tak kostičky schovejte a uvidíte *smich*

lidka*

Jo milá pu, také jsem po rozvodu a vlastně celou dobu do rozvodu neměla moc na růžích ustláno a tak se člověk naučil - jak se výstižně říká - udělat z prdu kuličky. Omlouvám se, ale jinak to nelze napsat. Není totiž umění uvařit z hory drahých surovin, ale chutně a dobře uvařit z mála a laciných ingrediencí. A to jsem se naučila celkem skvěle. Z předního hovězího, které bylo za pár kaček udělat ptáčky - tam záleželo hlavně na chutné náplni a zručnosti, jak vytvořit odpovídající plátky. Z předního svíčkovou? Bez problému - důležitá pro děcka byla omáčka a dobrý domácí knedlík. Uvařit z vepřových slezinek a nebo ze srdíčka chutnou krmi - samozřejmě, vždyť srdce na špeku - to není nic špatného. Už toho raději nechám. No a všechno samozřejmě neznám - člověk se učí celý život - veliké rezervy ještě mám. :D

Pro cotedu: A co se týče krkovičky - pro mne je absolutní 1* s láskou a dobře usmažený řízek přes půl talíře a samozřejmě, že nesmí být průhledný a naopak musí být přiměřeně vysoký. A k tomu nejlépe bramborový salát. No a dvojkou je krkovička na houbách - nejlépe na hříbkách - ne hustá omáčka, ale jenom takový sosánek. Ale jinak s krkovičkou se dá kouzlit mnoho variant - nejlepší část prasátka. *palec*

papene*

:)Nezbývá než souhlasit*palec*

hodnocení

0x

Děvčata, nechte toho vaření páč mám neustále na něco chuť a vaše inspirace je skvělá. Protože rád vařím (pokud čas dovolí), něco z toho vyberu, ale určitě to bude maso a když maso tak prorostlá krkovička. Tak koťata zalovte ve vašich chytrých hlavičkách a něco dobrého poraďte z krkovičky. Děkuji a pěknou neděli.

malvinka*
hodnocení

cotedo mám docela slušný úspěch s masíčkem na rozmarýnu.

1/2 kg masa 4 stroužky česneku rozetřít se solí, vymačkat šťávu ze 3-4 citrónů /lze použít i ocet balzamico/ olivový olej.

Maso potřeme rozetřeným česnekem zalijeme citrónem a olivovým olejem přiměřeně navrch nahodíme snítky rozmarýnu a necháme odležet . Poté upečeme. Tak dobrou*pivo*.

papene*

Recept nemámTak jen pro oči.Ze včerejšího cibuláku v Hořovicích.Byla to mňamka.*smich*

doplněno 04.10.09 13:42:

ještě zákusek:-P

Óda na cuketu
malvinka*
hodnocení

Zeleninka protlačená přes prasátko vypadá znamenitě*palec*.

papene*

tak teď zákusek:D

Óda na cuketu #2
lidka*

Papene, tak to je pastva pro mé oči - nádhera nesmírná. Je vidět, že cibulové oslavy včetně "doprovodných akcí" se skutečně vydařily. *pivo*Tak to se nedivím, že včerejší "krkovičkové a klobáskovo-bůčkové orgie" dneska doma tlumíš květáčkem. Ale také ho dělám obalovný (i jako mozeček) a zavděčím se. Jinak ale velice oblíbené jsou květákové placičky. Syrový květák nastrouhám na vokatém struhadle, přidám co dům dal (nastrouhanou uzeninu nebo pokrájenou šunku - prostě něco na barvu), klepnu do toho 3 vejce, přidám zeleného (petrželka, lahůd.cibulka, řap.celer), osolím, okořením (vegeta, drcený kmín, pepř - co kdo má rád a hodí se), zahustím polohrubou moukou a trochou strouhanky a smažím placičky na lívanečníku na oleji. Ten syrový květák je lepší než vařený a hezky se strouhá, žádné obavy. A jde to i ze zmrzlého. Jednou jsem nastouhala květák, ale děti nebyly po ruce a tak jsem to hodila do pytlíku a do mrazáku a udělala jindy. *placni*

papene*

Recept ukládám.;)A jen pro uplnost,že tam byla i cibule.

Óda na cuketu #3
malvinka*
hodnocení

Klobásky taky nejsou špatné na fotce to budí dojem , že snad na jarmarku sněžilo.
papene*

Toho jsem si nevšimla*bzum*.Ale je pravda,že jsem tam viděla i zasněžené jitrnice.

Ale krkovička byla česrstvá,bez sněhu:-P.

hodnocení

0x

Děkuji za inspiraci a ochotu. Tu krkovici s rozmarýnem určitě upečeme. Květákové placičky proběhnou taky. Díky všem

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]