Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Doporučte knihu (historie lidstva)

Od: michaltopic* odpovědí: 10 změna:

Zdravím,

potřeboval bych sehnat nějakou knihu, kde je stručně a jasně popsaná historie lidstva. Nesmí být velká (tlustá). Měla by zaujmout. Mělo by v ní být vše pomalu od vzniku člověka po dnešní dobu (20. století). Pokud vůbec něco takového existuje.

Chtěl bych si přečíst o kolonizaci, osidlování, válkách, náboženství a tak.

Kdo nezná historii, nemůže rozumět přítomnosti a budoucnosti. A s tím mám trochu problém .. při dějepise jsem prostě nedával pozor. Myslel jsem, že to není důležité. A ono je :)

Tak díky za cokoliv. Objevil jsem jednu takovou klidnou hospůdku, kde se dobře čte a rád bych tam chodil si číst ... Díky.

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Odpověděl jste si sám. Chtěl byste znát celou historii lidstva od jeho prvopočátků a chtěl byste, aby to byla tenká a zábavná knížka. Myslíte to vážně?

doplněno 14.01.16 15:31:

No tak to se omlouvám. To víte, já jsem otázku vzala tak, jak byla napsaná. :)

michaltopic*
hodnocení

Jde mi hlavně o velikost té knihy. Chci knihu do kapsy. Nejsem blbec! Tak, jak jste to Vy napsala, tak jsem to proboha nemyslel. Spíš jsem hledal téma knihy a ne, že si chci přečít celou historii lidstva v jedné malé knížce. Pro doplnění, včera jsem prošel tři knihkupectví a zjistil jsem, že toho moc neexistuje. Ale něco tam bylo, jen to bylo podle mne moc drahé. 200,- za 60 mini stránek, to opravdu nehledám. Takže dnes jdu obíhat antikvariáty.

Jinak něco podobného hledám: cbdb.cz/...

michaltopic*
hodnocení

V pořádku, nezlobím se :)

pohanka*

Suzymon, nevím čím to je, ale pochopila jsem přesně tak, jako Ty. Asi proto, že jsem také žena?

Tazatel chce knížku do kapsy, která nesmí být tlustá - velká. Má tam být pomalu vše od vzniku člověka po dnešní dobu - osidlování, kolonizace, náboženství, války.

Opravdu to je tak napsáno, že si chcete,, přečíst celou historii lidstva v jedné knížce,, a ještě malé.

Teprve potom doplňujete v 10.30, že by to mohlo být více menších knih na různá témata.

Pokud se vrátím k té jedné knize /jen tak přemýšlím/, mohlo by to být, ale vše velice stručně a heslovitě. A otázka je, jestli ji vůbec někdo již napsal - od zrodu člověka do 20. století. Tudíž by to musela být kniha z konce 20. století, případně vydáno někdy po roce 2001.

hodnocení

0x

Ernst Gombrich - Strucne dejiny lidstva , Strucne dejiny sveta pro mlade ctenare

Je tam vse dulezite a hlavne v souvislostech. Zadny suchy popis jednotlivych udalosti po odstavcich, ale souvisly pribeh o historii.

michaltopic*
14.01.16 14:13
hodnocení

Díky! :)

jenda2*
hodnocení

0x

Pravdivý vývoj je znám jen do jisté míry. Jsou naprosté nesmysly ohledně doby bronzové, železné, vzniku člověka atd. Ve vykopávkách nalezené bronzové předměty byly označeny jako šperky a při rozboru byl zjištěn objem přísad v přesnosti na desetiny procenta, což lovce z doby kamenné vylučuje jako vynálezce. Ale pro archeology to je banální věc. Přitom je to naprosto klíčové. Stejně tak výroba železa. Ani teď nikdo doma neroztaví hřebík, natož velká množství. Tavení mědi je v domácích podmínkách naprosto vyloučené a už vidím pastevce koz, jak vymýšlí vhánění vzduchu do odizolovaných pecí pro zvýšení tavící teploty, aniž by zvýšený výskyt kyslíku nedagradoval tavící lázeň.

Neznáme historii a chtěli bychom budovat bodoucnost. No tak to tedy asi bude drhnout.

vilik*

Pokud dobře chápu, nevěříte v lidské objevy. Takže buď božský původ, nebo

mimozemšťané. Já vám to neberu, jen nechápu, kdo by to naučil je.

Ohledně dotazu, v knihovně by mohla být knížka O pokroku od boku od Zdeňka Šmída. Je laděná humorně. Nebo od stejného autora je i pohled na naše dějiny- Jak jsme se nedali.

doplněno 15.01.16 09:56:

Vy ne, Jenda2, kterému takto odpovídám.

michaltopic*
hodnocení

To nevím, z čeho jste to pochopil :)

Děkuji za tip, podívám se po tom.

michaltopic*
hodnocení

Jsem zmatený jak lesní včela .. špatně jsem se podíval, omlouvám se :)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]