Nejste přihlášen/a.
Dobrý den všem přeji.
Teď jsem četl článek, jak matka na Tachovsku zabila po domácím porodu své dítě (holčičku) Na Tachovsku v tu dobu napadla matka osmiměsíčního chlapečka. Ten je v kritickém stavu a špatně dýchá...Proboha, jak tohle může někdo udělat? Co je to za lidi? Jak může matka vlastnímu dítěti takhle ublížit?
Sám mám dvě děti a i když jsem vcelku tvrdý chlap, tak se mi derou slzy do očí. Nedovedu si vůbec představit, že bych vlastnímu dítěti mohl ublížit. Ach jo, úplně mi ta zpráva zkazila náladu a den
Lidi? Pro mě to jsou zvířata, co náhodou chodí po dvou a mluví. Jiná věc je na dítě se těšit a pár dní po porodu chytnout laktační psychózu, bohužel to žena neovlivní. Něco jiného je dítě nechtít, nevyužít ani potratu, adopce, babyboxu, a prostě ho zabít. No hlavně, že to umí š.kat.
Zrušení trestu smrti je holt v některých případech škoda.
Bohužel, každá žena nemá v sobě mateřský cit a domácí utajený porod taky není zrovna nic příjemného pro psychiku. ... Jaké je pozadí případu? Jaká byla sociální situace matky? Pomohl jí někdo? Nebo se na ni každý vykašlal... Nesoudím, jen je mi líto toho miminka. Jak mohlo udělat jiné rodiče šťastné. Proto ani takové zprávy už raději nečtu.
Trnčo, útěchou snad vám může být, že ta žena vražedkyně bude souzena a odsouzena.
je to samozřejmě děsné - ale pokud se člověk narodí jako žena, ještě to není automatickým předpokladem, aby chtěla a měla ráda děti.
Dnes je kult dítěte příliš přeceňován - a ženy jsou vlastně nuceny k tomu, aby rodily děti i za cenu vlastního i jejich zdraví, nebo do nevhodných podmínek - viz. neustálé zakazování potratů všude možně a za každou cenu. Těhotenství a porod jsou psychicky i fyzicky náročné (čehož jsou muži nespravedlivě ušetřeni) - tak se nelze ani moc divit, když ženě "cvakne" a po porodu dítě zabije, neboť v ní může vzniknout vůči nechtěnému dítěti i velká nenávist.
ostatně - zvířecí matky svá mláďata často sežerou, když se jim na nich něco nelíbí. Co s tím naděláte - ale dnešní společnost se snaží svá mláďata dost ochraňovat, takže by takové případy měly být stále řidší - snad.
Nechci nikoho obhajovat ale víte co je pojem "laktační psychóza"? Také jsem myslela, že je to něco, co je "tak nějak v poho", dokud se nám před dvěmi měsíci neoběsila po porodu v lese kamarádka. Tahle "nemoc" je opravdu hodně vážná. Dokud tedy nevíte jak to bylo, nevynášejte soudy.
Laktační psychóza se objevuje 2-4 týden po porodu, nikoli bezprostředně po něm. Taky jsem znala paní, co měsíční dítě strkala do trouby v pekáči.
Toto je ovšem jiný případ.
(Dřív se novorozeňata do trouby dávala běžně. Dnes jsou inkubátory). Buď to je bestie, která nezaslouží slitování, nebo jí z neznámých důvodů, při neustávajícím breku dítěte, hráblo a přestala se ovládat. Když má někdo hodně špatné nervy, tak se může neovládnout. Ale podle toho, co říkali, tak se nestarala ani o předešlé děti. Teď nevím, která byla která, která měla těch dětí víc. Obojí je strašné a neumím si to představit, že normálkní člověk může něco tak strašného udělat malinkatému miminku. Co by za miminko dali lidi, kteří o ně marně léta usilují, běhají po vyšetřeních a nakonec se jim ani nepodaří umělé oplodnění. Je to tragédie.
To jsou nejhorší ze všech zpráv
Pro tyto bestie nemám žádnou omluvu a když u nás neexistuje trest smrti, zavírala bych je automaticky na doživotí.
V dnešní době, kdy existují babyboxy se může "matka" zbavit svého nechtěného dítěte docela bez problémů aniž by došlo k tragedii. Naopak - díté vemi brzy přijde do rodiny, která ho s láskou vychová.
Sama jsem vychovala dvě děti..a na to druhé jsem čekala šet let... Dnes mám dva vnuky a představa, že by jim někdo ublížil, je pro mě nepředstavitelná. V takovém případě bych dokázala i zabít.
No vidíte, dokázala by jste to taky. Jsou situace, kdy je člověk schopen všeho. Vysvětlí vám to odborný lékař.
Myslím (doufám), že odborného lékaře nepotřebuji. Nikdy bych nedokázala vztáhnout ruku - natož zabít - bezbranné dítě či jiného tvora. Dokázala bych ale zabít toho, kdo úmyslnou smrt připravil někomu z mých blízkých.
doufám)
Trnčo, pokud by existoval trest smrti a vy byste někomu vzala jeho život kvůli tomu, že vám zabil někoho blízkého, tak byste taky asi nejpíš skončila na šibenici...
Zajímavé názory. Zvláště od těch, kteří byli vehementně proti mně, když jsem obhajovala v určitých případech trest smrti já. To jsem byla krvelačná a špatná. V tomto případě, a že je jich poměrně hodně, teda matek a i otců, kteří způsobí smrt svého, nebo cizího dítěte je v dnešní době docela hodně. Nevím co k tomu ty lidi vede, pokud se nejedná o sexuální úchyly, nebo sadisty. Snad by se dala pochopit ta matka, která zabije ihned po porodu. Nemá ještě vytvořený vztah a nevíme v jakém duševním stavu nacházela po celé těhotenství. Je divné, že porodila zřejmě asi někde sama, když ho mohla zabít, aniž by si toho někdo všiml. Já jsem to neslyšela, tahle zpráva mi unikla, tak nevím za jakých okolností dítě zabila. V každém případě je to strašný čin, ale jak ho potrestat, to nevím.
Trnčo, člověk který dokáže zabít a zabít třeba i novorozeně, neuvažuje jako Ty. Tito lidé jsou většinou úplně na dně s inteligencí. Je docela možné, že o žádných boxech a jiných vymoženostech vůbec neví. Jsou takoví lidé a je jich hodně. Jenom o nich my nevíme, protože se s takovými lidmi jednoduše nestýkáme a tudíž nám nejde do hlavy, že by v dnešní době mohlo něco podobného existovat.
Je to možná divné přirovnání, ale občas sleduji ten pořad ze Slovenska na Smíchově. Jmenuje se "Aj můdrý schybí". Vím dobře že si vybírají právě takové typy, kde je evidentně jasné, že o ničem nemá ani páru. Jinak by to nebyla žádná sranda. Ale když se nad tím zamyslíte, tak ona to vůbec není žádná sranda. Je to děs, když si uvědomíte, že je mezi námi tolik lidí a i mladých, kteří jsou tak nekonečně blbí, že se divíte jak můžou vůbec přežít. No vidíte a oni žijí a klidně rodí další potomky, kterým dají do života to, co umí oni. Tedy vůbec nic. Škola jim také nic nedá, protože tam jednoduše ani nechodí, nebo co. Takže mezi námi žije vrstva lidí, kteří si vůbec neuvědomují dosah toho co udělali. Ta ženská si ani nepoložila otázku jestli to je špatné, nebo ne, nebo jestli za to může být potrestaná. To by to snad neudělala. Prostě porodila své dítě. Bylo její. Nechtěla ho, překáželo by jí, tak ho zabila. Je to duševně omezený člověk, nelze mu nic vysvětlit, nechápe.
Zase změt názorů. Takže - trest smrti je v dnešní civilizované době přežitek. A to i když si myslím, že Amerika je nejlepší, ale v tomto i ona zaostává za námi Evropany. Myslím, že zrušení trestu smrti v Evropě je její největší civilizační pokrok vůči jiným oblastem světa. Tam jsou podle mě trochu zaostalejší. Jedna moje kamarádka v šestinedělí skočila z okna. Mám ještě něco dodávat? Prostě tak to je. A nejvíc mě baví, jak si hodně lidí myslí, že se většina věcí dá vyřešit tresty a zákony. Naivita v nás je asi věčná.
A proč by mělo být zrušení trestu smrti nějakým civilizačním pokrokem? Jestli je civilizační pokrok slitování nad Breivikem a podobnými, tak se ten pokrok nejspíš ubírá nějakým dost špatným směrem.
Já to beru logicky. Taky bylo nejdříve otrokářství, pak nevolnictví, robota. Dříve se popravovalo veřejně (dost lidí bylo se na to i koukat - čumilové se vyskytují v každé době). Pak třeba mučení, od toho se taky už ustupuje. A jinak šílenec se najde v každé době, z toho bych nic neusuzoval. Vývoj v právu je třeba markantně vidět mezi křesťany a muslimy. Podle mě jsme prodělali stejný vývoj. Ale rozdíl je asi 600 let. To nedohoníš.
No, já s Vámi tedy nesouhlasím. To s tím trestem smrti je diskutabilní ovšem s tou poslední věcí nesouhlasím. Všechny věci se tresty a zákony určitě nedají vyřešit, ale pokud jsou tvrdé tresty a zákony, tak si pachatel dá sakra pozor než něco udělá. V ČR jsou tresty směšné a podle toho to tady vypadá. Za komunistů si lidé dávali majzla co můžou a co ne. Tím nechci obhajovat komunismus.
No a Vaše zmínka, že Amíci jsou nejlepší nasvětě (nebo jak jste to napsal) je opravdu úsměvná, ovšem beru v potaz, že každý má svůj názor, to je jasné.
Tak jestli jste si dával tenkrát majzla zrovna Vy, to nevím. Ale co jsem poznal tenkrát, tak se porušovaly zákony dvakrát tolik. A krytí bylo o mnoho kvalitnější, než dnes. (dnes je alespoň jakáž, takáž veřejná kontrola). Ale, že už si začínám myslet, že to snad byla doba svobodnější než dneska, to zní docela hrozně.
Je to tragédie a tady si myslím jde o selhání společnosti. I u zvířat je častá infanticida a to i vlastními rodiči. Pokud je mládě vadné, matka ho nemůže uživit případně nemá vhodné podmínky, mládě opouští nebo ho zabíjí. Někdy holt jsme víc zvířata než uvažující lidé.
Já si dovedu představit, že bych ublížila vlastnímu dítěti. Tedy napadlo mě ho upustit na zem už v prodnici. Jo nevyspání dělá svoje. To si takhle 5 dní po sobě nespíte a pak vám dají uřvané dítě do ruky a starej se. Ono je dokázané, že několikadenní spánková deprivace snižuje intelekt a dělá z lidí v podstatě neuvažující nevrlá zvířata, často trpící halucinacemi. Zdaleka ne každá matka má mateřský pud už od narození dítěte. A když jsem vezla pár týdnů staré mimino, co furt řvalo, to víte že mě napadlo, že by těch 10-20let ve vězení za vraždu za ten klid možná stálo. Takže já neodsuzuju, jde o velkou tragedii a ta matka, kdyby byla v psychické pohodě, měla zázemí a měla kolem sebe fungující rodinu, takhle nejspíš jednat nebude. A je také otázka, co by vyrostlo z dítěte, které bylo splozeno narušenými jedinci a vyrůstalo by v tom stejném prostředí.
Taky víme prd, jakou roli sehrál její partner. Chtěl to dítě? Bylo jeho? Kde byl a jak se staral o tu ženu? Co my víme. Ten tlak na tu matku mohl být obrovský, který nezvládla.
Tak teprve teď jsem viděla v televizi o co šlo. Byla to cizinka, Polka, nebo Slovenka, nebo ještě jedna národnost. To mi uniklo. Porodila někde v příšerném sprchovém koutě na ubytovně. Nikdo prý nevěděl, že je těhotná. Tudíž úplně bezprizorní ženská. A druhý případ, ta co skoro umlátila svého osmiměsíčního syna? Tak to se mi teda hodně "líbilo". Ta na pohled hodná slušná maminka s děťátkem v náručí, jak odsuzuje tu násilnickou ženu, a vypráví, že s ní bydlela v azylovém domě a věděla, že své děti týrá, že je alkoholička, že dítě nechává neopatřené celý víkend a mlčela? No a ještě ke všemu s takovou ženskou seznámila svého vlastního bratra, aby spolu žili. Tak já nevím, co si mám o tom všem myslet. Nejlepší na to nemyslet. Změnit to nemohu. Ale té "slušné mamince" nevěřím. Ona to věděla, proč nezakročila, když s tou ženskou žil její bratr, tak věděla co se děje. A teď ji jako slušnou a s dítětem v náručí ukazují v televizi jako svědkyni? Je mi zle...
Na světě je tolik bezpráví , cynismu a lhostejnosti, je mi z toho smutno. Člověk nemůže spasit svět ale může pomoct hezkým slovem, něco dobrého udělat pro druhého a hlavně upozornit když se kolem mne děje něco nekalého , něco co neodpovídá mému přesvědčení a jedna s toho je právě to co tady řešíme. Jak to že nikdo nebyl schopen vidět věci v pravém světle.Ta žena co ubila své dítě , nemohla nikdy být matkou takovou jak má milující matka vypadat. Bít malé batole i ty ostatní děti , jak o tom mluvili. Každopádně by měla jít na sterelizaci aby už nikdy nemohla mít dítě.Žijeme ve století techniky, počítačů letů na měsíc a nikdo nedokázal uchránit malé , bezmocné děcko před jeho vlastní matkou. Jsem mámou třech dětí a pěti vnoučat , všichni milujeme své děti a všechny mají právo být milovány. Jsem zvědavá na ten trest co jí čeká, at zpytuje svědomí co provedla...bestie..
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.