Nejste přihlášen/a.
Dnes uz se WIFI bezne pouziva a spousta z nas se bez nej neobejde. Ale setkali jste se s nazorem, ze je to zdravotne skodlive, protoze to ma negativni vliv na srdecni rytmus (arytmie aj.)? U lidi s kardiostimulatorem je to znamo (byvaji varovani), ale jinak by to prece zdravi skodit nemelo. Treba radiove vlny to dokaze rusit urcite, ale co nase zdravi? Co si o tom myslite? Jake mate osobni zkusenosti vcetne ruznych informaci z okoli a doslechu, event. odborny nazor?
Nějaký vliv to mít bude, ale bohužel nikdo na 100 % neřekne, jaký. Mohlo by to ovlivňovat genetickou informaci. Ale těžko se tomuto záření člověk vyhne. Když si doma zapnu wifi v telefonu, vidím, jak je náš byt doslova prošpikovaný wifi všech sousedů kolem. V práci to na nás útočí taky, takže není úniku. K tomu mobilní sítě, rádiové vlny, televizní vysílání a když vám nějaký "dobrák" umístí do okolí mobilní vysílač (za hranicemi už to mimochodem povolené není), tak z toho naše tělo zrovna šťastné nebude. Je to daň moderní doby.
Chápu, že Vás znepokojuje možnost ozáření WiFinou, kterážto vyzařuje brutálním výkonem v řádu jednotek wattů. Pak ovšem dost dobře nechápu, jak vůbec můžete žít kdekoliv jinde, něž na palubě ponorky v hlubinách oceánu. Pro Vaše info - krátkovlné vysílače třeba rozhlasu ještě nedávno používaly výkon řekněme 1,5MW, nyní mají ,,pouze´´ 750kW.
Samozřejmě - těch vysílačů jsou u nás desítky, menších pak stovky, o BTS a podobných zařízeních nemluvě.
A to nemluvím o takových impozantních zařízeních, které měly výkon 10MW - třeba Duga 3 u Černobylu, ta tam stála právě proto, že potřebovala tolik energie, že musela mít poblíž jadernou elektrárnu. Ta ji pak při výbuchu natolik kontaminovala, že tam stojí dodnes, i když celý systém už nefunguje. Stojí to za vidění
Takže radím - WiFi fakt neřešte ...
Minimalni vyzarovani opravdu neresim, ale nejde ani tak o zareni, ale co to ruseni vln nejakych jinych pristroju...? Nema treba vysilani signalu taky nejaky vliv na normalni funkci srdce nebo jinych zivych tkani? Nekteri lide delsi dobu v tesne blizkosti pristroje - mobil v ruce/na uchu se zapnutou wifinou pry pocituji ruzne brneni, fibrilizaci apod. Clovek prece "vysila" taky nejakou energii
Wifi neřeším, jak bylo psáno, úniku není a senzibil nejsem, takže nic necítím. Co jsem cítil, byl převaděč signálu O2 u sousedů na střeše. Stál jsem cca půl metru od tý škatule a koleno (mám v háji čéšku a menisky) si připadalo jak na elektroléčbě. Jak může něco takovýho stát na střeše obytnýho domu, nevím.
JJ, chlapi, díky za vysvětlení, už chápu jak můžou v posledním patře fugovat. K poznámce, že nikdo nemá co stát půl metru od antény. Ani vlastník objektu o ničem takovém nebyl informován, takže nevím... Nehledě na to, že na střechu se občas jaksi musí. Není tam jen ta anténa... To, že tam člověk dlouho nevydrží, jsem si vyzkoušel sám.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.