Nejste přihlášen/a.
Objevila jsem článek od novináře Marka Wollnera z pořadu Reportéři ČT rozebírající nový mediální svět, co se objevil v posledních několika letech (měsících) a jeho negativitu a proč jsou tak důležitá tradiční média. Stojí za přečtení a zamyšlení se.
" Slovo pravda se v digitální éře stalo platidlem, které úplně pozbylo ceny. Je to nekrytý šek. Pouhý reklamní trik, který má přilákat pozornost."
" Svobodný prostor digitálního vesmíru tak velmi často zaplňuje to, co se do tradičních médií nemůže dostat. Cenzura je to výjimečně, pokud vůbec. Je to trash, odpad, nelze to zveřejnit proto, že to odporuje etickým pravidlům novinářského řemesla."
viz http://svobodneforum.cz/marek-wollner-az-bude-v-televizi-pravda/
Ano, ten článek sám je manipulací. Autor tvrdí, že média nemanipulují. Nemá pravdu. I nezveřejnění informace, je manipulací. A takových se dá najít, např. v té ČT o které mluví a kterou hájí, každý den nejmíň jedna. O tom ale nehovoří. Ale nezdařená fotomontáž, se mu hodí jako argument. Orwel tomu říkal doublethink.
Souhlasím s Jentak. I když se zrovna na pořady totohoto pána občas dívám. Ale i on se snaží manipulovat s myšlením druhých. A to je úplně běžný jev. Kde berete tu jistotu, že on má tu pravdu? Jenom proto, že to uměl hezky popsat? Vždyť je to novinář a bylo by smutné, kdyby nevládl psaným slovem...
Myslím si, že má pravdu, protože napsal to, co si myslím já. A on přece netvrdí, že tradiční média nemanipulují...
Jde o tu novinářskou kulturu, etiku. Pokud si čistě představíte, že někdo článek na nějakém z těch nových serverů označí za lživý, tak je to akorát k smíchu. Nikoho to nezajímá, nikdo se za nic nezodpovídá...článek už je tisíckrát sdílený a desetitisíce lidí ho považuje za jasnou pravdu, i když je to prostá, mnohokrát vyvrácená lež. Tenhle prostor nikdo nekontroluje a to je špatně. A taková ČT24, na kterou se snáší kritika ze všech stran, takže si musí dávat sakra bacha, ta už pomalu přestává dávat smysl (zatím ne...ale asi to nebude daleko).
Klera, opravdu jste mne teď rozesmála. Tak Vy si myslíte, že ten novinář má pravdu, protože napsal to, co si myslíte i Vy? To jste teda hodně sebevědomá...
Ale jinak samozřejmě nemám nic proti Vašemu přesvědčení, i když ho nesdílím...
Ahoj.
Tento pořad, tohoto pána redaktora se jeví jako zajímavý počin. Jen mi už dlouho připadá, že to dělá spíš pro nasírání občanstva. Na něco poukáže, nějak to okecá a tím to vadne. Nic se nevyšetří, nic se nevyřeší. Některý občan z toho všeho má akorát chmury na duši. Nebo ne?
Humbucker, mám ten samý pocit. A on v tom není sám. Je ještě minimálně jeden, teď si nevzpomenu, kde sice seberou několik důkazů, hezky to sesumírují, člověk žasne jak je to možné. A oni to odvysílají a už se k tomu dál nevrací. Tak k čemu to je? Jediné vysvětlení je to, že prostě nalezli způsob, jak zaujmout lidi a je to jejich byznys. To by jim i člověk přál, každá práce má být ohodnocena, ale když chtějí poukazovat na nešvary, tak mají tu kauzu dotáhnout do konce. Tohle mi připadá jako alibistický pořad za účelem získání sledovanosti. Nic víc, když se člověk nedočká nápravy. Já už nevím, ale myslím že to byly "černé ovce", kde ty dvě redaktorky šly opravdu až do konce a snažily se v případě něco udělat a také se jim to i podařilo. Tomu říkám smysluplný pořad, ale tohle jen vyhecování diváka a pak bublina splaskne.
Tak |Reportéři na ČT je jeden s posledních pořadů, na které se dá koukat (a Marek Wolner je supr, zejména ho mám rád od té doby, kdy hrál v kanceláři Blaník - "Můžu Vám říkat Marku - tak to asi ne"). Jinak pro neznalé - poslední solidní média - Reflex, ECHO24, Nový prostor, Neovlivni a pak blogy zajímavých lidí. Ze zábavy bych vyzvedl Kancelář Blaník, Autobazar Monte Karlo a INFOBADEN. Z papírových novin čtu jen rudé právo (je to tam sice samej komunista, ale oni jsou dneska i docela vzdělaní - samozřejmě fór - Mají přehled i když ze své pozice.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.