Nejste přihlášen/a.
Ahoj, jednodušše se nechápu. Je mi 16 a cítím se tak na 20, vnitřně. Kluci v mým věku mě absolutně nezajímají, vytahujou se, akorát vás ztrapňujou a nedá se s nima bavit! Vlastně ani nemám o čem. Co mi na mě přijde divný je to, že se mi líbí starší "kluci", kterým je třeba 25, nebo i 30. Vůbec by mi nevadilo mít o tolik staršího přítele. Sice nevím, co by na to řeklo okolí, ale byla bych tak šťastná.. Nevím, jak se mám do té společnosti s těma mýma pocitama pak zařadit? Co si o tom myslíte?
Měla jsem to tak v patnácti podobně. Pak jsem si našla kluka, který byl o pět let starší než já, bavila se s jeho přáteli a hned mi bylo lépe. Někdy to tak prostě je.
Ve škole jsem měla jen pár přátel, se kterýma jsem si třeba nerozuměla ve všem, snad až na jednu vyjímku, ale třeba jsme si povídali o knížkách a tak, no a střední jsem přežila. Na vysoké je to pak už úplně o něčem jiném, okamžitě se ocitneš v tak věkově namíchaném prostředí, že je po problému. V práci vlastně taky.
Jen pozor na ty chlapy - já nemám vůbec nic proti věkovým rozdílům ve vztahu, ale na rovinu z toho, co jsme viděla u kamarádek a spolužaček říkám, že 95% chlapů ve věku, který uvádíš, s holkama tvého věku randí jen proto, že jste hezké, zábavné, oni mají pocit, že jsou hustí, když mají mladou holku, taky jim u vás ledacos projde, protože přecijen ještě nejste tak odolné proti jejich fíglům... a ať se tváří a říkají cokoli, je to pro ně jen zábava. A znám to i z druhé strany - vím, jak se moji nynější kamarádi mužského pohlaví občas chovají, když zjistí, že mají šanci u mladé holčiny. Jsou samozřejmě vyjímky, ale vážně bacha na to. Je z toho většinou na konci velké zklamání a spousta slz.
Na tom není nic tak zvláštního. Říká se, že chlapci dospívají trošku pomaleji, ale nedá se to paušalizovat. Nicméně otázka je, co vy můžete nabídnout 25-30 letému muži? Pro většinu budete ještě mentálně nedospělá a ten zbytek nebude za pár let stačit vám, protože oni jsou zřejmě na svůj věk zaostalí.
Nakonec bych chtěl dodat, že váš případ je ve společnosti poměrně častý a není proč se nad tím pozastavovat. Naopak je potřeba se pozastavit nad dospělími muži, kteří si hledají přítelkyně ve věku 15-18, protože s těmi je možná něco špatně.
Ahoj, mně je 14 a taky se cítím na víc. Rozumím si spíš se staršíma děckama, kluci se mi taky vždycky líbili o pár let starší.. Přítel je ode mě o 6 let (okolí má na to různé názory, většině se to nelíbí, ale dokud to není moje nebo jeho rodina, tak se o to nestarám) a znám plno holek, které to tak mají, takže na tom není nic divnýho. Měla jsem problém, že jsem neměla stejně staré kamarády, tak jsem to prostě řešila tak, že jsem se bavila s o dva-tři roky staršíma. Ale většinou je ve třídě třeba alespoň jeden člověk, který je taky vyspělejší a dá se s ním mluvit.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.