Nejste přihlášen/a.
Je dobrá volba jít na gymnázium, když pak dotyčný nepokračuje dál ve studiu nějaké VŠ? Je těžké potom najít práci?
Naopak, už gymnásium Vám dá alespoň všeobecný přehled. Pokud pak nechcete z nějakého důvodu jít dál, tak stejně máte alespoň střední vzdělání. A obecně maturita na gymplu je více ceněna, než na nějaké obchodce, či jiné střední škole.
Pokud někdo zvládne maturitu na gymnáziu,troufám si tvrdit, že jakýkoli učební obor zvládne tak za 3 týdny. Samozřejmě, komu to tolik nemyslí, tak musí na učilišti studovat 3 roky. A ještě to někdy nestačí.
rd, to záleží na více okolnostech.
za prvé, na požadavcích daného místa, když budou požadovat jen maturitu, tak ano, uspějete, ale zpravidla to nestačí
za druhé, zaměření toho vašeho gymnázia, jestli tam máte opravdu jen nějaké všeobecné předměty, tak nevím, to je podle mě zbytečné. Na jaké úrovni tam jsou nabízeny alespoň jazyky?
za třetí, jak už jsem napsal, většinou zaměstnavatelé chtějí nějaké odbornější znalosti a hlavně nějakou praxi.
Vlastní názor, zhodnocení a zkušenost: když jsem se rozhodoval mezi gymplem a nějakou odbornou školou (střední), tak jsem zvolil raději tu odbornou. Proč? Z různých důvodů, které tu teď nechci rozebírat, také nebylo jisté, zda na vš půjdu nebo ne. S touto střední školou mám za sebou nějaké odborné předměty, pak jsme měli také praxi, i jazyky. Kdybych šel na gympl, nemám ani praxi, ani nějaké odbornější znalosti, jen větší všeobecný přehled.
Z pohledu, co je lepší, to není také podle mě jednoznačné, odbornou střední s maturitou můžeš zvládat s jedničkami jako premiant, ale i se čtyřkami. Záleží také na pověsti té dané školy, možná. To samé gympl můžeš "prolézt" stěží se čtyřkami, ale také s jedničkami. Podle mě nejde říct, že by tedy byli gympláci lepší.
Pokud bys pak šel na VŠ, tak: můžeš jít prakticky na jakoukoli, ať už studuješ cokoli.
- pokud máš za sebou střední s nějakým oborem, a jdeš na podobný, máš výhodu, že ty odborné znalosti už nějaké máš, tudíž ty základní předměty pro tebe budou opakování, kdežto lidi z gymplu se to musí všechno naučit; naopak budeš ve výhodě například v matematice, kterou budou muset dohnat trochu zase lidé z jiných škol
Záleží na Tobě, co nakonec upřednostníš. Pro úplnost, zvolil jsem raději dojíždění do jiného města, přestože gympl u nás byl, a se známkami bych také neměl problém se tehdy na gympl dostat.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.