Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Pohovor s ředitelem na sš

Od: andilek15 odpovědí: 5 změna:
Dobrý večer, chtěla bych se zeptat jak hodně může ovlivnit přijetí na sš pohovor s ředitelem. Když mi třeba nevíde matematika ale ředitelovi se budu zdát fajn tak jestli to může ovlivnit tak, že nakonec mě příjme než někoho kdo by to měl naopak. Třeba kdybych mu řekla, že bych si moc přála aby mě přijali, že bych se to co neumím doučila atd.. Někdo mi řikal, že to určitě ovlivní a někdo zase, že asi ne... Co si myslíte vy? Prosím, když tak i poraďte čím bych mohla udělat dobrý dojem. Strašně bych na tu sš chtěla a nevím na jakou bych šla kdyby mě nepřijali. Ráda pomáhám lidem a tahle škola je pro mě úplně ideální. Moc bych si toho vážila kdyby mě přijali ale bojím se, že ne:(.
doplněno 02.01.16 21:40: Omlouvám se, za hrubky ale aspoň vidíte jaké hrubky píšu když jsem ve stresu jako třeba teď a až potom si uvědomuji všechno co jsem napsala špatně, když už to nemůžu opravit. Jako třeba hned předmět:( * s ředitelem... Ach jo.

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Ahoj, teď úplně nevím, jaký pohovor s ředitelem máš na mysli.

Některé školy mohou mít jako kritérium pro přijetí uchazeče na nějaký obor osobní pohovor s ředitelem školy, kde je může zajímat třeba i tvé výstupní hodnocení ze základní školy. Pokud se nemýlím, je to ale většinou tak, že takový pohovor nemá velkou váhu, spíše je to doplněk, hlavní je to, co umíš (přijímací testy) a většinou známky ze základní školy, tzn. třeba 50% přijímací test, 40% známky ze zš, 5% nějaké další soutěže, aktivity nad rámec školy, a 5% ten pohovor.

Pokud myslíš nějaký individuální pohovor s ředitelem, tak tam nevím, ale myslím, že to takto nefunguje. Nebo možná někde ano, ale i kdyby, tak stejně je pak další věc, zda se na té škole udržíš, než to, zda Tě tam přijme...no i když vlastně...asi to možné bude, školám jde hodně o finance a žáků je poslední roky málo, tak možná, že by Tě vzal i tak. Ale spíše počítej, že takoví žáci, kteří mají horší prospěch nebo průměr z těch přijímaček přijmou až v nějakém dodatečném náboru, na 3., 4., pokus, kde třeba sníží trochu požadavky a vezmou i ty s horším prospěchem atd., ale není zaručeno, zda takové kolo bude vyhlášeno, pokud se kapacita naplní, budeš mít smůlu. Jedině, že bys tam pistoupila později, protože v prvních ročnících spousta lidí stejně mění školy...

Spíš se zabývej doplněním těch vědomostí, které Ti chybí a budeš je potřebovat. Myslím, že ředitel má na škole tolik práce a projde mu za den kanceláří tolik uchazečů, že můžeš být klidná, že by ses nějak ztrapnila. Je jasné, každý je nervozní, ale spíše se zaměřuj opravdu na jiné věci...ať máš co nabídnout ohledně svých vědomostí.

hodnocení

0x

tak pokud se pohovor dělá, tak spíš za účelem zjištění motivace pro studium daného oboru nebo školy nebo upřesnění, čeho všeho už žák v oboru dosáhl (já nevím -. třeba účast na soutěžích nebo jiných akcích spojených s oborem, o který má žák zájem). pochybuji, že by stačilo jenom slíbit, že se vše doučím *nevi*

jinak přijímací řízení musí mít přesná pravidla (aby se proti jeho výsledkům dalo případně odvolat), takže zpravidla bývá rozpis, kolik bodů se dá získat za známky ze základky, kolik za přijímačky, kolik za soutěže, kolik za pohovor... a přijímá se pak podle dosažených bodů.

ale přesně by ti to řekli na tebou vybrané škole.

hodnocení

0x

Andílku, kdyby se praktikovalo to, co ty máš na mysli, nastal by obrovský úpadek všeho. Budu hodně fabulovat, ano? Zrušily by se přijímací zkoušky a řediteli by se představovali uchazeči o studium. Kdo by řediteli byl sympatický a byl přijat, bez ohledu na předchozí výsledky ze ZŠ, nemusel by studiu stačit, nestíhal by. Všichni pedagogové by se báli vyloučit ho, když je to chráněnec ředitelův. Tedy maturou by ho protlačili a on, vzdělaný, s maturitním vysvědčením, by začal pracovat. Pracovat, aniž by něco uměl. A třebas já bych k tobě přišla, protože co potřebuji, na to jsi tam ty. A bys neuměla udělat to, za co jsi placená, protože tě škola špatně připravila. ;) A o tom to je. Nejde jen a pouze dostat se na školu a prolézt. Jde o to, naučit se, připravit se na povolání. Přestaň snít a vymýšlet fantazie, začni se učit. Když budeš umět, řekni si, že se není čeho bát, protože umíš. To, že se někomu zalíbíš, ti v životě, snad, může i pomoci, ale jen na velmi krátkou chvíli.

ivik*

Musím se trochu pousmát.Myslíte, že se dnes nedostávají na SŠ chráněnci pánů ředitelů?

hodnocení

0x

Určitě bych z toho neměl trému. Říditel je normální člověk jako každý jiný, to že budeš mít pohovor s říditelem jen znamená že to řídí člověk který chce osobně dohlédnout na věci. Asi svou práci dělá dobře a je svědomitý.

PS: Moji pseudočeštiny si nevšímejte.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]