Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak dnes kdo píše

Od: angell1985* odpovědí: 19 změna:

Zdravím,chtěl bych se s vámi poradit o mou dneštní zkušenost a zároveň se i poptat.Dnes jsem byl na úřadě vyplňovat jisté písemnosti a zkusil jsem poprvé (veřejně) psát " krasopisným" písmem (myslím stínovaně).Dáma na mě nejprve koukala jak na blázna,potom to šla konzultovat s kolegyní a nakonec mi řekla že něco takového tam ještě neměli(myšleno v dobrém).S tím krasopisem jsem ještě jura a proto bych se chtěl zeptat,zda by mi někdo neporadil nějakou učebnici krasopisu.A pak ještě jedna otázka...jak jste na tom se psaním...já kolikrát přicházím do styku s lidmi jejihš podpis ani není možné přečíst?

19 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Taky prý píšu pořád - ve dvaatřiceti - "jak prvňák".

K čemu je ovšem krasopis, když píšete pravopisné hrůzy typu "jejihš" či "dneštní" a stylistické hrůzy typu "poradit se o zkušenost" či absence mezery za čárkou...

angell1985*
hodnocení

Když píšu rukou tak si dávám záležet...asi tak a hlavně nežiji v ČR zase tak dlouho ,tak ně prosím nekamenujte.

ria*
hodnocení

0x

:) já píši hrozně - dvacet minut jsem psala tužkou a udělal se mi na prstu i puchýř.. :))..

angell1985*
13.01.16 22:30
hodnocení

*smich*

ladinpraha*
hodnocení

0x

Můj podpis taky nikdo nepřečte. Jinak píší tiskacím a když to má k něčemu vypadat, tak mám v PC dostatek vhodných fontů.

hodnocení

0x

Casem to zmizne ,

nyni ve skole jede Comenia Script a "stare psaci" za par desetileti nebude umet banda precist :)

lucie*
hodnocení

0x

Maluju,kreslím a i píšu přání pro známé.Moc lidí to dneska neumí,ale taky na co?dnes je hlavní dovednost umět psát na mobilu,tabletu apod.Psaní už podle mě zapadá do umění .Dnes si vše jde udělat v pc a málokdo ocení,že je to psáno rukou.Takže já to dělám nerada,moc práce ta málo peněz(pokud píšu přání atd.)normálně píšu "rozevlátým "technickým písmem(jak jsem se učili na stavebce).Po dětech ale budu vyžadovat aby uměly psací písmo,okrasné a jiné,aby rozvíjeli cit v ruce a nebyli leví...a nepoužívali jen ukazováček na tabletu.

hodnocení

0x

V čitelnosti podpisů je v součesnosti dost problém. Já osobně považuji za úspěch čitelnosti alespoň první písmeno. U koho není poznat ani na jaké písmeno začíná jeho příjmení, tak to už je fakt "kocour". :)

72mona3*
hodnocení

0x
Podpisy, které nelze přečíst jsou parafy. Občas používám při převzetí balíku apod. Jinak se podepisuji čitelně. O kvalitě svého psaného projevu mám ale silné pochybnosti, občas po sobě nemohu něco přečíst (z kontextu to přelouskám) :) M.
doplněno 14.01.16 09:26: Ano, zapomněla jsem dodat zkrácený. Děkuji za upřesnění.

nesouhlasím "Podpisy, které nelze přečíst jsou parafy."

Já se podepisuji často parafou, což je zkrácený podpis, protože mám dlouhé příjmení. To že je podpis nečitelný pro někoho, neznamená, že to je parafa.

Taková drobnost.

hodnocení

0x

Copak podpis, ten bych příliš neřešil. Já osobně v poslední době s psaním rukou bojuji. Téměř výhradně píši na klávesnici počítače. Pokud musím výjimečně sáhnout po tužce, je utrpení dosáhnout alespoň toho, aby to šlo vůbec přečíst. Aby to navíc i nějak rozumně vypadalo, to už je dnes nad mé síly. Přitom ještě před nedávnem na vysoké škole, to jsem psal ještě rozumně. No nedávno, už je to 15 let, co jsem VŠ skončil... :)

zakus*
hodnocení

0x

Čitelný podpis je nesmysl. Krasopisné psací písmo je mi jasné, ale co znamená "stínovaně"?

Pro vyplnění formuláře je ideální (někdy i vyžadováno) tiskací nebo hůlkové písmo.

deda43*

Moje máma mi ukazovala jak se učily (dívky) psát stínované písmo. To se psalo perem s násadkou inkoustem a při tazích zhora dolů se přitlačilo. Nožičky pera se při tlaku trochu roztáhly a stopa byla silnější. Ještě mám schované nějaké sešity, je to jak natištěné. To už nikdo nedokážeme.

buss
hodnocení

0x

Rukou je téměř nečitelné (někdy ani po sobě nepřečtu), pokud si nedávám na to pozor, ale i tak, škrabopis, nevypsaný. Protože lééééta jsem psal na ps.stroji a na PC. Podpis neřešte, zeptejte se třeba v bance, jak se podepsat. Váš problém. Požadavek podepsat se čitelně považuji za nesmysl, to přece není můj používaný podpis (to je umělina) a podepisuji se někdy jinak, u každé banky třeba vzor (a trefit se do něj, i 2x vypisoval formulář). Je definováno, jak má podpis vypadat?
Měním zhruba 3. A co klikyháky...

dominikalincova*
hodnocení

0x

já píšu krasopisně, ale na úřadu asi ne no

hodnocení

0x

Jedna věc je písmo a jiná podpis. Podpis čitelný být nemusí (není to napsané jméno), musí být charakteristický pro podepisovanou osobu a pokud možno těžko napodobitelný.

Moje babička psala tak nádherně, že mám některé její písemnosti schované (ukazuju je dětem :-D). Dokonce máme ještě ve sklepě činžovního domu od ní na papundeklu tuší ručně psané orientační tabulky (Uzávěr vody, Udržujte pořádek...), které tam vydržely i v těžkých letech přebudovávání všeho (včetně těch sklepů). Bohužel tohle jsem po ní nezdědil. Já píšu jak levou zadní a občas mám problém to sám po sobě přečíst. Takže dotazníky, žádosti a podobná lejstra vypisuju radši písmem tiskacím, dopisy radši nepíšu.

doplněno 14.01.16 12:05:

Porovnání mého "krasopisu" *blee* s písmem mé babičky.

doplněno 14.01.16 12:10:

ria - Krasopis ve škole jsem ještě měl taky, ale jak vidno, následky to na mně nezanechalo. *smich*

Jak dnes kdo píše
ria*

Přesně, děda měl ve škole ještě krasnopis, takže mám v jednom rámečku milostné psaní, co psal babičce a je to opravdu jako by se to natisklo podle nějakého fontu.:)

doplněno 14.01.16 11:19:

krasopis *hi*

Jak dnes kdo píše #2

hodnocení

0x

Já píšu celý život příšerně, moje písmo nemá žádnou úpravu...naštěstí za pár let už klasické písmo nebude potřeba, vše se bude tukat do klávesnice (myšleno ironicky)

hodnocení

0x

Obcas mam s rozepsani se rukou problemy. Precejenom dnesni doba rucnimu psani prilis nepreje.

A ze bych dvakrat trefil svuj podpis stejne (jako je obcas potreba treba v bance), tak to nehrozi.

Jak dnes kdo píše #3

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]