Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
potřeboval bych výpočet průměru hnané řemenice na medomet
hnací řemenice 60mm
otáčky motoru 1410
do pomala na 300 otáček
Děkuji
Průměry řemenic hnané a hnací jsou ve opačném poměru jako jejich otáčky.
Vaše požadované otáčky hnané řemenice jsou 300ot/min
Otáčky hnací řemenice motoru jsou 1410 ot/min
Poměr : 1410 ot/min( motoru ) - děleno - 300 ot/min ( požadované otáčky hnané řemenice) = 4,7
Jelikož požadujete zmenšení otáček ( tzn., že musí být hnaná řemenice většího průměru) a to o vypočítaný poměr 4,7 krát.
Tedy průměr hnací řemenice 60 mm x 4,7 = 282 mm. Hnaná řemenice musí mít průměr 282 mm.
U ozubeného převodu se počítá s počty zubů ozubeného kol, hnacího a hnaného.
Pokusil jsem se popsat pochopitelně postupt, který je platný pro všechny navrhované převody
- miro
Já to stejné napsal v jednom řádku. Proč to tedy rozepisujete, když je to z čísel v dotazu jasné co je co?
Pokud se Vás to dotklo, tak přijměte omluvu.
Jen jsem zamýšlel , školometsky problém vysvětlit. Jsem totiž přesvědčen, že jednoznačné a všem srozumitelné vysvětlení má trvalejší a hodnotnější význam pro zapamatování i lajkům, než strohá rovnice- výpočet.
Ještě jednou se omlouvám -miro
Ahoj.
Tchán si na ten medomet nasadil kolo z pračky, z bubnu. Kolik mu točí ten motorek nevím. Tak nějak to odpovídá požadavku.
Ahoj Jeníku. A co je na tom špatně, že kolega na tu věc použil více místa než ty? Pro někoho to pak může být více návodné. Pro to bych neprudil.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.