Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
prosím Vás, chci se zeptat. Jak z tohoto obrázku dostanu čísla? Uvažovala jsem nad morseovkou nebo nad brailovým písmen ale moc mi to nevychází. Jiný typ šifry mě zatím nenapadá, aby mi to dalo čísla. Má prosím Vás někdo nějaké nápady?
Děkuji za Vaši pomoc.
Mě napadla dvojková soustava (asi blbost)
Hranolky = 1
Hamburger = 0
Cola odděluje, tj. buď enter, mezera nebo desetinná čárka
110110101001001111011 = 1790587
10111000001001101101001 = 6034281
Samozřejmě řešení mám 4, lze dosadit čísla i opačně nebo číst z druhé strany (uvedený případ je pro čtení od kraje do středu)
Pokud nebudeme vědět, co je cílem (co má principielně vyjít za čísla), těžko radit...
Ano ano, jedná se o kešku, pojedu přes toto město. Tak mě právě napadlo, že si jí zkusím odlovit. Přemýšlela jsem nad tím dlouho, ale pořád je zádrhl pro mě přijít na tuto šifru. V nápovědě je uvedeno, že: šifra: CD, ale vubec nevím co tím autor myslel. Děkuji moc za Vaši pomoc
Tak poslední úspěšný pokus s číslem 48 je můj. A bylo to na první pokus.
Nápověda říká skoro vše. Hlavně to CD, odtud vítr vane.
Tím CD myslel autor klasický cédéčko.
A můžu se ještě zeptat jak jste přišel na těch 48?
A teda jedná se o binární šifrování takže ty hranolky, převedu na jedničky a hambáče na nulu?
11011 01010 a atd. a mám to rozdělit po pěti číslech?. A taky jsem pátrala, po binárním převodníku ale našla jsem tohle: prevodyonline.eu/...
nebo toto nickciske.com/... ale čísla mi z toho žádné nevypadly. Děkuji moc
Pokus číslo 48 v ověřovači, ten jsem dělal já.
Ted jsem to zkoušel v tom prvním převaděči a funguje dobře. Nic nemusíš dělit po pěti, prostě tam nadatluj co je třeba a převed.
A začni tak, jak se čte CD v přehrávači.
To nás těší. Tak ať se daří.
Tohle není nějak extra těžká šifra. Já se teď trápím už od vánoc s jinou a zatím jsem tak v polovině. Jen tak pro zajímavost
wow už ta šifra vypadá děsivě, obtížnost 5, tak to je na mě moc, já jsem spíš na ty tradičky a multi, ale chci se přiučit o nějakých šifrách, tak jsem se dala na mysterky. A ten terén, já mam tak jednu kešku z terénem 4, a to jsme tam šli se žebříkem (no nezapomenutelný zážitek ). No radši zustávám u terénu max. do terénu 3.
Tak ne všechny mysterky jsou o nějakých šifrách.
Třeba tyhle se řeší přímo na místě.
U těhle je šifra jasná hned ze začátku, jen ji lousknout
Některý jsou sice nysterky, ale musíš napřed odlovit něco tradiček.
No a u některých čučíš do listingu a nenapadá tě vůbec nic.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.