Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Objednaný balík na dobírku

Od: petrerman odpovědí: 12 změna:

Zdravím, potřeboval bych s něčím poradit kdyby si někdo věděl rady.

Dejme tomu, že si objednám balík na dobírku před můj dům ale co když si pro něj v termín dodání nepřijdu? někde jsem slyšel, že ho pošlou na nejbližší poštu. Ale jakým způsobem vás pošťák upozorní, že si máte přijít na poštu? Nechají vám něco ve schránce? nebo vám jednoduše napíšou sms? Jde mi o to, aby se nikdo nedozvěděl o tom, že jsem si na moji adresu nechal něco objednat a aby to jednoduše poslali zpět na poštu bez vědomí ostatních, Takže by to byl z mé strany takový úmysl. Mohlo by to fungovat? Objednávám si totiž na e-shopu, kde není možnost si balík nechat poslat na poštu. Předem díky

doplněno 09.02.16 20:17:

Děkuji za rychlé reakce, a co kdyby jsem zadal fiktivní adresu? prošlo by to?

12 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Pošlou smsku, že se balík nepodařilo doručit, a hodí papírek do schránky.

hodnocení

0x

Jo, nechají ve schránce avizo. Jinak většina ešopů má možnost zaslání k vyzvednutí na nějaké úložně. Anebo si ho nech poslat někam jinam (do práce, ke známému atd...).

hodnocení

0x
Spousta eshopů umožňuje rovnou poslar tzv. Balík na poštu, nebo úloženku, nebo Poštomat..

hodnocení

0x

Nevím, co je to za eshop, ale mně vždy přijde smska, že ten den bude doručen a cca hodinu před doručením, žue už jeden ke mně.

hodnocení

0x
Tak nepoužívej ČP. Jinde jde balík sledovat a domluvit se s šoférem, kde to má hodit(práce)

mot
hodnocení

0x
uz dloho jsem balik nedostal,ale nejde v odkaze co posila posta rovnou zmenit ulozeni,tj nechat na poste?
petrerman
hodnocení

Takže když si balík objednám na dobírku tak to jde změnit na poštu?

ohneta*

Jen pokud je to balik do ruky. Když udáš fiktivní adresu, tak ti ho nedoručí vůbec

možnost balík na poštu lze pouze při dodání Českou poštou

Píšete, že Českou poštu nelze na e-shopu využít

ladinpraha*
hodnocení

0x

To, že je balík na dobírku, nemá nic společného se způsobem dopravy. Je úplně jedno, jestli za balík zaplatíš při převzetí před barákem, na poště nebo v depu.

Česká pošta - pokud tě balík nezastihne doma, je předán na tvoji doručovací poštu a ty druhý den dostaneš od pošťačky do schránky vyrozumění. Vyzvedneš a zaplatíš na poště, někdy je možné tam zavolat a dohodnout náhradní termín doručení.

Ostatní přepravci - obvykle máš číslo pro sledování zásilky, SMS a pod. Pokud tě nezastihne, odveze do depa, kde si balík zaplatíš a vyzvedneš.

u ostatních dopravců lze též domluvit dopravu na jiné místo...například do práce nebo kdekoli

Případně též změnit čas/den dodání

Druhé dodání lze jinam/jindy je možné u většiny dopravců...PPL třeba

hodnocení

0x

Dobře jste se díval? Mnoho e-obchodů má po celé republice místa, kde lze zboží vyzvednout. Kontaktní místa nebo odběrová se jim říká. Skoro každý obchod takové místo má. A navíc, výjde to mnohem levněji, než dobírka.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]