Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Odbahnění rybníku

Od: skrblik odpovědí: 8 změna:

Dobrý den,

chtěl bych se zeptat, zdali je možné odbahnit rybník pomocí buldozeru? Rybník je o velikosti 2500 m2 a průměrná hloubka bahna je 70 cm. Bahno by se vyhrnovalo od prostřed ke krajům na původní hráz, nic by se neodváželo. Takže délka odklizu by byla maximalně 30 m.

Děkuji

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

doktpr365*
hodnocení

0x

Záleží jak to bahno vypadá.Dle mě to nejde-buldozér utopíte.Dělal jsem u firmy kde jsme rybníky vybíraly. Dělalo se to speciálně upravenými bagry,odváželo auty po takových jakoby pontonech a většinou v zimě když bylo pořádně zmrzlo.

robin1*
hodnocení

0x

Kromě toho, že lze očekávat zapadnutí buldozeru do bahna, tak za nedlouhou dobu po napuštění by bylo bahno na svém původním místě.

nikdo*
hodnocení

0x

Bahno ze dna rybníka je nebezpečný odpad a na nakládání s ním se vztahuje zákon a příslušné předpisy. To znamená mít v první řadě rozbor bahna na obsah těžkých kovů apod.

saman47*

Záleží na tom, kde se ten rybník nachází. Ono kvalifikovat něco jako nebezpečný odpad je potom ohne sranda s jeho likvidací, která se potom cca 10 ti násobně prodraží. Rozhodující jsou rozbory. Vím o čem píšu. profesně jsem se s tím setkal.

hodnocení

0x
Kromě toho, co napsali rádcové přede mnou, letmý výpočet mi říká, že rybník má obvod cca 200 metrů a vy tam kolem chcete nahrnout cca 1800 kubíků bahna? Bez odvážení? Co na to majitelé sousedních pozemků?

buss
hodnocení

0x

Ano, lze. Pokud tam bude takový podklad, že se "neutopí", či bagr.

doplněno 02.01.16 20:41:

Tak jste se dozvěděl coo? Já bych se ptal firmy, zda je ochotna do toho vjet. Já buldozer nemám. Když je okolí rybníku vaše, navezte si to kam chcete.

skrblik
hodnocení

Všude okolo jsou naše pozemky a na jedné straně je nižší hráz, takže bych chtěl hlavně tam vytvořit novou hráz. Hloubku bahna jsem měřil tenkým roxorem, podloží je právě dost pevné asi bude z jílu.

robin1*

Jíl, respektivě mokrý jíl a pás buldozeru mně dohromady moc nejdou*hi*

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]