Nejste přihlášen/a.
Ahoj,
mám otázku pro ty, co se zajímají o 2.sv. válku, popř. viděli film Valkýra a ví o této operaci.
Moje otázka: Kdyby Stauffenberg válku přežil, co by s ním bylo? Soudili by ho jako válečného zločince a uvěznili by ho, popř. popravili?
1)Zajímá mě varianta, kdyby atentát neprovedl a v klidu by počkal na konec války.
2)Druhá varianta: Kdyby provedl atentát úspěšně, jak by ho po válce soudila společnost?
Díky za odpovědi.
Pokud jsi to studoval, tak je ti jistě známo, zda se dopustil něčeho, za co by se do Norimberku dostal. Bylo přece generálů a jiných, co tam nebyli.
1 Takže by klidně jako jiní přežil a možná i sloužil jako jiní
2 Společnost jako taková by ho nesoudila. Co říkala společnost na Pauluse a jiné, co se vzdali? Co známý Rommel?
Hledej informace v Německu.
Jiná věc co se týká i nás, nebyl pro navrácení Sudet ČR, rovněž chtěl Rakousko nadále jako součást Říše.
Celý ten nesourodý tým to pos...l. Vojáci přísahali přímo Hitlerovi, ne jako my. Kupa by se asi nepřidala. Jsou prostě jiní, disciplinovaní. Věděli že to jde do háje a furt umírali, ani bombardování je nezlomilo.
Žádné kdyby není.
promone, já vím, čím byl a píšu přece Pokud jsi to studoval, tak je ti jistě známo, zda se dopustil něčeho, za co by se do Norimberku dostal
Píšu, že by měl před ním stát a za co?
Před válkou Hitlera uznával, chválil. Publikoval na tu dobu pokrokové názory. Obsazoval Sudety. Zlom nastává 1941/1942. "Naše velení je v této válce tak pitomé ..." Valkýra byla jinak pěkná finta. Též chtěl po západu, aby se vojensky udrželi na východě, podíl na rekonstrukci €vropy. Na což pochopitelně nemohli přistoupit.
daves dotaz je na Stauffenberga, položit nový a můžeme se bavit
Stauffenberg byl v době Valkýry ,,pouhým´´ plukovníkem. Tedy žádné velké zvíře, spíše štábní důstojník,náčelník štábu u Fromma - což bylo velení záložního vojska, jeho životopis jsem četl a není mi jasné, jakých zločinů se měl dopustit
Bussi, co tedy podle Vás spáchal takového, že by se dostal do Norimbergu?
Pokud by válku přežil,skončil by jako tisíce jiných.Patrně by nebyl onžaován jako zločinec,byl plukovník,nebyl v SS ani nebyl členem NSDAP.Prostě by ho propustily a byl by bud voják dále,nebo by obhospodařoval své panství.
Pokud by se mu podařil atentát na Hitlera a válka by díky tomu skončila,samozřejmě by byl v té době největší hrdina Německa.Je škoda,že se mu to nepovedlo.Byla tam řada chyb a náhod.Chyby byla třeba,že místo dvou náloží,aktivoval jen jednu.Smůla,že tašku s náloží přesunuly dál od Hitlera za dubovou nohu stolu a také,že celý stůl byl těžký,bytelný a absorvoval hlavní sílu nálože.
Staufenberg by žádné panství nevlastnil. Byl druhorozený syn a ti byli určeni pro kněžství nebo pro armádu. To bylo zařízeno tak, aby se rodový majetek nerozdrobil. Byl však invalida. V bojích na východní frontě, doufám, že to píšu správně přišel o ruku. Někde jsem četla, kolik bylo na Hitlera spácháno atentátů. Bylo jich víc než sto.
Hm. Dobrý dotaz.
1/ Stauffenberg nebyl esesák, protože jako esesák by neměl hodnost plukovník ale obergruppenfuhrer SS nebo tak nějak. Kdyby atentát neprovedl, pak by si ho nikdo nikdy ani nevšiml a dnes by o něm nikdo nic nevěděl.
2/ Si myslím, že kdyby se mu atentát povedl, tak se dnes po něm jmenovaly ulice a náměstí, na kterých by stály jeho pomníky a nepochybně i tady u nás.
Stauffenbergovo náměstí - Praha 1.
Docela pěkná adresa, ne?
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.