Nejste přihlášen/a.
Tak jsem před chvílí úplně náhodou objevil, že legendární hit Dej mi pár okovů nazpívaný v české verzi Karlem Hálou slaví v neděli 50 let ( zdroj ). Takže sem zalovil ve svém archivu, písničku si pustil a narazil na dilema - co na tuto písničku tančit? Obecně se to uvádí jako ploužák, ale to není tanec.
Takže moje otázka zní - co je podle vás písnička Dej mi pár okovů za taneční rytmus, co byste na to z klasických tanců tančili?
Podle mého názoru je to klasický waltz, ale na 100% si jistý nejsem.
"je to klasický waltz" Na 4 doby? Ještě tak polka na 3 a ve 4 domů!
No dobrá, uznávám, že počítání už sem po skoro 40 letech od tanečních zapoměl Nicméně rytmus mi na waltz sedí
Ale co to teda je? Když sem si našel, že tedy na 4 doby by to teoreticky měl být jive, tak ten se mi zdá na tuhle hudbu strašně pomalý... (kroky jsem nezkoušel, na to doma nemám dost místa).
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.