Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, už se zdálo, že fenomén migrace a migrantů v naší společnosti pomalu odeznívá, ale bylo to zřejmě jenom z důvodu, že společnost měla starost o to, jak zajistit logisticky ty křesťanské svátky klidu a míru (Vánoce). Takže, Vánoce už nejsou to hlavní téma a vrací se téma oblíbené z loňského roku. Proč se lidé předhánějí v publikování negativních zpráv o migrantech?
Proč nemají lidé i jiné starosti a žijí pouze tím, kdo najde větší hoax, který přepošle nebo zveřejní? Je to otázka inteligence, resp. naopak? Proč někomu dělá nesmírnou radost postrašit společnost a třeba zveličovat nějaké negativní události? Nevymře tento národ na ztrátu sebevědomí a vlastní vyplašenost a ustrašenost ještě dříve, než nás podřežou migranti (tedy, až k nám přijdou)? Ještě Vás baví otázky ohledně migrantů na internetu či v bulváru? Děkuji Vám za reakce i názory a zdravím!
Dobrý den, řekl bych, že máme stále zažitý komunismus. Každý má z něčeho strach, strach z migrantů je tvořen převážně nevědomostí našeho národa. Mají jiné náboženství, jinou mentalitu. Články ohledně migrantů nečtu, nebaví mě to. Tohle téma můžeme probírat v klidu, hádat se, poprat, stejně nic nevyřešíme.
Dobrý den, možná jde o to, že v podstatě každý se rád bojí - tedy, z bezpečí svého domova.
Všichni milují detektivky nebo horory, čtou černou kroniku a bulvár i ty negativní zprávy.
A asi nám to dělá moc dobře. Zdravím!
Stále zažitý komunismus? Němci, Finové atd taky mají stále zažitý komunismus, že se bojí migrantů a zakládají ve městech své hlídky? My se spíš stále bojíme trochu prosazovat víc svůj názor a jít si za ním i za cenu nejvyšší! Ale už to není jen o minulosti, ale i dnešní doba mladé populace, kde jsou muži víc zženštilí a bojácní. Nejraděj by bojovali jen z pozice za pc-tam se jim nic "nestane".
Ale k tématu, v práci to například lidi, hlavně ženské stále probírají, jako kdyby jich denodenně migranti přepadávali a znásilňovali po cestě z práce domů. Říkal jsem jim, kdyby jste neměli doma televizi a prostě média, ani by jste nevěděli, že nějací migranti vůbec v Evropě jsou. Ani by jste nevěděli, co to je vražda apod., protože za celý lidský život to sami osobně nikdy nezažijí.(doufám). Ale tím nechci říct, že by média nebyla prospěšná, jen to prostě přehání a nafukuje, zbytečně vyvolává paniku, jen kvůli své sledovanosti. Ale od toho jsme zase my, dospělí lidé, kteří by měli taky znát určitou míru a zbytečně nešířit paniku ještě mezi sebou. Ale někdo holt potřebuje býti středobodem, tak toho využívá-zneužívá.
Dobrý den, asi to tak bude, že ženy jsou na toto citlivější, resp. mají rády negativní zprávy, protože ty se lépe předávají zase dál v rámci klevet a drbů - pozitivní zpráva nemá tu "šťávu".
Když se peklo cukroví, tak na to nebylo tolik času, ale nyní už zase je, tak proč se nepostrašit.
A proč třeba nepustit do světa zprávu, že v Kolíně nad Rýnem se o Silvestru hromadně znásilňovalo.
Vždyť to musí zajímat každého . Zdravím!
Mernete, musela jsem se usmát. Jednak určitě nebydlíte v Praze, kde Vás zločinci hladce podříznou i ráno cestou do práce v metru a hlavně mluvíte z pozice chlapa, který, když jde v noci z práce domů se nemusí bát, je malá pravděpodobnost, že Vás nějaká hnusná špína znásilní a asi kolem sebe nemáte ani ženy, které máte rád, ženu, sestru, dceru, vnučku...protože jinak by jste byl narůstající kriminalitou, násilím a tím, co se řítí do Evropy také silně znepokojen.
Protože jedno je jisté, pokud máte děti, tak i Váš syn by pochodoval v řadách NATO, chápete co vůbec říkáte?
Protože normální lidem to prostě být jedno nemůže.
A hlavně už bychom nebyli žádný protektorát, ale přímo v srdci Evropy a dějišti.
Jak tohle můžete říci ! Lidé, když se semknou tak mohou vyřešit skoro cokoliv.
Ale spoustu lidí to nezajímá z toho důvodu, že spoléhají na druhé, že to nenechají jen tak být a budou na rozdíl od nich situaci řešit. Ale on takový bůček, pivo k tomu, teplo a kanape je prima život co? Napadlo Vás ale někdy, že by jste o to mohl přijít?
Nejdříve mírumilovně, někam ty lidi do nějakých baráků a bytů dát musí...
Máte nemovitosti? Nemusíte je pak mít. Ale Vy se určitě rád rozdělíte...
To je jen příkad, že to může jednou zajímat i Vás.
A nemusí jít třeba ještě o znásilnování Vašich dětí jako v Německu a jinde.
Kde už to poznali.
Podepisuji se za oba příspěvky Waube. A ještě doplním to, že například zrovna já jsem tu zprávu o tom znásilňování ani nerozklikla. Takže nejsem tak chtivá každé zprávy, která se tohoto fenomenu týká. Stačí mi, že jsem v obraze a to už jsem díky svým zkušenostem ze života v cizí zemi, už hodně dávno.
No zatim to vypada, ze tim zijete hlavne vy, Bene.
Ptate se zda nas bavi otazky o migrantech a proc nemame jine starosti, ale pritom ste to Vy, kdo sem tuhle dalsi otazku umistil a kdo znova diskusi o migrantech ozivuje.
Zkratka o migrantech je potreba psat i kdyby nebylo co, ze?
axus,
souhlas, pojdme se bavit o krásných věcech, jako třeba: "tak Vám poslední dva měsíce jím hodně mandarinky a banány. Každý den alespoň 3-4 ks. Proč? Mám je rád a jsou tak levné. Kilo za 15 a 16Kč. Již se těším na víkend na vnoučka, to si zase užijeme. A troška smutku, zase toho ale tolika neudělám, když si hraji s vnoučkem. Budu to muset udělat jindy, páč vmouček je důležitější, jak práce..
Migranti mne nezajímají, špatné zprávy taky ne.
wasube, ptal se, jestli jsme vyplašeni a ustrašeni, já sdělil, že ne, páč nesbírám vyplašené a ustrašené téma, ale věnuji se jen radostným tématům.
Jinými slovy..
přeji krásný sluný víkend.
Aha. Vypadalo to,že to vnímáte jako vtip. I když já jsem se také nejdříve zarazila nad otázkou, muslim klepe na vrata a my nemáme mít strach a ještě přeháníme.
milancukrar-
- to já zase jím hodně rajčat, syrových a neloupaných, i když jsou drahá a slupky se lepí na střeva. Souhlasím, že špatné zprávy není třeba sledovat - ony si nás dostihnou samy - ať je "zatloukáme" jak chceme !
Axusi, máte pravdu. A navíc aby psal chlap o znásilnování žen jako o něčem na čem nezáleží a dělá se z toho zbytečný humbuk tak na to už musí mít člověk bud žaludek, nebo nemá manželku, dceru, vnučku...Ale především jemu to nehrozí, jeho znásilnovat nikdo chtít nebude.
A co když jsou mezi migranty homosexuálové? Jak by se chovali k mužům? O tom jsem zatím nikde nečetla.
Zřejmě homosexuálové by nebyli z osahávání, tak vystrašeni, jako mladé holky a ženy vůbec, jelikož ženy jsou proti chlapům slabší a chlapům nemají šanci se ubránit.
Je opravdu vidět že o tom nic nevíte. Korán a homosexuálové?
Za znásilnění ženy Islám vidí muže jako geroje a člověka, který si vzal právem to, co mu náleží jako muži.
Zkuste ale v Islámu téma homosexuál...
Opravdu si sežente informace. Já Vám přece korán tady citovat nebudu.
pro nikc
bene
- důležité je, že nejsou vystrašení naši politici a nepodléhají poplašným zprávám - národu holt není pomoci, je to jenom tupé stádo, které si při zaštěkání psa hned představuje smečku vlků ...
culdabuldo, celý problém spočívá v nevzdělanosti lidí. Hodně lidí a to i vrcholní světoví politici, kdyby si přečetli dějiny balkánských států, hodně výživné je třeba Bulharsko, kde bulhaři byli 500 ! let pod nadvládou muslimů - Osmanů, tak pokud by použili mozek, nikdy by nenutili právě bulhary k přijmutí muslimů.
Bulhary a vůbec balkán to stálo velké množství umučených a popravených lidí a lidí kteří položili životy v boji s muslimy za národní svobodu.
Srovnala bych to asi jako s tím, kdyby nám teoreticky někdo nabídl zpátky Hitlera a jeho vyhlazovací politiku.
Ale jak říkám, lidé si o tom nic nepřečtou, neznají ani vlastní země, protože to by museli vědět že i my jsme bojovali proti muslimům a jen proto že se tehdy konečně Evropa spojila, se povedlo muslimy vrátit tam, kam patřili.
A já opravdu nevidím jediný důvod, proč by tady měli být. Jsme svobodní, at si je tam mají němci, když je chtějí, ale my je nechceme, referendum by to jasně řeklo, takže přes to prostě nejede vlak. A mluvit nesmysly o ustrašenosti lidí můžou jen lidé, kterých by se to už moc netýkalo. Starců a nemohoucích, muslimové by se jich samozřejmě zbavili jako prvních.
Mluvíte o strašení, o Hoaxech. Z toho, že všem těm zprávám, které přicházejí ze západu Evropy, nevěříte, usuzuji na Váš bezmezný optimismus, "nám se to nemůže stát". Optimismus je prý nedostatek informací. Tak jenom dvě základní: problémy německé vlády s druhou a třetí generací turků, a problémy vlády Francie, Belgie s druhou a třetí generací arabů. To jsou fakta. Nezpochybnitelná. Ty demonstrace a násilnosti se staly. Nemluvím o atentátech ale o nepokojích loni na Jaře, např. na tyhle problémy bylo zaděláno tehdy, když je ty státy ve velkém přijaly. A tak jako přišly do Francie, Belgie a Německa, tak hrozí nám, pokud se tu imigranti usadí ve větším množství. Problém bude znásoben hlavně neschopností naší vlády reagovat a předcházet problémům. To je pravděpodobně motto všech obav o vlastní bezpečnost. Nikdo se jich nechce dožít, a tak u vědomí neschopnosti vedení našeho státu(vláda,PSP) se tomu lidi brání předem. To není strach z těch lidí přímo. Ale strach z toho, co může vzejít. No a události ve Frankfurtu nedávno to dorazily.
Naivní hlupáci a ušáci přece nemůžou nebo nechtějí vidět, že dochází k totálnímu rozkladu staré Evropy. Samozřejmě do roku 2016 to nebude, ale za 10-20let už to bude sakra vidět. Sluníčkáři si hrají na psychologické strategie, ale tady se totálně pletou a jsou mimo realitu. Tyhle lidi nikdy nepřijmou evropská pravidla. Pěkně na rovinu to nedávno řekl jeden psycholog na ČT24 ohledně sexuálním útokům na ženy a související sexuální výchovy a koránu v arabském světě. Reportérka pořád něco naivně mlela o převýchově a pořád nechápala, že se tohle nikdy neotočí. Pro ně jste evropanky jen lehké prostitutky s kterýma si oni mohou dělat co chtějí a když budou chtít, tak je i připravěj o život v souladu s jejich zákony. Jak nějaká evropanka jako ŽENA se může vůbec těchto lidí zastávat, vždyť si kálí na svůj vlastní hrob.
Kangaroo, taky nechápu některé ženy, jak je tady můžou chtít. Připomíná mi to trochu filmy jako Čelisti nebo Skleněné peklo. V Čelistech starosta nechtěl uzavřít pláže a ve Skleněném pekle majitel mrakodrapu nechtěl ani slyšet o tom, že by hořel jeho mrakodrap. Tam ty šéfové neviděli, neslyšeli, protože prostě nechtěli. A ještě mě napadl film Titanic. Tam si někteří pasažéři nechtěli přiznat, že se loď potápí - byla přece nepotopitelná. Kdo nechce vidět, nevidí. Nebo jsou ty ženy a nejen ženy masochistky. Ten rozhovor s psychologem, jak píšete se dá pustit na youtube. Ale chybí tam rozhovor, který se konal taky ten den na čt24, nebyl s psychologem. Taky ten chlap mluvil k těm útokům v Německu. Jeho názory jsou horší. Zastával se migrantů, jak mohl. A vypadal podobně jako oni.
Jak to říkal nedávno v rozhovoru náš ministr obrany v rozhovoru s paní Drtinovou na DTv, jsme zlenivělí Evropani. Jsme zvyklí na svůj klid a mír. Chce nás snad probudit z lenosti a klidu a probudit v nás strach? A bude oprávněný? Myslím, že bude.
Ještě mě napadlo, proč to ty ženy Evropanky dělají a kopají si vlastní hrob, chtějí je tady. Možná jsou to ty typy žen, které by jinak stopovali auta. Taky to byl nebezpečný sport a upozorňovalo se v Tv, v novinách, ať to ženy nedělají, protože je to nebezpečné a přesto se našly ženy, které to dělaly. Hrají si třeba na hrdinky, je to pro ně adrenalin nebo chtějí být zajímavé a zviditelnit se v médiích, myslí si, že zrovna jim se nic nestane. A pak mě napadá poslední možnost, že jsou to ty nadržené masochistky, jak už jsem výše napsala. Jinak Ben vymyslel zas dobré téma, jako vždycky. Díky němu jsem se rozepsala. Zdravím.
Pokud žena jela stopem, protože jí ujel spoj a další jede za dlouho, ty nemyslím. Ale i tak riskují. Zajímavé je, že před 20 lety se mluvilo o tomto nebezpečí stopování a nyní skoro vůbec.
Co když vám řeknu, že za měsíc se do vašeho domu/bytu (který jste vy a vaši předci postavili) přistěhují Rómové. Prostě proto, že jejich dům stojící v jiné části světa je v havarijním stavu a oni nechtějí, nebo nemohou ho opravit. Vy zcela jistě nejste ani malý duchem, ani ustrašený, ani postižený komunismem, ani netrpíte předsudky, takže vás to nevzruší naopak se budete těšit na kulturní obohacení, které s sebou přinesou, radostí se snimi podělíte o výdobytky práce vaší a vašich předků a případné problémy pro vás budou výzvou. (Naučíte se nelpět na majetku, s radostí budete děti stříhat nakrátko a mýt jim hlavu šampónem na vši, zvyknete si že vaše děti budou přicházet ve škole o věci jako mobil či kapesné a sem tam je někdo ve férovce pět na jednoho zmlátí, nebude vám vadit, že hrubě klesne úroveň výuky, ani nebudu psát, co bude hrozit vaší dceři atd.)
No, ale kupodivu je nás dost takových, kteří se snažíme problémům raději předcházet. Často z osobní zkušenosti víme, co to znamená bydlet v jejich blízkosti, co to znamená, když vaše děti s nimi musí chodit do školy. Také víme jak vypadají ghetta migrantů v západní Evropě a jak zoufalá je tam často bezpečnostní situace. Vás překvapuje, že nám není lhostejné, jak to bude v ČR vypadat? Máte děti? Vám je jedno, v čem budou muset žít?
Není mi zcela jasné, proč naše společnost nechce a nenávidí Romy, ale migranty by měla vítat, litovat a chápat - přičemž jsou přinejmenším stejní, ne-li horší. A živit bychom je museli taky.
Protože znám několik Romů, kteří jsou nekonfliktní a příjemní a nedělají bordel, ani nikomu neubližují - taky bych za ně mohla plamenně bojovat - ale už vidím, jak bych byla zrovna na této diskuzi kamenována a možná by jako první hodili kamenem zastánci migrantů, že? ... - nechci jmenovat .
Ono je rozdíl přirozená migrace jednotlivců, kdy se stačí začlenit a chce jít do té které nové země svojí vůlí, že se chce naučit používanou řeč, přizpůsobit se, pracovat, vychovávat děti, ctít zákony. A svoji víru praktikovat ve svém domově, nedávat na odiv, nevyhrožovat ateistům atd..
Jenom malá technická. Kde chce Německo a ostatní země sehnat statisíce bytů pro nově příchozí? Kde všechno vybavení, potřeby, oblečení? Pro firmy velice lukrativní. Masáž již o tom v dnešním zpradodajství, že my evropané spotřebováváme, ničíme planetu, ovzduší, spotřebováváme zdroje, máme v každé rodině automobil. Ti nově příchozí nebudou spotřebovávat a ničit planetu, ovzduší, spotřebovávat zdroje, nebudou chtít auta? Zatím má každý lepší telefon, než já. /Nokia 6 let/.
Ale vždyť to je právě důvodem, proč je Německo bere. Stávající obyvatelé většinou vše mají (byt, auto, elektroniku, nábytek, vybavení) a nové kupují jen v nezbytné míře, když staré doslouží. A jak populace stárne, potřebuje kupovat věci měně a méně. Přitom malá spotřeba je pro kapitalismus smrtící. A teď si představte, že si přivezete milion lidí, kteří nic nemají a všechno tohle chtějí. To je prostě výhra. Všichni budou potřebovat byty, auta a spoustu dalších krámů. To, že si na to nevydělají vůbec nevadí, ty peníze se vezmou z daní pracujících Němců a jejich úspor. Je to vlastně alternativa toho, když stát rozdává peníze, aby zvýšil spotřebu. Jen tady to bude mnohem víc fungovat, protože na rozdíl od místních tihle lidé po utrácení prahnou.
Dlouhodbé katastrofální důsledky pro původní obyvatelstvo je nezajímají. Vládne nám nadnárodní ekonomicko-politická mafie. Občané pro ni nejsou víc, než nosnice. Když seženete jiné, těch původních se prostě zbavíte. Pocity a osud nepotřebných nosnic je zajímat nemohou.
tomkk: Ano, také jsem již nad tím takto přemýšlela, ale ještě doplním, proto se snaží vnutit EU smlouvu TTIP, protože Evropa bude potřebovat nasytit to množství hladových žaludků a otevírají se zde nové možnosti a odbytiště výrobků. Že se zvýší lodní a letecká doprava mezi kontinenty a tím se zaneřádí voda a vzduch, to nevadí. Zvýší se spotřeba obalových materálů, tedy opět zisk pro určité odvětví hospodářství, ale opět odpadové hospodářství bude mít co dělat s tříděným i netříděným odpadem. Že se bude přepravovat zboží na dlouhé trase, musí se zabezpečit jeho trvanlivost, tak se nacpou výrobky chemikáliemi zvyšujícími trvanlivost, tak to také nevadí, hlavně, že se prodá. A kdo ví, co se ještě ve výrocích někdy najde, čím se dá potravina obohatit /hormony, antikoncepce,/. Když jsou kurvítka ve strojích, proč by nemohly být dodávány v potravinách pro lidi. Proč jsou některé laboratoře, výzkumy vlastně tajné, možná by se nám to ani nelíbilo.
Někdy se mě zdá, že sci - fi filmy a romány jsou nějak blíže k realitě. Sledování, kontrola, čipování, drony .. ...
Dobrý den, děkuji všem za dosavadní odpovědi, názory, osvětu i dedukce. Ti pozorní si všimli, že otázka není primárně o migrantech, ale o stavu naší společnosti. Pan Zeman říkal o Vánocích, že u nás skončila blbá nálada. Škoda, že nedodal nic o počátku nálady ustrašené, nesebevědomé, nenávistné a zlobné. Možná i proto, že mu tento stav vyhovuje a také k němu aktivně přispívá, aby získal body u svých voličů a obdivovatelů. Jinak, ten "výcuc" o tom hromadném znásilňování v Německu (na Silvestra) je pouze z mého prstu, ale můžete ho šířit dál.
On si vděčného posluchače najde. Stejně úspěšné jsou další příklady negativních zpráv vkládané do zde již založených otázek o migraci a migrantech (ne všechny jsem stihl založit já), které nálezce a pozdější vkladatel zřejmě aktivně vyhledává na internetu (nebo je obdrží jako většina z nás mailem).
Já takové zprávy ihned mažu a zvláště, je-li tam zvýrazněná žádost o rozesílání dál. A ještě poznámka.
To, že neházím kamenem stejným směrem jako většina, neznamená, že mám z této situace a nálady radost nebo, že někoho zvu či vítám. Také mám obavu, ale spíše z té naší společnosti, kde je strach tradiční a pouze se mění cíl. Zdravím!
P.S. A jak říkal pan Zeman na Albertově - každý může přeci svobodně vyjádřit i jiný názor.
ben: Vaše názory, rady, odpovědi si rád přečtu. Ale všimám si již delší dobu Vaší nenávisti k prezidentovi Zemanovi. Také Zemana nijak nemusím, ale zdržel bych se téo "nenávisti" v poradně.
Dobrý den, děkuji Vám za to upozornění. Myslím, že to nenávist není. Jenom si pamatuji jeho slova a činy, když byl ještě v jiných funkcích. A hlavně jeho sliby. Např. ten o důchodu na Vysočině opravdu "dodržel". Takže, nejde o nenávist, ale nevěřím mu ani slovo. Zdravím!
ben
Co se týče prezidenta republiky Zemana, jsem ráda, že v této době sdílí obavy národa a stojí při občanech. A nese svou kůži na trh na rozdíl od naší trapné vlády. Dost nás sráží, že při nás nestojí český premiér.
V dobách zlých při nás naši politici stáli, nyní tomu tak není a je jasně vidět, jaké chyby jsme se dopustili při volbách.
bene -
upřímně - já ustrašená ani nejsem, protože se nemám naštěstí o koho a o co bát, jen o sebe a partnera - ale my už jsme staří a život jsme si doteď odžili v klidu, spokojeně a dalo by se říct i bezstarostně - ani nemusím zaklepávat na dřevo, jak se říká, protože to už nám nikdo nevezme. A umřít stejně už budeme za chvíli muset.
Ale, protože ještě žiju a - snad- dovedu ještě trochu i myslet - nemohu si nevšimnout toho, co se kolem nás děje, nepovažuju to za dobré, a z hlediska budoucnosti Evropy ani za rozumné. Jestli jsou zprávy o migrantech lživé, zmanipulované, nebo pravdivé, nevím, ale je úplně jedno, co si myslíme, nebo - v čem se "vyžíváme" - protože skutečnost se zmanipulovat nedá a všechno se pravdivě dozvíme, až to nastane !
Jeden sociolog dobře popsal problém "domácích"obyvatel a "imigrantů"dříve v jeděch novinách.
Rozpor je v tom, že v kapitalismu se chce po občanovi v práci např. aby zvyšoval produktivitu práce, hlídá se každá pracovní hodina a vše se vykazuje.
Na druhou stranu přijde v jednom okamžiku spousta imigrantů, kteří neumí např. jazyk a jejich integrace trvá řádově roky a po "domácích"občanech se chce pochopení a solidarita.
Je pak na politické reprezentaci státu, aby to svým občanům nějak vysvětlili. Takže sledujte své politiky, jak se kdo snaží.
Už to tady jakýmsi způsobem bylo. To není dobře položená otázka, ne celá společnost je pos.aná, Jsou i tvrdí, odvážní, agresívní, silní. Život je boj, že? Ale když se podíváme do histoire, kolik jsme toho podělali, ustoupili? Že jsme jak tráva, ale pošlapaní. Proč se neumíme jako celek postavit? Lidi se rádi dívají na neštěstí jiných, jim se to nestalo, to je radosti, uspokojení.
To je otázka na psychology, sociology, věc sociální psychologie. Teď si nezvpomenu, ale jeden psycholog to pěkně vysvětloval.
Kolik lidí dělá revoluci? Jen tím, že ostatní jsou lhostejní, podělaní... a také jde někdy o hubu.
Neumíme se radovat, stačí se dívat na ksichty na ulici. Co slyšíme, když se někoho zeptáme jak se má?
O migrantech by měli uvažovat, co nám to přinese, nezaměstnaní, živit je, zavádění nám cizího náboženství, nemoci, způsob života, ghetta... Jak bude pracovat když bude na koberečku? Podřídí se našim podmínkám, zákonům, zvykům?Kdyby se sem nahrnuli, vystěhujeme se jednou?
Postačí se podívat na gipsy (čest výjímkám).
citace : Babiš:
Mnoho z nich také není příliš gramotných, z německých politiků znají jen dva – Merkelovou a Hitlera.
zdroj: novinky.cz/...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.