Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak vytápět auto

Od: rd* odpovědí: 13 změna:

Čeká mě několik týdnů přebývání v autě v zimě a mrazech. Protože jsem docela zimumřivý, říkám si, jestli se dá něčím prostor v autě vytápět a nebo se budu muset smířit s tím, že budu mrznout.

13 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x
Tak pokud budete mít poblíž elektrickou zásuvku tak nějaký menší přímotop, pokud ne, tak ideální by bylo nezávislé topení, a jako poslední možnost udržovat motor teplý a občas si zatopit normálním topením

hodnocení

0x

Je to nesmysl.

humbucker*
hodnocení

0x

Ahoj.

Hlavně opatrně na žrouty kyslíku! Bez O2 se brzo umírá. Žádné letlampy, plynové zářiče a podobné.

Taky by se dalo dobře vyhořet. Zvol jiné řešení. Mimo auto.

jezevec*
hodnocení

0x

Jednou jsem zkusil přespat v autě při ca. -10°C. Řekl jsem si, že vždycky, když se probudím, nastartuju a zatopím si. Obalil jsem se péřovkou, dvěma spacáky, hubu jsem si omotal šálou, nastartoval, nechal to pořádně vyhřát, vypnul motor a ulehl. Probudil jsem se po osmi hodinách, šála zmrzlá, že šla zlomit a já měl tak omrzlej rypák, že mě bolel ještě pár dní. Nezkoušej to. Nejspíš zmrzneš...

hodnocení

0x

žádný vytápění auta bych neřešil a koupil si normální spacák.

v našich mrazech stačí skoro i nějaká "letní"varianta...

nebo prostě jít spát někam mimo auto... proč že chcete spát v autě?

hodnocení

0x

Když je kvalitní spacák, zima není problém. To ti potvrdí každý tramp nebo skaut. Spíš by mi v autě chybělo hygienické zázemí než topení.

lidus*
hodnocení

0x

Než se nějakým topením otrávit, je lepší investovat a někde se ubytovat. Spacák Hannah do mínus nevím kolika ale hodně a stejně je vám zma.

joudic*
hodnocení

0x

no bez plynu to nedate, teda pokud to je aspon dodavka, a vy budete vzadu s notebookem travit volny cas.. a spani bohuzel.. budete nejspis skrabat skla i zevnitr, celkove nicmoc napad.. ale kdyz neni zbyti, neda se nic delat. zarice.eu/...

doplněno 06.01.16 15:11:

pokud je to dodavka a budete vzadu bydlet, nebylo by od veci to levne provizorne zateplit a celkove upravit pro prijemne bezdomovecke bydleni, mesic je dost... to by me strasne bavilo vymyslet a montovat a pak si lebedit :)

doplněno 06.01.16 16:16:

no tak to vas chci videt :) to si to pekne protrpite

rd*
hodnocení

Nejde o dodávku, ale o kombíka.

doplněno 06.01.16 17:01:

Upřímně, já sebe ne.

hodnocení

0x

pokud nějaký přímotop, pak elektřinu - elektricke-decky.heureka./...

ale problém bude zase s připojením... takže jestli nemáte možnost napojení přes prodlužku do vozu, pak raději speciální stan - kopce.eu/...

A hlavně abyste byli alespoň dva - nejlépe pár...

hodnocení

0x

před lety jsme si přitápěli propan-butanovou bombou, která se při kempování běžně používala k vaření - existoval k ní takový nástavec, pak místo vaření topila - koukněte např. zde: mevatrade.cz/...

neo5
hodnocení

0x

Necháš běžet celou noc motor, ventilátor nastavíš na dvojku, a můžeš super chrápat. Žádný přídavný topení nepotřebuješ, to ti sežere ještě víc než motor :)

Normální auto bere 0,5 až 0,6 l na hodinu (volnoběh).

kahsa*
hodnocení

0x
Taky jsem kdysi trávil hodně pracovních noci v autě - hlidani objektů ( měl jsem škodu 120 a tam byl nesmysl ji v zimě ohřát aby topila na volndobeh) tak jsem to vyřešil jednoduše doma jsem měl starý fén, ten strčil pod sedačku u řidiče aby to hezky foukalo na nohy. Po chvilce jsem mohl byt v tričku. Jen musíte mít elektriku

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]