Nejste přihlášen/a.
Nevím kam se obrátit pro radu,ve stručnosti příběh je takový:jistě všichni znají jak vypadá ELDP a právě ty jsem byl dnes odevzdat na OSSZ Příbra.Vytiskl jsem je na tiskárně podotýkám barevné.Bohužel bylo mi řečeno,že moje růžová je více růžová něž na originálních tiskopisech a byl jsem vykázán s tím,že mi moje nevezmou.Mám proto otázku jak udělat mojí růžovou stejnou jako mají naše úřady.Ať úřední šiml řechtá. Děkuji
Od roku 2004 se ELDP předkládají na tiskopisech vydaných OSSZ, čili nikoli na vytištěných na barevné tiskárně, ale do normální tiskárny vložených originálních tiskopisech. Je to i v zákoně. Správa na tom trvá proto, že se ELDP na České správě v databance nárokových podkladů zpracovávají strojově. Je to zařízeno tak, že ten stroj pracuje i s tou barvou. Zakryje si žlutá pole a vyeliminuje růžovou barvu. Přečte černé znaky a přenese je do databáze. Pokud to nepřečte, ELDP se nenačte a je zaslán zpět na OSSZ s tím, že je nečitelný. Ta referentka, která to pustila, musí ten ELDP opsat a vyzvat zaměstnavatele, aby si to přišel orazit a podepsat. Proto OSSZ trvá na tom, aby všechno bylo na orig. tiskopisech a všechny znaky v chlívkách.
Dále je možné už od r. 2004 zasílat ELDP elektronicky prostřednictvím portálu veřejné správy (PVS) a nověji přes VREP (veřejné rozhraní el. podání). Od 1.2.2013 navíc ČSSZ vytvořila speciální datovou schránku, jejímž prostřednictvím lze ELDP také posílat.
Viz www.cssz.cz, sekce e-podání.
doplněno 14.02.13 16:52:Škoda, že se úřednice trochu víc nenamáhaly Vám problém vysvětlit, ale je pravda, že někdy se můžeme uvysvětlovat domrtva a přesto odejde klient naštvaný a hučí cosi o úředním šimlu... nojo, když se lidi naštvou na Boha, zmlátí kostelníka. A když se naštvou na blbé nápady zákonodárců, seřvou chudáka referenta.
Tak nevím, co kde jak platí, ale pokud hovoříte o přehledu o příjmech a výdajích OSVČ, které se podává na OSSZ, tak nevím jestli jsou v originále růžové, ale osobně mi dali na OSSZ tyto černobílé - zřejmě ofocené tiskopisy. Růžové jsou určitě Přiznání k dani z příjmu, které se podává na finančním úřadě. MJyslím, že si z Vás asi dělají šprťouchlata.
doplněno 14.02.13 18:44:ta skleroza...
doplněno 14.02.13 18:48:Evidenční list důchodového pojištění.
Přehledy OSVČ se zpracovávají na OSSZ ručně, proto mohou být vyplněny ručně a klidně i ofocené. ELDP se shromažďují na OSSZ, odkud se zasílají v určených termínech na ČSSZ a projdou zpracováním až tam. Je cca 8 mil. pojištěnců, takže nejméně 8 mil. tiskopisů je nutné ročně nějak nacpat do databáze. Ručně je to nemyslitelné.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.