Nosíte si do restaurace vlastní příbor?

Od: Datum: 06.01.16 11:22 odpovědí: 29 změna: 15.01.16 12:34

Vidím to v restauraci čím dál častěji u stálých hostů,kteří chodí např.denně.Co vy?


Seznam odpovědí:
 
moment čekejte prosím, probíhá přenos dat...
Zobrazení struktury odpovědí v otázce
Skrytí struktury odpovědí v otázce
Zobrazení struktury odpovědí v otázce

 

Odpovědi na otázku:
Od: jmlc®
Datum: 06.01.16 11:25
avatar

No já s sebou nic nenosím, ale napadlo mne... nechodíte náhodou do vojenské kantýny?

Datum: 06.01.16 11:31
avatar
Ja jsem to nevidel nikdy. Pokud nemam pribor ze zlata tak je to zbytecne.
Od: bour
Datum: 06.01.16 11:32

Já akorát vlastní pití.

Od: lego®
Datum: 06.01.16 11:38
avatar

No kdyz chodej casto tak si asi vsimli ze maj pribory spinavy a tak si nosej vlastni. Treba si casem budou nosit i vlastni talir

Datum: 06.01.16 13:43
avatar

Do restaurace, kde mají špinavé příbory, bych podruhé nevkročil. Ani s vlastním příborem.

Od: pt®
Datum: 06.01.16 18:22
avatar

Jenže to byste nemohl téměř nikam, všude mají myčky a myslím si, že je to tím mytím. To by museli všude navíc příbory po umytí ještě utřít a leštit.

Datum: 06.01.16 13:46
avatar

"Treba si casem budou nosit i vlastni talir"

Když to dotáhnem k dokonalosti, tak i vlastní jídlo. Personálu pak akorát zaplatíme. *smich*

Datum: 06.01.16 15:43

Ale to je dobrý nápad provozovat restauraci, kde se nic nevaří nepeče, neprodává, kdo si co koupí a donese to si sní nebo vypije. Pak jenom vyúčtovat podle toho jak tam zákazník byl dlouho a jestli měl rosvícenou lampičku nebo svíčku...

Datum: 15.01.16 12:28
avatar

magdone, Vy jste číslo !*smich*

Od: sepi®
Datum: 06.01.16 20:32
avatar

A vlastní jídlo*smich**smich**smich*

Aaaa))už to bylo napsáno))

Od: dam®
Datum: 06.01.16 11:40

Je spousta lidí co trpí na opary nebo alergie na určité kovy, tak proč né.

Datum: 06.01.16 15:44

Třeba používají chirurgickou ocel, vlastní příbory, to vše vysvětluje.

Od: pt®
Datum: 06.01.16 18:27
avatar

"dam", no právě *palec* a to je ten důvod a věřím, že se to týká menšiny, co má takové zdr. problémy, takže se není čemu divit. - pt

Datum: 06.01.16 11:41
avatar

maximalne stamgastsky krigl, ten bych pochopil :)

Datum: 06.01.16 11:44
avatar

Spíš naopak. Viděl jsem, že si nejeden host příbor odnesl domů...

Datum: 06.01.16 11:56
avatar

*smich*, jo tak přesně tohle jsem viděla také. A já bych si ho sebou nenosila, protože bych doma za chvíli neměla čím jíst, protože bych ho tam pokaždé nechala. Ale chápu to v případě, že někam člověk chodí každý den a třeba mu příbory v té restauraci nevyhovují kvalitou. Já například nemám ráda víno v obyčejných skleničkách. Potřebuji křišťál, jinak mi víno nechutná. A přímo nesnáším jíst na papírových talířích a těmi plastovými příbory na jedno použití. Vím, že se to takto dělá při některých rautech, kde je spousta lidí a je to v přírodě, ale nemám to ráda a vybírám si jídla která mohu jíst raději rukou. A stejně mi to nechutná a tak většinou skoro vůbec nejím.

Od: pt®
Datum: 06.01.16 12:27
avatar

"strejc", klidně si mohl odnášet ten člověk příbor svůj.

Datum: 06.01.16 13:23
avatar

No ono se to pozná, jestli si odnáší svůj, nebo ho krade...

U pana Klause jsme to také poznali.

Od: host
Datum: 06.01.16 12:15

Asi vidíte jak si hosté příbor z restaurace odnášejí a pak to vypadá, že si ho přinesli a jen servírka při počítání příborů po skončení služby má oči pro pláč, že jí zase chybí.

Běžně si lidé nosili příbory do závodní jídelny a pak si ho po jídle potupně myli v umyvadle na hajzlíku u jídelny nebo na záchodě blízko pracoviště. Kdo si příbor do závodky zapoměl, tak mu ho u okénka kde se myly tácy a talíře půjčili, ale musel dát do zástavy svou podnikovou průkazku.

V restauraci člověk zcela samozřejmě vlastní příbor nepotřebuje, ani trampové v hospodě nevyndají z vysoké boty svou vlastní lžíci, ale jedí tou, kterou jim ke guláši nebo polévce přinese číšník. Běda, kdyby si ji chtěl třeba i jen omylem odnést.

Od: mot
Datum: 06.01.16 13:19
servirka po skonceni sluzby pocita pribory? to jako vazne?
Od: pt®
Datum: 06.01.16 12:31
avatar

Mně se před léty stalo při návštěvě takového zařízení, kde jsme si dali jídlo, že jsem dostala silnou angínu. Nevím, zda to bylo, že jsem jedla jejich příborem, možná, že ne, ale od té doby si svůj příbor nosím, nahlásím to ochrance, nebo personálu a po jídle si jej zase odnesu domů.

Od: ria®
Datum: 06.01.16 12:31
avatar

Mě by to ani nenapadlo :) ale vím, že mamka má svůj starý oblíbený příbor, říká, že se jí lépe drží a lépe jí s ním chutná, tak si ho dává stranou a má ho jen pro sebe, nový prý klouže :), ale jestli by si ho vzala i do restaurace - tak to nevím :D..

Datum: 06.01.16 14:20
avatar

Tak to by mě vážně nenapadlo, najíst se a šup, použitý, špinavý příbor strčit do kabelky, přiběhnout domů a umýt ho aby byl na zítra připravený. To si raděj v kvalitní restauraci připlatím.

Od: pt®
Datum: 06.01.16 15:51
avatar

Já také nechodím do hospody nižší kategorie. Mně se třeba hodně líbilo v hotelu Praha na Hanspalce, už je ale v demolici. Tím jsem chtěla říct, že o tom ten příbor není.

Datum: 06.01.16 16:06
avatar

Představila jsem si to. Po jídle ten člověk olíže lžíci, vidličku i nůž, zabalí do igelitového pytlíku, šoupne do kufříku nebo do kabelky? Anebo s příborem odkráčí na wecko, příbor umyje a mokrý dá do igeliťáku a kape všude, kudy projde? Totéž udělá pro svou přítelkyni? Na to všechno dohlíží vrchní, s motýlkem pod krkem a strašně se stydí? Tyyyjooo! Strašná představa! *sok* Také mi velice vadí, když někdo látkovým ubrouskem vyleští příbor a pak si ho zmuchlaný, položí vedle talíře.


doplněno 06.01.16 17:49:

Hoste, jojo, bylo to přesně takhle! :-D

 

Od: host
Datum: 06.01.16 16:48

babkazov: přesně to bylo v závodní jídelně. Každý zaměstnanec, ať v montérkách, pracovním plášti, obleku, nebo kostýmku administrativní pracovnice si po jídle voblíznul lžíci, vidličku a nůž, zabalil to do igelitového pytlíku, nebo s příborem v ruce odpochodoval na hajzlík, vystál frontu u umyvadla, opláchnul to, vyšel na chodbu, kde to máchnutím okapal a buď vložil do kapsy saka nebo montérek, ženy do utěrky a do kapsičky pracovního pláště. Některé kolegyně myli příbor svým kolegům, nebo naopak kolega umyl příbor pro svou kolegyni, která mezitím šla koupit do bufetu dvě laskonky pro spravení chuti po obědě.

Mytí příboru na záchodě po obědě a odnášení zpět na pracoviště je možné v závodní jídelně z minulého století, ale ne v restauraci. I v nejšpinavějším bufetu na nádraží dostali lidé ke guláši lžíci. Tam, kde se hodně kradly, byly provrtané dírkou, nebo přivázané na řetízku ke stolečku.

Datum: 15.01.16 12:34
avatar

Tam, kde se hodně kradly, byly provrtané dírkou, nebo přivázané na řetízku ke stolečku.

A kdo je takto myl a kde? Až zavřeli?*ee*

Od: adam®
Datum: 06.01.16 17:52
Vlastní příbor opravdu nenosime :DD
Datum: 07.01.16 01:39
avatar

Nee, chodim tam, kde maji sve a ciste..

 

 

 

 

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz

 
Copyright © 2004-2016 Poradna Poradte.cz. Všechna práva na poradně Poradte.cz vyhrazena.