Nejste přihlášen/a.
Vyhovuje mám model: 7 měsíců-letní a 5 měsíců-zimní? Chce se vám už v dubnu stávat o hodinu "dřív"?
V roce 2016 v České republice:
letní čas 2016 začíná v neděli 27. března 2016
zimní čas 2016 začíná v neděli 30. října 2016
Zdroj: zmenacasu.eu/...
Změna času na zimní, je to nejlepší co může být. Jsem pro zimní čas, je to čas který mi nejvýce vyhovuje.
Nejde o změnu času na zimní, ale o návrat k normálnímu středoevropskému času (SEČ). Zimní čas by byl posunut ještě o další hodinu zpět. (Oproti momentálním letním 14.11 bychom měli 12.11.)
Sama změna je blbost. Asi se tak chceme přiblížit moskevskému času. Nic se neušetří. Jsem pro zachování SEČ.
1. Pomocí ručičkových hodinek mohu určit sever.
2. Děti nechodí do školy potmě.
3. Dobytku, který chováme se to nedá vysvětlit.
4. Kdo chce mít delší pracovní den, nebo jít "dřív" z práce, ať si přivstane. Podniky mohou zavést změnu pracovní doby.
5. Stejně to vadí jen pražákům a brňákům. A ti jsou a vždy byli stát ve státě. Tak proč se jim podřizovat. Nakonec - svými postoji a hovadinami, které předvádějí v dnešní době to jen potvrzují.
6. Jistě by se našly i další důvody. Jenže : Moudrost tohoto světa je založena na tom, že moudřejší ustoupí. Právě proto jsme tam, kde jsme. (Poroučí ti, co si to svoje bezohledně vyřvou a nikdo a nic než oni sami je nezajímá.)
Chce. Osobně letní čas miluji a už teď se ho nemůžu dočkat. Baví mě večery, kdy je dlouho vidět a naopak nesnáším vracet se z práce už za tmy, jako teď. Byť je letní čas většinu roku, kdyby to bylo na mně, beru ho klidně po celý rok.
To proklínané "vstátání dřív" je nesmysl. Za prvé je změna vždy o víkendu, kdy valná většina lidí nemusí vstávat dle budíku. Za druhé - vstáváme dřív, ale také chodíme spát dřív. Čili spíme stejnou dobu, že. A za třetí - pro mě to není o tom, že o hodinu dřív vstávám, ale o tom, že jsem o hodinu dřív doma z práce a že s užívám o hodinu delšího večera.
Zimní čas není. Je to normální středoevropský čas (SEČ). Letní čas mi přijde taky pro život lepší .
Nehledě na to, že důvody pro zavedení letního času již pominuly.
Osobně bych chtěl duben, květen ještě zimní čas. Začínám v práci na 7:30, takže když začnu po "posunu" v dubnu na 6:30 tak to není pro mě takový šok. Lituji, ale "dělnickou třídu", která začíná typicky na 6:00. Pokud připočtu, že doma ještě musí posnídat a nějaký čas vezme dojíždění tak vstávají třeba na 5:00. Najednou se šoupnou hodiny a vstávají ve 4:00. A to už je pořádný záhul...
Pro další profese, kteří pracují venku, zedníci atd., ti stejně musí začít s východem slunce, protože ve tmě a v zimě se jaksi dělat nedá...
Vnímám to tak, že už zase budeme větší množství hodin po celém baráku přetáčet ručně, protože ne všechny se přetočí samy. Je to pěkná otrava.
Odporujete si. Píšete správě, že se živočichové řídí východem Slunce a odporujete si nesmyslem o poledni. Poledne žádný živočich (ani Vy) nerozezná. Přechod na letní čas je přiblížení tomu východu Slunce.
Mimochodem v EU má jedno časové pásmo (jeden čas na hodinách) rozsah 2,5 hodin astronomického času a to bez letního času. Furt.
Které hovádko boží rozezná výšku Slunce s přesností na stupeň, pokud se u toho pase, letí nebo je zataženo? A jako to rozeznáte Vy? Mimochodem, nevadí Vám že dnes je Slunce nejvýš v Karlových Varech ve 12:17, v Ostravě v 11:55?
Ve francouzském Brestu bude dnes Slunce nejvýš v 13:26, populárním Španělském Santiagu de Compostella bude sluneční poledne ve 13:42. Ale v norském Kibergu v 11:04.
Jak se s tím hovádka vyrovnají?
Rytmus přírody určuje východ a západ Slunce. A protože v létě vychází o čtyři hodiny dříve, než v zimě (a zapadá o totéž později), dělá příroda v létě něco jiného, než v zimě. I lidé to tak statisíce let dělali. I robota byla v létě delší.
Jen nějakých posledních sto až stopadesát let se část lidí začala řídit mechanickými hodinami, které nic netuší o Slunci a postupně byl tento nepřírodní a nepřirozený zvyk vnucen většině populace.
Jediným nedokonalým a kostrbatým pokusem o návrat k přírodě je "letní čas". Je to ovšem posun o jedinou hodinu, ne o čtyři. A zastánci nepřírodního a nepřirozeného mechanistického přístupu ječí i kvůli němu.
A komicky argumentují přírodou a přirozeností ..
Kdy už konečně lidé pochopí, že neexistuje "zimní" čas? Existuje pouze Středoevropský čas (angl. zkr. CET) a Středoevropský letní čas (CEST). Něco jako zimní čas je nesmysl.
Ale lidé to vědí, jen je to srozumitelnější pojmenování.
Nemoc šílených krav je také srozumitelnější, než bovinní spongiformní encefalopatie M.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.