Nejste přihlášen/a.
Dobry den,chtel bych se zeptat,jestli nahodou nevite kde se daji sehnat tento produkt,nekde v Ostrave,popr.kolik stoji.Chtel bych vyzkouset recept od Hrusky.Pravdepodobne tento muj dotaz bude spise na zeny,ale i muzi muzou nahodou vedet?Dekuji za jakoukoliv odpoved.
Pokud máte ve městě prodejnu masa "Rabit" tak tam je mají běžně. Jinak doporučuji jednoduchý plán. Kupte si třeba kuřecí čtvrtky a kůži z nich stáhněte. Alespoň Vám pak zbude i čisté normální maso k jídlu. Ty kůže jsou levné, kolik nevím, ale málo. Snad 50Kč za kilo.
Suzymon - ja tvoje prispevky miluju, ale 50 korun ceskych za kilo jen kurecich kuzicek je trochu moc, tolik nekdy v akci nestoji ani kg celeho kurete .
Coco, tak já se omlouvám. Já to nikdy nekupovala. Já to střelila od boku, prostě jsem si představila tu hromadu kůžiček, představila si kolik lidí se z těch kůží nají a odhadla to na těch 50 korun. Mně to přišlo levné, taková velká hromada kůží za padesátku. Já se tady fakt směju...
Ale v tom Rabitu jsem je opravdu viděla. Jenže mne nenapadlo koukat kolik to stojí. Kouknu příště, po tomhle určitě nezapomenu...
To mně pobavilo! To by kůže byly dražší, než celé kuře. Pro pobavení přidávám, když mi můj lékař přes cukrovku řekl, že smím kuře, ale bez kůže, tak jsem nevědomky protáhla "čumák" a hlavou mi proletělo, že to nemůže mít žádnou chuť. On se na mně podíval a řekl mi: " No to snad nemyslíte vážně, Vy jíte i ty kůže"? A zadíval se na mně pohledem, kterým častujeme odporný sliz. Protože jsem matka hrdinka, tak jsem směle vmetla do tváře: "A proč ne?" U pana doktora jsem asi, jakožto úctyhodná osoba, definitivně skončila, počastoval mně ještě jedním zhnuseným pohledem a prohlásil, že něco tak nechutného by v životě do úst nevložil. "Další prosím"!
Jé to je chudák! Ta opečená křupavá kůžička je na tom kuřeti přece to nejlepší! Vůbec neví, o co přichází!
jeka. A to si představ, že mám známého a ten ohrnuje nos nad do zlatava upečené kůžičce z kachny
Suzy, cenu jsem uvedla níž /ve firmě 9 Kč/kg, v jejich prodejnách 12 Kč/kg/.
Připomněla jsi mi /v dobrém/ jednu příhodu. Byla jsem před časem u řezníka, přede mnou asi 4 zákazníci. Pěkná, zachovalá paní kolem padesátky si poroučela: Chtěla bych vepřové kůže. Víte, mám vlčáka a vařila bych mu je do žrádla. Prodavačka se ptala, kolik jich chce. Paní vytáhla z peněženky padesátikorunu a povídá: No tak za tu padesátku! Prodavačka vykulila oči a hlesla: Tolik jich ani nemáme. Za tu padesátku byste totiž měla skoro 17 kilo.
Kilo stálo 3 Kč. Všichni jsme se rozesmáli. Jaga.
Kuřecí kůžičky dodává firma Rabbit v Trhovém Štěpánově. Je to městečko asi 10 km od Zruče nad Sázavou.
Toto zboží do prodejen moc nedodávají, není o ně velký zájem. My byli na Sázavě na dovolené, zajela jsem si přímo do firmy, kůžičky jsem si objednala a domluvila se na den našeho odjezdu, aby byly čerstvé. Byly krásně natažené v komíncích. Kilo stálo přímo ve firmě 9 Kč.
Pak jsem si je objednávala přes prodejnu Rabbit. Je jich v republice hodně, ale v Ostravě jsem žádnou nenašla. Zavolala jsem si třeba v pondělí, objednala na prodejně, zboží vozili ve čtvrtek a já si je hned mohla vyzvednout. Na prodejně stálo kilo 12 Kč.
Nejlepší bude, když pošlete svůj dotaz na adresu rabbit@rabbit a tam se domluvíte, zda Vaše okolí zavážejí a kam by Vám je měli poslat.
Co jsem s nimi dělala? Plnila jsem je nádivkou jako Láďa Hruška. Asi 2 x to bylo fajn, pak manžel řekl, že maso je stejně lepší.Tak jsem přestala. Také jsem si je pekla na plechu v troubě či vařila, to mi moc chutnaly. I ty se mi ale přejedly. Jsou totiž z vnitřní strany hodně tučné, i vývar z nich byl pokrytý mastnotou a plech v troubě také plaval v omastku. Takže jsem s nimi zase přestala. Jaga.
Ja mam na kuzicky rychly a jednoduchy recept - na plech do trouby naskladat kuzicky tucnou stranou dolu a okorenit, pridat treba nakrajene brambory a zapect do krupava - je to mňamka , muze byt se zeleninovou prilohou a potom druhy den mate luxusni stolici uplne bez namahy (jako po škvarečkách).
No je fakt, ze moc casto by se tim clovek cpat nemel (zvlast zučnikari ) zrovna tak jako buckem nebo škvarkama, ale občas zdravemu labuznikovi nezaškodi
Docela se oklepu, když slyším o kuřecích kůžičkách podle Hrušky. Ale každému dle chuti. Jen bych připoměl, že kuřecí kůže znamená vysoký příjem cholesterolu. Kamarád (mladý a sportovně založený člověk cholesterol neřeší) na naší trampské osadě zachránil kuřecí kůže ze čtyř kuřat před vhozením do ohně a opekl si je, s chutí snědl jen lehce posolené a...vrhnul k našemu velkému pobavení.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.