Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
Chtěl bych se zeptat ohledně spánku.
Každý den chodím spát pravidelně kolem desáté hodiny a vstávám v šest ráno.
Nyní poslední dobou jsem spal třeba až do půl osmé a stává se mi, že jeden den spím v pohodě a druhý den už usnu až třeba o půl třetí ráno. Nevíte v čem by mohl být problém? nebo co doporučujete na rychlejší usnutí?
Dobrý den, řekl bych, že tím, že jste si přispal, jste měl "naděláno" a tělo vydrželo déle. Navíc to byla změna pravidelného spánkového režimu. Možná by se vliv toho "nadělávání" dal dobře ukázat na jedné jogínské praktice nazvané Napoleonský spánek. Příklad:
Chodím spát v 22 hodin. Dnes ale potřebuji být vzhůru do půlnoci. To znamená o dvě hodiny déle. Tento spánkový deficit se dá srovnat tím, že polovinu toho času, o který budu večer ochuzen naspím přes den. Prostě si dám odpoledne na hodinu vyrovnávacího chrupánka a tělo bude mít naděláno dopředu na ty dvě hoďky. Takhle to laicky řečeno funguje. Mám to vyzkoušené a při troše tréningu s dechovým cvičením usnu kdykoli a můžu "nadělávat".
A na to usínání jsou dobrá dechová cvičení. Dobře je popisuje André Van Lysebeth ve svých knihách o józe.
V případě nespavosti je třeba počítat ovečky, já počítám do dvou a spím...někdy je fakt že počítám i do půl čtvrté.
... zkuste metodu 4-7-8 (viz google, tak je to podrobně popsané), je to podobné dýchání jak tady doporučují sonyboj a opičák
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.