Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Tiskopisy OSSZ

Od: paki1 odpovědí: 4 změna:

Nevím kam se obrátit pro radu,ve stručnosti příběh je takový:jistě všichni znají jak vypadá ELDP a právě ty jsem byl dnes odevzdat na OSSZ Příbra.Vytiskl jsem je na tiskárně podotýkám barevné.Bohužel bylo mi řečeno,že moje růžová je více růžová něž na originálních tiskopisech a byl jsem vykázán s tím,že mi moje nevezmou.Mám proto otázku jak udělat mojí růžovou stejnou jako mají naše úřady.Ať úřední šiml řechtá. Děkuji

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

zepe*
hodnocení

0x

A proč si nevzit ten jejich? je to přeci zdarma žádné náklady na barvy.

Jinak jestli jde jen o tu barvu tiskopisu tak hrat si s odstiny. :)

hodnocení

0x

Od roku 2004 se ELDP předkládají na tiskopisech vydaných OSSZ, čili nikoli na vytištěných na barevné tiskárně, ale do normální tiskárny vložených originálních tiskopisech. Je to i v zákoně. Správa na tom trvá proto, že se ELDP na České správě v databance nárokových podkladů zpracovávají strojově. Je to zařízeno tak, že ten stroj pracuje i s tou barvou. Zakryje si žlutá pole a vyeliminuje růžovou barvu. Přečte černé znaky a přenese je do databáze. Pokud to nepřečte, ELDP se nenačte a je zaslán zpět na OSSZ s tím, že je nečitelný. Ta referentka, která to pustila, musí ten ELDP opsat a vyzvat zaměstnavatele, aby si to přišel orazit a podepsat. Proto OSSZ trvá na tom, aby všechno bylo na orig. tiskopisech a všechny znaky v chlívkách.

Dále je možné už od r. 2004 zasílat ELDP elektronicky prostřednictvím portálu veřejné správy (PVS) a nověji přes VREP (veřejné rozhraní el. podání). Od 1.2.2013 navíc ČSSZ vytvořila speciální datovou schránku, jejímž prostřednictvím lze ELDP také posílat.

Viz www.cssz.cz, sekce e-podání.

doplněno 14.02.13 16:52:

Škoda, že se úřednice trochu víc nenamáhaly Vám problém vysvětlit, ale je pravda, že někdy se můžeme uvysvětlovat domrtva a přesto odejde klient naštvaný a hučí cosi o úředním šimlu... nojo, když se lidi naštvou na Boha, zmlátí kostelníka. A když se naštvou na blbé nápady zákonodárců, seřvou chudáka referenta.

sanyo*

Tak nevím, co kde jak platí, ale pokud hovoříte o přehledu o příjmech a výdajích OSVČ, které se podává na OSSZ, tak nevím jestli jsou v originále růžové, ale osobně mi dali na OSSZ tyto černobílé - zřejmě ofocené tiskopisy. Růžové jsou určitě Přiznání k dani z příjmu, které se podává na finančním úřadě. MJyslím, že si z Vás asi dělají šprťouchlata.

doplněno 14.02.13 18:44:

ta skleroza...

doplněno 14.02.13 18:48:
Vy zřejme asi myslíte jiný tiskopis - ELDP, ani nevím co to je, asi pro poradce..., sorry
Tiskopisy OSSZ

Evidenční list důchodového pojištění.

ainex.cz/...

Přehledy OSVČ se zpracovávají na OSSZ ručně, proto mohou být vyplněny ručně a klidně i ofocené. ELDP se shromažďují na OSSZ, odkud se zasílají v určených termínech na ČSSZ a projdou zpracováním až tam. Je cca 8 mil. pojištěnců, takže nejméně 8 mil. tiskopisů je nutné ročně nějak nacpat do databáze. Ručně je to nemyslitelné.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]