Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Veřejné osvětlení

Od: andrea* odpovědí: 3 změna:
Chci se zeptat, mám ze zákona nárok na veřejné osvětlení k domu. Koupili jsme rodinný dům, který je poslední v zástavbě. Veřejné osvětlení na ulici není zavedeno. Kdyby mi někdo dal na ulici facku, tak ani nevím, odkud přiletěla. Díky za odpověď

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

yenda*
hodnocení

0x

Ze zákona žádná taková povinost není. Obec sama může rozhodnout, zda a kde veřejné osvětlení zřídí. Dokonce si sama rozhoduje o tom, od kdy do kdy lampy svítí. Vše je pouze o finančních možnostech obce.

Jednou z možností je soukromé automaticky spínané světlo s pohybovým senzorem na plotě. Tím navíc získáte kontrolu nad tím, zda se vám někdo potuluje okolo baráku a odradí to potenciálního pobertu.

pavel*
hodnocení

0x
Tak to buďte rádi. Nám ti hajzli z města nastavěli stožáry s lampama kus před okna, protože je před okny silnice, a svítí to úplně zbytečně celou noc, a teď nemůžu spát při otevřeném okně poněvadž by bylo v pokoji světlo skoro jako ve dne. A pozorovat noční oblohu z balkonu díky tomu je prakticky nemožné.
ukulele*
Ano, souhlasím! I já mám přímo před oknem lampu veřejného osvětlení a klidně si mohu číst i v noci, je to hnus a ty dvě tři noci co bývá ta lampa rozbitá, tak to je vám taková nádhera, ta tma - ten klid!

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]