Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Kdo dozoruje spotřebitelské soutěže?

Od: souteze odpovědí: 2 změna:

Dobré poledne přeji,

chtěl bych se zeptat, jaký kontrolní orgán dozoruje průběh spotřebitelských soutěží.

Vím, že některé soutěže probíhají podle loterijního zákona, ale některé údajně ne.

Mám podezření na průběh(respektive jiné vyhodnocení soutěže než je deklarováno v pravidlech) jedné soutěže a chtěl bych zkusit poslat na organizátora kontrolu.

Navíc ještě u jiné soutěže nebyl organizátor schopen dodnes nikde zveřejnit výherce s tím, že výherci již byli kontaktováni a výherce nikde nezveřejní. Vzhledem k tomu, že obchod ve kterém probíhaly soutěžní nákupy dává od této soutěže ruce (s tím, že oni tu soutež neorganizovaly - přitom soutěžní nákupy šly provést jen v tomto obchodě) pryč a je mu jednio, že organizátor na soutěžící kašle (je nás více, kteří máme podezření, že výherci nebyli ani určeni a soutěž probhěla jen na podporu zvýšení prodeje určitých výrobků)

Samozřejmě si od toho nic neslibuji, vzhledem k práci kontrolních orgánů v zemi, ale každopádně nějaký závěr by mi snad mohly poskytnout.

Děkuji

2 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

ria*
hodnocení

0x

Asi nedodpovím, vím, že mamka říká, že při veřejných zakázkách - třeba opravy střechy u zámku musí v soutěži vybrat toho nejlevnějšího..

Zase jsem se pobavila: novinky.cz/...

:D

mp*
hodnocení

0x

Doporučuji jako první kontaktovat poradnu časopisu dTestu, který se zabývá sledováním kvality zboží a služeb. (číslo 299 149 009 denně od 9 do 17 hodin). Tento časopis už dost let odebírám a jeho názory spojené s mým úsudkem mě většinou při nákupech vychází.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]