Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

50 let písničky K. Hály Dej mi pár okovů

Od: ronyx* odpovědí: 4 změna:

Tak jsem před chvílí úplně náhodou objevil, že legendární hit Dej mi pár okovů nazpívaný v české verzi Karlem Hálou slaví v neděli 50 let ( zdroj ). Takže sem zalovil ve svém archivu, písničku si pustil a narazil na dilema - co na tuto písničku tančit? Obecně se to uvádí jako ploužák, ale to není tanec.
Takže moje otázka zní - co je podle vás písnička Dej mi pár okovů za taneční rytmus, co byste na to z klasických tanců tančili?
Podle mého názoru je to klasický waltz, ale na 100% si jistý nejsem.

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

cicko*
hodnocení

0x

"je to klasický waltz" Na 4 doby? Ještě tak polka na 3 a ve 4 domů!

doplněno 09.01.16 02:03:

ronyx*
hodnocení

No dobrá, uznávám, že počítání už sem po skoro 40 letech od tanečních zapoměl :-P Nicméně rytmus mi na waltz sedí :-P
Ale co to teda je? Když sem si našel, že tedy na 4 doby by to teoreticky měl být jive, tak ten se mi zdá na tuhle hudbu strašně pomalý... (kroky jsem nezkoušel, na to doma nemám dost místa).

hodnocení

0x
ronyx*
hodnocení

Díky, tak to by mne nenapadlo - Slow Fox sem tancoval naposledy v tanečních (a to už je hodně dávno).
Nicméně jsem tak projel zběžně ten seznam a některé tam uvedené styly jsou sice všeobecně uvedené jako disko, ale dá se na to tančit i klasika.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]