Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Farář žaloval

Od: filip2004 odpovědí: 41 změna:

Ahoj.Tady Filip.V sobotu byl u nás masopust.Maminka s babičkou upekly koblihy a koláče.Odpoledne jsem musel 8 koláčů a koblih odnést farářovi na faru.Šel semnou kamarád.Ale cestou jsme každý snědl 1koláč a 1 koblih.Pusu jsme si utřeli.Farář ale hned se ptal,kolik jsme toho cestou snědli.Jak to mohl vědět?Řekli jsme jeden.Kamarád říkal,že jsme nekecali.Protože se neptal kolik koláčů a kolik koblihů.A měl jsem mu vyřídit aby přišel v neděli na oběd.Já mu to řekl a ještě jsem mu řekl,že by bylo lepší,kdyby si našel ženu a ona byvařila.Farář to doma řekl.Tatka se naštval a říkal,že nepojedu na jarnáky za dědou.Přece farár nesmí prozradit co druhý říká.A já udělal pro dědu a babičku obrázek do chodby.Může farář žalovat?Ještě bych chtěl poradit co mám nalepit na zadní stranu obrázku a jakou barvou natřít rámeček.A co říct tatkovi abych mohl jet za dědou o jarnákách.Jsem smutný ale tatka nic.Jako bych byl veselý.Děkuju Filda.

41 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

ben®
hodnocení

0x

Ahoj, Fildo, nic si z toho nedělej a doufej, že tatínek "vychladne" a za dědou se pojede.

Pan farář není vševědoucí, ale asi se ptal žertem - kolik toho bylo cestou snědeno. No, ženu mít nemůže, protože to se nesmí (bude to asi katolický farář). Měl by mít snad kuchařku. A žalovat může i pan farář - nesmí mluvit o zpovědi (to je tajemství). Fildo, ten obrázek je pěkný a na jeho zadní stranu nemusíš nic lepit, když to není vidět. Nebo tam nalep kus tvrdého kartonu z nějaké krabice. Fildo, jak se má ten operovaný pejsek? Ahoj!

P.S. Rámeček může zůstat přírodní - možná jenom nalakovat.

filip2004
hodnocení

Ahoj a děkuju.Bryks je už zdravý.V neděli už byl semnou venku na procházce.Nevím jestli to tatka dovolí.On když vykulí oči tak to myslí doopravdy.Ale my se taky jako vyzpovídali.Přiznali se,že jsme snědli koláče jen jsme neřekli kolik.To je taky tajemství.Tatku naštvalo,že jsem řekl aby si sehnal ženu.Že to vypadá,že mu nechceme dát oběd.Můžu ten rámeček teda nalakovat lodním lakem nebo musí být jiný lak?Moc bych si přál abyste měl pravdu a tatka už nebyl naštvaný.Děkuju Filda

ben®

Ahoj, Fildo, díky Ti za dobrou zprávu, že ten Tvůj psí kamarád je už v pořádku. Rámeček nalakuj tím, co máš doma (ještě to trochu opatrně osmirkuj a potom jen jednu vrstvu laku, aby to nevypadalo jako umělé) - a bude to hezké. Fildo, já si myslím, že se taťka a pan farář tomu nakonec zasmáli, ale Tebe chtějí vytrestat. A když máš dárek pro dědu, tak se tam pojede. A taťka by Ti měl vysvětlit, proč pan farář nemůže mít ženu. U zpovědi jsi nebyl, tak to pan farář mohl říci (ale, také nemusel). Fildo, hlavu vzhůru - bude to dobré. Ahoj!

filip2004
hodnocení

Ahoj a děkuju.

hodnocení

0x
Až uvidis faráře,tak mu řekni,že příště nedostane nic.
A na oběd ať si zajde do farní kantýny:)
Dostane zadarmo najíst a ještě bude žalovat.
Nic si z toho nedelej,Bůh ho potrestá.

Nevím, ale nad "nahlásit" z důvodu úmyslné chybné rady mi tu lítá otazník - bylo to nutné zajdo?

Filipe, ta první odpověď kolegy bena je naprosto 100% - bezchybná!

jmlc - ne,nebylo to nutné.Jen se mnou v ten moment zacloumala zlost a šlo to ven.
filip2004
hodnocení

Děkuju.Ale u nás není farní jídelna.Bůh nemůže trestat faráře nebo může taky?

Farář je jen člověk. A každý člověk to bude mít nějak sepsáno u posledního soudu... I faráři dělají chyby a hříchy. O to víc je to vidět, protože ostatním vysvětluje, že hřešit nemají...

rostlin*

Bůh nikoho netrestá.

Já z toho popisu taky viděl to, co dělávám také - "a kolik jste toho snědli" - když si objednám oběd, je to automatická hláška místo "děkuji".

Pohled kluka je zkreslený stejně jako každého, kdo byl nějak "neprávem" potrestán. Jak s oblibou píše MC - neznáme pohled druhé strany, všechny okolnosti.

filip2004
hodnocení

snědli jsme já jeden koláč a koblihu a kamarád taky.Tak 2 koláče a 2 koblihy.

asd1
hodnocení

0x

Nešlo o zpověď = žalovat může. Asi mu přišlo to že si má pořídit ženu na vaření jako drzost... Asi to s váma nedovedl vyřídit sám tak žaloval...

Nejet k dědovi jako trest za sežranej koblížek mi přijde drakonický, a hlavně tím trestá i dědu. Ale zkus se doma omluvit (tak krásně voněly že to nešlo vydržet ;) jestli by ti trest odpustil.

A řekl bych že jde spíš o tu drzost než o koblížky..

filip2004
hodnocení

Já jsem nechtěl být drzý.Chtěl jsem mu poradit.Já jsem jednou večeřel u kamaráda a tatínek si pro mě přišel a říkal,že se to nesluší,že jídlo mám doma.

Tatínek ti nevysvětlil, že tvoji rodiče farářovi dávají oběd, protože je to vážený host a oni mu tak prokazují úctu a děkují mu za jeho práci a moudrost. Ale když tebe pozve na večeři kamarád, tak tím tvojí rodinu vůči rodině toho kamaráda zavazuješ (děláš dluh). Proto se to tatínkovi nelíbilo.

rostlin*
hodnocení

0x

*smich**haha* To je teda suchar ten farář. *smich* A to si mu to řekl dobře,že by si měl najít ženu,protože kdyby si jeho táta nenašel ženu,nebyl by na světě ani on. *smich* To je tedy magor,když takovou pitomost vytrubuje u vašich. *smich* Čert vem faráře i s jeho kyselou povahou. ;) Vždyť je to naprostá malichernost! Jaká drzost?! *smich*

hodnocení

0x

Filipe, ten obrázek, ten je moc pěkný. Odkud jsou ty kachle? Jsou to kachle, že? ;) Toho faráře tak moc neprožívej. Neměl o čem s táťkou povídat, tak přidal historku, jakože legrace. A taťka to vzal úplně vážně. Omluv se mu a bude klid. Řekni, že jsi neměl hodnotit farářův život a už vůbec jsi neměl radit. To bude dobrý! Neboj! *hej*Však ty víš, že lhát se nemá, že?

filip2004
hodnocení

babkazov.Děkuju,že se vám obrázek líbí.Kachličky jsem dělal sám v zušce ve výtvarce z hlíny,pak se to dalo vypálit do pece a ještě se to barvilo a lakovalo.Ale jen kachličky se mi nelíbilo,tak jsem to udělal takhle.Nevěděl jsem co mám dědovi a babičce vzít když tam pojedu.Taky mě pokaždý něco přivezou.A na chodbě mají jen jeden obrazek ten jsem zase namaloval.Ale ted nevím jestli tam pojedu.Maminka se na mě nezlobí ta se smála,ale tatka né.A říkal jsem,že jsem chtěl jen poradit.Tak se ještě omluvím.Děkuju Filda

nick*

Filipe, do kostela ke zpovedi nikdy nechod k uzalovanemu farari, vyzpovidej se radeji tady *jasne* a rozhreseni dostanes urcite lepsi nez v kostele , ale je videt, ze uz vis kde si postezovat :)

doplněno 09.02.16 18:55:

Volna diskuze - kazdy ma pravo vyjadrit svuj nazor a o vsech nazorech lze vzdy polemizovat :) Radim jen tak, jak bych se sam zachoval a jak to povazuji za spravne - za nepochopeni meho dobreho umyslu nezodpovidam !

doplněno 09.02.16 19:45:

Jmlc - za pomylene "videni" reality a soukromy nazor vas urcite nikdo nebude zalovat *jasne*

Odpověď by mohla odpovídat na otázku a mít trochu ohled na charakter dotazu, věk tazatele, oblast...

Vy nabádáte dítě, které se snaží rodiče vychovat ve své víře, aby odmítl víru rodičů a šel proti rodině. Takto to vidím já.

hodnocení

0x

Filipe, farář je jenom člověk, takže i farář může "žalovat". A tohle nebylo zpovědní tajemství. Podle mne otázku kolik jste toho snědli položil jen tak, spíš v legraci. Asi chtěl jen zavtipkovat a vůbec nečekal, že se mu přiznáte a Ty mu ještě ke všemu doporučíš, aby si našel ženu, která by mu vařila.:-D Myslím že to řekl tatínkovi jen tak pro zasmání, jaký jsi filuta, ale taťka to vzal trochu jinak. On se určitě umoudří. Ten Tvůj taťka. Alespoň v to doufám. A jestli ne, tak si příště musíš dát pozor na jazyk.

filip2004
hodnocení

Děkuju.Já jsem mu chtěl jen poradit aby mu někdo vařil a nemusel chodit v neděli jíst jinam.On pak dlouho sedí než odejde.Děkuju Filda

A to je dobře že pak dlouho sedí. Určitě nesedí mlčky a něco vypráví. Já bych si sedla někm do kouta poslouchala co si dospělí vypráví. Teda já jsem to jako dítě dělala a milovala tu atmosféru, když si vyprávěli dospělí co kdo kde a s kým a jak a proč. Co bych dala za to, aby se ty nedělní chvíle u buchet na stole a bílého kafe mohly opakovat...

Ale alespoň jsem je zažila, mám je v paměti navždy. Co budou mít v paměti dnešní děti, to ani nechci domyslet. Tak buď rád, že žiješ ještě někde, kde se lidé schází vypráví si jako lidé o životě běžném a nemají v hlavě jenom peníze a jak koho doběhnout a okrást...

09.02.16 17:04

*hej**palec*

filip2004
hodnocení

Jo vypráví ale o náboženství a co si mám zapamatovat.Potom mě tatka pošle do pokojíčku.A řekne že mám už moc natažené uši a co nevím to nepovím.A maminka potom musí všude poslouchat co jsem řekl a stydí se.

Asi záleží na rodičích. Mne nikdo nikam neposílal, ani nepeskoval, že bych měla natažené uši, i když jsem je natažené měla. A také se za mne nikdo nestyděl, ale asi jsem k tomu nedala důvod. Ale já nevím jak se chováš Ty a nemůžu soudit. Ale když rozumíš tomu, že si matka stěžuje tím, že co nevíš, to nepovíš, tak si to pohlídej. Asi to dnes bude přece jen úplně o něčem jiném. Škoda. Už se nebudu vyjadřovat, co jsem chtěla, to jsem řekla.

Ten nedělní oběd není až tak o jídle, ale o tom, že si tam s rodiči dlouho vypráví.

daniel*
hodnocení

0x

No což, byla to boží vůle *smich*

Ponaučení pro příště, sežrat vše, ať to teda stojí za ten trest *smich*

buss
hodnocení

0x

Neboj, život a jiní tě ještě vypráskají, zklamou že tě bude hlava brnět. Je třeba být odolný.

hodnocení

0x

Farář nesmí žalovat to, co bylo řečeno u svaté zpovědi. Co se řeklo jen tak, tak je farář jako každý jiný člověk.

hodnocení

0x

Když jsem to dočetl, tak jsem se musel podívat, jestli nečtu náhodou Jiráska nebo Plevu. Jako by to bylo před 150 lety :)

Pletiplot, začalo to na mne také tak "záhadně" působit.

lidus*

Ano, těžko uvěřit, je to jako z Káji Maříka ale lidé a zvláště fanaticky věřící v nějakého Boha se tak chovat mohou. Na vesnici kde mám chalupu také zvou faráře (říkají otce) na sobotní + nedělní obědy, na svatby, křtiny, pohřební kary, každý týden mu chodí nějaká ovečka uklidit, přes týden si bere farář obědy z hostince. Je to mladý člověk, polák, toto zavedl hned po svém nástupu na farnost.

Liduš, tak to je mazaný farář, když si to dokázal takto zavést a má štěstí, že je tam v té vesnici ještě dost lidí, kteří to udělají. A s těmi fanatiky máš pravdu, asi k nim patří i otec toho kluka, když ho trestá za takovou hloupost. Místo trestání, mu to měl vysvětlit. Ve městech to určitě takto nefunguje. Také tady máme faráře, ale ten se o sebe stará sám a myslím, že si žije velmi dobře a ničím nestrádá...

nick*

Suzymon - otec je mozna fanatik, ale jinak "osvicenej" - plati za internet a chlapecka necha chatovat *jasne*

doplněno 10.02.16 14:15:

Ten filuta Filipek je asi peknej vejlupek - tech carek ve vetach co ma je na jeho vek nejak presprilis *houpy* *sok*

doplněno 10.02.16 17:01:

Babkazov tady "fujtajbluje" nad prispevky druhych, kteri se k otazce vyjadruji z ruznych pohledu a maji k tomu svuj nazor, ktery ona neuznava - nejspis si mysli, ze jen ten jeji nazor je spravny a nic jineho nechce pripustit... *sok*

hodnocení

0x

Možná tu někoho naštvu. Není to odpověď tomu klukovi, který je moc hodný, jak jsme zjistili z předchozích návštěv. Ale je mi ho hrozně líto, jak mu doma blbnou mozek - ve škole fyzika a doma Pánbůh na obláčku. Ještě nikdo na planetě žádného Boha neobjevil a ve jménu svých Bohů se lidé vraždí navzájem.

hodnocení

0x

Já požádám admina, aby tuhle otázku uzavřel. Hodný kluk se zeptá a normální lidi, rádcové, hodnotí výchovu a osobu jeho otce. Měli byste se stydět! Kolik tady bylo hajzíků a do nich se nikdo neobul! Neumíte chlapce pochválit za to, že je tak hodný a úplně klidně plivnete na jeho tátu, právě před ním. Fuj!*bum*

ben®

Dobrý den, souhlasím. Už jednou jsem zde psal, že si píšeme s malým chlapcem a není zrovna vhodné rozvíjet zde teorie o vhodnosti náboženství (nebo jeho výchově). Možná to bylo trochu jinak, ale příspěvek je již smazán a také vložené fotky toho obrázku (což nevím proč). Filda je hodnej kluk a nepíše tady prvně - umí to se dřevem, má rád dědu a babču, rodiče ho vedou dobře (a jejich víra nám může být fuk), je skromný (viz jeho vánoční přání) a zachránil i pejska. O náboženství si můžeme psát názory jinde, ale zde to opravdu není vhodné. Filda je ve věku, kdy má ještě problém rozpoznat psaný humor nebo narážky (vše bere vážně) a nemá význam "blbnout" mu hlavu něčím, co ještě nepobere. Nechme to na jeho rodičích a na něm. Zdravím!

P.S. Tak, bylo nahlášeno, ale vše je prý OK. Docela škoda - už je toho zde dost negativního.

doplněno 11.02.16 05:14:

suzymon - já Fildu osobně neznám. Ovšem, píše tady opakovaně a již poměrně dlouho.

Ani z jednoho jeho příspěvku (otázky) jsem neměl špatný dojem nebo dojem nějakého podvodu či legrace. Zeptá se, když má starost nebo problém a jindy se jen pochlubí např.

vysvědčením, výrobkem ze dřeva nebo vánočním dárkem. Má dětské starosti, což neznamená, že pro něho je to starost menší (to se může takto jevit dospělákům). Nechtěl jsem zde nikoho okřikovat, ale jen upozornit, že Filda si naše povídání a názory čte a z některých může mít v hlavě hokej. A kdo neviděl obrázek - tři vypalované kachle umístěné do dřevěného rámečku (vypadalo to moc hezky).

Babko, a Vy teda toho chlapce osobně znáte? A jak vidím, tak ho zná i Ben. To jsem nevěděla. Ale snad mu tady nebylo nijak ublíženo. Vždyť on sám si stěžoval na to, že ho tatínek dost tvrdě potrestal jenom za to, že farář prozradil takové hlouposti. Přece mu zakázal tu největší radost, návštěvu jeho dědy a babičky. Já na jeho tátu teda neplivala, jen mám pocit, že to byl dost tvrdý trest. A asi ho ten trest teda trápí, protože by to sem jinak nepsal. Ale myslím si, že už si to nějak v hlavě srovnal. Já teda jeho obrázky co vyrobil pro dědu a babičku neviděla. nevím proč zmizely.

plavest*
hodnocení

0x

Já bych tatínka za to, jak je důsledný, ocenila. Ta jeho důslednost neznamená, že je fanatik. Ale prostě krást se nemá, ať je to jen pitomá kobliha.Možná se tatínek smál pod fousy, ale synovi musel říci, co se smí a co nesmí a hlavně si za tím stát, i když jde jen o koblihu.Píši to proto, že mám kontakt na jednu rodinu, kde mají u dítěte střídavou péči a tam zrovna maminka je nešťasná z toho, že mu v druhé rodině(tatínek s přítelkyní ) dovolují sníst tu koblihu v obchodě ještě před zaplacením. Maminka ho učí, že musí počkat, až zaplatí.Je málo rodičů, vlasně už jen minimum, co považuje důslednost ve výchově za to hlavní.

dam®
hodnocení

0x

Ahoj Fildo, kolik lidí, tolik názorů, mám zato, že na "prdel" už jsi dostal tolikrát, že tě ani zdejší pokec o farářovi, jenž on , snad v dobrém úmyslu si pustil ústa /hubu/ na špacír, tě moc nepřekvapí(fakt věřím, že to dal jen k dobru, aby řeč nestála, uřčitě to nemyslel vážně). Prostě to neřeš, jen já osobně bych těch buchet asi zbaštil víc a na faru bych donesl pouze jednu, prostě nezbylo a byly móóóc dobré. Tečka. Tvá připomínka o farářově ženě je fajn, jen zřejmě netušíš, že né každý farář může být ženatý a tvůj taťka se vlasně zlobil víc na sebe než na tebe, on si jednoduše uvědomil, že prostě ti neřekl před tím, proč to tak je, že být farářem je také nemít ženu, manželku, protože farář je pouze sám ten, který se snaží pomáhat všem lidem. Ode mne to je hodně zjednodušené. Mě spíš zlobí, že ti farář sám nevysvětlil proč nemá ženu a pak ti ještě vyrobil doma problém, za který čisto jistě nemůžeš. Být tebou, tak za ním zajdi a neboj se mu říct co jsi psal tady a kdyby náhodou ještě vznikl další problém, který snad nebude, tak se určitě ozvi. Ale, ty tvoje kachle jsou opravdu super, mohl bys ještě nějaké vyrobit? Rád odkoupím, pokud bude možno. Ahoj

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]