Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Náboženství vymyslet a určit knihy

Od: jenda96* odpovědí: 4 změna:

Zdravím dostal jsem za úkol vymyslet si otázku a odpovědět na ní pomocí dvou knih mám trochu diema s tou otázkou a zvolit správné knihy. Má se to týkat z oblast regiozity. Položit si nábožensko filzofickou otázku, která by moha být problématicka v našem oboru (teologiká fakulta)

Napadlo mě něco jako ve smyslu "V čem se mění dřívější pojetí ženy ve společnosti" A taky najít nějakou literatura, která souvisí s náboženstvím nebo filozií něco k tomu tématu a pomocí toho odpovědět...

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

zaibatsu*
hodnocení

0x

Tak starej a novej zákon by se dal považovat za dvě knihy? Samozřejmě vím, že je to daleko více knih, nejen dvě ale starej zákon je daleko prudší, ne?

roman68*
hodnocení

0x

já bych měl otázku:

lze fakty prokázat, že náboženství za posledních cca 2000 let přispělo k "zušlechtěná" lidstva? Je možné , že by se lidstvo vyvíjelo "přirozeně" i bez působení křesťanských církví?Tedy ve smyslu, zda se ateistická společnost obejde bez organizovaného náboženství (profesionálních kazatelů) ...

atp. To jsou otázky dost aktuální zvláště v souvislosti s "popularizací " církve katolické díky restitucím církevních majetků

iz*
hodnocení

0x

Mne by zajímalo, jak se v historii navzájem ovlivňovala různá vyznání,

a jak se v současnosti ovlivňují islám a křesťanství.

roman68*

ano zajímavé...islám , křesťanství a judaimsus mají stejné kořeny (Starý zákon) -jsou to mesiášská náboženství

ale jaké "dobro napáchala "ve světě?..to je na dlouhou diskusi

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]