Nejste přihlášen/a.
Ahoj, vím, že to je stará záležitost, ale poslouchal jsem před chvílí hymnu islámského státu a musím říct, že z ní docela mrazí. I když tam zpívají o úplných srač..., tak podání je mrazivé.
PS: Jde mi jen o tuto hymnu, fanoušek IS nejsem
JJ zvláštní, přesně. Někde byla na netu verze s českými titulky a zpívalo se tam stále o džihádu a jak je dobré zemřít pro Aláha a podobné srač..
Zajímá mě náboženské vymývání mozků. Nepochopitelné také u poměrně inteligentních lidí, dříve např. u svědků Jehovových...
Takže ta hymna je radostné vyznání o blízké smrti zastřelením ve svaté válce za Boha?Ještě bych tam dal: uřežeme hlavy a prsty nevěřícím psům.
A co modlitba 5x denně, tam je taky něco agresívního? Ona totiž i v ČR existuje skupinka snažící se o IS, třeba se mi to bude hodit, to modlení. Jak to trvá dlouho?
No jo, ale který džihád? Džihád nafs, džihád kalima, džihád difáa, nebo džihád talab?
To nevím, nezajímám se o islámské záležitosti, jen říkám, že jsem na YT narazil na jejich hymnu a mám z ní zvláštní pocity.
Hymna je zvláštní jako náboženství samo. Potřebujete k tomu osobnost příp. jeho morální chování a slib, že pokud se budete chovat stejně, budete žít věčně v ráji.Náboženství jsou tedy založeny na prospěchářství. Opačně shoříte v pekle, viz např.proroctví svatého Jana psané zřejmě pod vlivem.
Není mi tedy jasné, proč se jedni těší, že umřou jako mučedníci zastřelením a druzí toho samého vyznání utíkají do vyspělejších zemí, aby se měli dobře ještě za života?
Ta hymna je složena možná taky pod vlivem opiátů.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.