Nejste přihlášen/a.
Zdravím,
narazil jsem na novinkách na článek ohledně častého praskání připojovacích nerozovo-gumových hadiček.
Samozřejmě když ji někdo zlomí nebo ji utáhne "na krev", tak se není čemu divit... ale zažil jste někdo, nebo znáte někoho kdo byl vyplaven díky samovolně prasklé hadicici?
Pokud ano, tak by mě zajímalo jak je ta zkušenost a hadička stará
ano
Měl sem na starym bytě hadicema přívod do kuchyně a známej vodák mi varoval at si to hlídam a po pěti letech vyměnim
Jo u nás v baráku to už prasklo dvakrát . Družstvo tedy objednalo firmu a ta vyměnila vše za nerez trubky. Montéři měli takovou nerez vrapovanou trubku a ta se dá tvarovat . Vždy to naměřily a pak ustřihly a přidělaly koncovky (asi to tam nějak natemovaly) . Je to tedy čistě nerez trubka bez vnitřní gumové . Od té doby je klid a jak říkaly je to navěčnost
Jinak otázka vyměny byla cca 5 minut. Jak u klasické hadice.
Praskla mi hadička pod umyvadlem, necelé dva roky stará, ovšem poloměry ohybu v místě připojení byly jak od dementa. Řemeslo braň se... Zmiňovanou hadičku jsem v tehdy ještě nájemním bytě obržel v akci "výměna umyvadla zdarma". Při příští akci "výměna baterií" jsem daného erárního instalatéra obral o materiál, podepsal mu převzetí práce a hnal ho svinským krokem. Jak vypadal panelák "pod úrovní hladiny" si raději nepředstavujte. Obdobné případy se stávají, ale jak je psáno, že by to bylo bez zavinění chybnou montáží... Slyšel jsem o tom, ale kde je pravda těžko soudit.
Záleží kde a jak se použijí. Než to pravidelně preventivně měnit, používám trubky Eurotis.
Jo jasně, ale používát je uvnitř stoupaček v paneláku je totální blbost.
Ahoj.
Taky jsem zažil prasknutí pancéřky a protržení gumové hadičky uvnitř. Jen mám dojem, že se to svádí na ty nerezové a ony praskají ty hliníkové. Co prdla ta první, po asi 8mi letech, tak jsem je vyměnil za ty chromované.
Nedávno jsem to dělal zase a našel jsem jeden z důvodů, proč to praská. Když je hadička delší a někde se pustí voda z jiného kohoutu, ta hadička se zatřepe. Když se někde něčeho dotýká, tak se odírá až se zeslabí a praskne. Tlak vody to zesláblé místo protrhne. Někdy to může udělat i reakce něčeho s hliníkem.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.