Pařižský salát

Od: Datum: 12.01.16 16:09 odpovědí: 17 změna: 15.01.16 22:33

Dobrý den,

Chtěl bych se zeptat, na zdraví styl.

Já si každý den k večeři dám 20 gramu pařížskýho salátu. Myslíte že je to hodně nezdraví?


Seznam odpovědí:
 
moment čekejte prosím, probíhá přenos dat...
Zobrazení struktury odpovědí v otázce
Skrytí struktury odpovědí v otázce
Zobrazení struktury odpovědí v otázce

 

Odpovědi na otázku:
Od: mate59
Datum: 12.01.16 16:13

Tak paříž,vlašák a podobně je podle zdravého stravování hodně nezdravé.Ale zas jedna velká lžíce není tragedie.

Datum: 12.01.16 16:14

20 gramů je jedna polévková lžíce,tak to bych černě neviděl.

Pokud jste zapomněl jednu nulu,tak to už by problém mohl nastat.

Plus v létě riziko salmonely.Nebo v lepším případě průjmu.


doplněno 12.01.16 16:19:

Ať je dělaný kde chce,je v něm pořád to samé svinstvo.

Od: fdxbhc
Datum: 12.01.16 16:17

Myslel jsem tu malou vaničku asi 200 gramu ale je to ten dělaný v kauflandu

Datum: 12.01.16 16:16

Vzhledem k tomu, že zdravého není dneska nic, tak to není zdravé, ale asi to nebude zdraví škodlivé.

Od: dfbdf
Datum: 12.01.16 16:22

A čemu to může škodit v těle

Od: mate59
Datum: 12.01.16 16:23

Ono je to i dost kalorická bomba těch 20 deka.Salám v něm je uplně nekvalitní humus a zbytek je škrob a majonéza/tuk/.K tomu dáte 2 rohlíky a pomalu ale jistě začnete pŕibírat na váze.A zdravé stravování je čudu.

Datum: 12.01.16 16:29
avatar

Já si myslím, že se ti nic nestane. A v létě už vůbec. Do té doby se totiž salátu dojíš, přejíš a buď budeš jíst každý večer něco jiného. ;)

Datum: 12.01.16 16:31
avatar

Já myslím, že pařížský salát nezdraví nikdy.

A taky, že 20 g není to samé jako 20 dkg.

Pokud máte chuť na "zakázané ovoce", dejte si radši čokoládu...

Datum: 12.01.16 16:53
avatar
Pokud máš kromě toho i jinou pestrou stravu a přiměřený pohyb, tak nevidím ve dvaceti dekách salátu žádný problém.
Datum: 13.01.16 15:21

Dvacet gramů? To by neublížilo snad ani mouše. A pokud se jedná o francouzský salát, ten je oproti jiným ještě odlehčen jablky, takže bez obav. Pokud by to ovšem bylo dvacet deka, už by se dalo uvažovat o občasné změně. Každé tělo potřebuje určitou skladbu potravy, aby mu některé látky nechyběly.

Od: mp
Datum: 13.01.16 16:26

Zdravé je každé snědené jídlo, které sníme kvůli hladu. Naopak si myslím, že hodně nezdravé je takové snědené jídlo, o kterém moc přemýšlíme (nedavno mě nějaká vegetariánka vrátila hovězí vývar - že je to z masa, a to jsem tam ani nedal játrové knedlíčky). Nakonec se každé jídlo tak do 24 hodin změní - no víte v co. Skoro bych řekl, že jídlem se tak každý z nás nějak vymezuje. Přitom si myslím, že je to taková docela soukromá věc, co, kdo jíme. Hlavně když nám to dělá dobře a o to snad nakonec jde.

Datum: 15.01.16 22:33

Malinko odskočím.Před časem jsem byl v lázních.Špatně se tam nejedlo, ale tělo si žádalo vymastit. Došel jsem do marketu, koupil 30 dkg anglické slaniny a zbouchal hned za rohem bez rohlíku. Co si tělo žádá je nejzdravější-to si říkám já. Pan doktor se mnou o živočišných tucích moc mluvit nechce.

 

Od: rd®
Datum: 14.01.16 22:38

Je to sice mimo dotaz, ale nedá mi to nezavzpomínat. Pamatuji si, jak moc mně před rokem 1990 pařížák chutnal, kupoval jsem si ho v mléčném baru a dnes už ho nejím. Nevím tedy, jestli se změnili moje chutě a nebo chuť toho pařížáku. Osobně bych tipoval tu druhou možnost.

Datum: 15.01.16 13:38
avatar

Když bez něj nemůžete žít, vyrobte si zdravější. Zelenina uvařená, na jemno nakrájená, steril. hrášek, kyselé okurky nastrouhat, 1-2 vejce na tvrdo na drobno, 1 brambora-uvařit a nastrouhat, pokud musí být salám tak stačí 10dkg kvalitní vepř. šunky, sůl, pepř, malá lžička hořtice Amora, majonéza nebo na odlehčení jogurt. Sestra vaří bešamel a přidá trochu majonezy, já používám jen majonézu, není to sice stejné jako z obchodu ale je v něm jen vše dobré a žádné konzervanty. 20dkg k večeři denně je fakt hodně nezdravé, udělejte změnu, např. tuňák bude jistě zdravější ( mám ráda Fr. Jozef s čili papričkou) podotýkám, že ryby nejím.

Od: jentak
Datum: 15.01.16 14:46

Kdybyste někdo chtěl, nedávno jsem dostal internetovou poštou recept na pravý Vlašský salát. Tak jak se dělal podle ON před listopadem 1989. Vím, není to paříž, ale... Pokud by někdo měl zájem, tak ho sem dám. Ale připravte si haldu majonézy-pravé, šunkový salám-žádnou náhražku, atd. Moc jsem tomu nevěřil, ale je to přesně to, co jsme jedli z promaštěnýho papíru.

Datum: 15.01.16 14:56
avatar

Ano, také jsem ten recept viděla. Klidně to sem dejte. Přísně se dodržoval jednotný předpis. Žádný výrobní salám, ale šunkový. Žádné naložené cukety, ale okurčičky. A bylo to důkladně kontrolované. Proto koupil člověk stejně dobrý salát všude, od Aše až k Čiernej pri Čope. Dneska by zákazník brečel, samá éčka, škroby...

Vzpomínáte? Deset deka se dvěmi rohlíky - to byla bašta!

Zdravé to rozhodně není. Jednou za čas ho trochu sním /pařížský či pochoutkový/, ale stěží půl té malé vaničky a mám zase na 3 měsíce pokoj. Živit se tím každý den bych nedokázala. Jaga.

DFneska budu dělat k večeři sýrové smaženky. také úplně jiné, než ty za 17 korun v Lahůdkách. S cibulkou a hořčicí. Už se těším.:-P

Datum: 15.01.16 16:15
avatar

Jentak, dejte, prosím recept. Vlašák na papíře, jsem, jako dítě, milovala. Tenkrát nebyl chemický průmysl a nic se ničím nenahrazovalo. A rohlíky se drobily, křupaly, jak byly úžasně vypečené. *sok*

 

 

 

 

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz

 
Copyright © 2004-2016 Poradna Poradte.cz. Všechna práva na poradně Poradte.cz vyhrazena.