Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Správná poloha sedátka na WC

Od: ben® odpovědí: 43 změna:

Dobrý den, jaká je správná, optimální a pro všechny přijatelná poloha sedátka na WC?

Myslím takovou domácnost, kde je jedno WC a v domácnosti jsou muži i ženy. Existuje nějaký kompromis? Které pohlaví má ustoupit a proč? Děkuji Vám za zamyšlení úměrné dnešnímu dni a večeru. Zdravím!

43 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

ladinpraha*
hodnocení

0x
Vetsine vyhovuje horizontalni. Muzum casto i vertikalni, ale nektere zeny to nelibe nesou. Moudrejsi casto ustoupi pro klid v rodine.

hm*
hodnocení

0x

Čemu by kdo měl ustupovat? Prkénko je pohyblivé, takže si ho každý může nastavit, jak chce.

hodnocení

0x
V jakém čase? Před, při nebo po?

pohanka*
hodnocení

0x

Můj názor je, že to nechápu, proč se toto řeší. Nejste jediní, kteří toto chtějí vvyřešit. Jsem žena, přijdu na wecko, prkýnko nahoře, tak si ho dám dolů. Jsem muž, přijdu, prkýnko dole, zvednu si ho. Jednou je to tak, a po druhé onak. To je podle mne tak triviální, zbytečná věc toto řešit. Možná je potřeba mísu omýt se zvednutým prkýnkem, takže i po ženě může být připravene wecko pro muže.

Nemusí být po jednom a ani druhý nemusí ustupovat, prostě to neřešte.

robin1*

To strakatypes, také máte názor a prezentujete jej. Když by Vás ta otázka nezajímala, tak by jste to nerozvíjel/a.
Osobně mám za to, že je to stejně zapeklitá otázka jako co bylo dříve, zda slepice nebo vejce.

Jedinou cestou jak toto vyřešit je předestřít konstruktivní a zcela nezvratné argumenty. Jeden bych tu mněl:

*hi*Na zvednuté prkénko se podstatně méně práší? *nevi*

pohanka*

Jo, jo, opravdu si myslím, že na tom život nestojí, v jaké je poloze. Jinak sedátko i dekl dole. Co kdyby tudy vylezla krysa Vasilisa!*sok*

robin1*

to strakatypes: potom určitě nahoře, aby se neutopila...chudinka, a krysy u nás nežijí, jen potkani...;)

pohanka*

To je jedno, furt je to chlupatá, zubatá, ocasatá potvora ííííííííííííííííííííííííííííííííííí.

robin1*

Náhodou jsou to krásná a inteligentní zvířata

roman68*

někdy může být ve vztahu poněkud dusnější atmosféra - něco jako "ponorka" a pak se právě takové "nepdstatné " záležitosti řeší

hodnocení

0x

Když jsem žila s příslušníkem mužského pohlaví, bylo sedátko tam, kde ho ten předešlý nechal. Když byl přede mnou on, tak jsem si ho sundala, když šel on po mě, tak naopak. Co ale mám problém tolerovat, je nesplachování. Chlapi to dělají rádi, já to povolila jen když jsem nebyla doma. (Já to chápu, šetření vody je fajn, ale ten smrad...)

Ale jak do mě min. týden hustila maminka, záchod se musí celý zavírat, protože při splachování stříkájí kapičky vody ze záchoda až 2 metry daleko, klidně na zubní kartáček. Obrátila jsem oči v sloup, jaká je to blbost, ale ona se nenechala. Uzavřela jsem to s tím, že já mám záchod odděleně od koupelny, takže mi ta voda na kartáček FAKT NEDOSÁHNE *ua*

hodnocení

0x

Kompromis = přesila ...:-D Víc chlapů, sedátko nahoře, víc ženských, sedátko dole. A basta...

ben®
hodnocení

Dobrý den, no, vycházím z myšlenky, že žena si sedátko sklopit musí, ale muž nemá důvod ho při malé potřebě zvednout (pokud ho žena nechá sklopené a pokud si muž věří, že umí dobře mířit). A když muž nezamíří přesně, tak by mohlo ženě vadit sedátko "mokré". Ovšem, prý existují i ženy, které nutí své muže, aby při výkonu malé potřeby zásadně seděli. Zdravím!

Dost mužů by si sedlo kdyby záchod vytirali... Ideálně jen hadrem bez mopu nebo se podívali za svitu slunce po okolí. Můžete mířit jak chcete, kapky z odrazu jsou nevyhnutelné. *smich*

Dobrý den, patřím k těm urputným ženám, jejichž muži (manžel a dva synové) si na mísu sedají. Dosáhla jsem toho poměrně snadno - 14 dní jsem neumyla záchod. Chtělo to jen trochu hroší kůže a opakovat si, že je to můj muž a moje děti, takže se není čeho štítit. Patnáctý den jsem vydala prohlášení, že buď si budou všichni sedat, nebo ten záchod neumyju už nikdy. Byla ve mně malá dušička, ale protože moji chlapi vědí, že nikdy neřeknu nic, co nemyslím naprosto vážně, povolili.

Důvod (kupodivu jej tady nikdo nezmínil) je jasný: na mísu se sedá, u pisoáru se stojí. Nebránila jsem mužskému osazenstvu, aby si zřídilo pisoár, ale dalo přednost sezení na míse, tož tak.

Souhlas. Do mísy ze stoje močí pouze trpaslíci nebo extrémně vybavení jedinci. Tryska nesmí být výše, než 10 cm nad okrajem mísy. Jinak moč stříká nejen na podlahu, ale i na kalhoty ...

No výborně, dosáhla jste toho, že už jste doma čtyři ženský..*smich*

A asi to tak fakt bude, protože marně přemýšlím, proč by mělo chlapům vadit, že nikdo neumývá záchod. *haha*

doplněno 31.12.15 21:38:

Na mě a naše dva syny toto manželka skusit, tak čůráme do vodovodu a je to vyřešené. :-P

Každý podle svého gusta :-D nechápu, proč by muž sedící na wc míse měl být nebo se cítit ženou, je to zcestné. A to, že chlapům nevadí neumyté WC, jsem zažila na vlastní kůži. Ale asi nebude tak zle. Od té doby totiž myje WC manžel. A o jeho mužnosti nemám nejmenší pochyby ;)

Že to jako žena (která si navíc takovou věc vynutila) necháptete, mě vůbec nepřekvapuje.

Jistěže to nechápe, protože je to blbost.

No je vidět, že prostě žádného chlapa doma nemám. Ale mám občas i mužské návštěvy a mohu říci, že oni teda to sedátko zvednou, ale nevrátí do správné polohy a já pak letím nevšimnu si toho a zvysoka dopadnu na holou mísu a pokaždé se leknu...

hodnocení

0x

Mno sedátko má obvykle jenom jednu polohu pokud je řádně připevněné, pokud řádně připevněné není tak máte na výběr dvě nebo tři polohy: doleva, doprava, a ta třetí, že sedátko vůbec nedrží a můžete si ho umístit jak chcete.

*cteni*

eulalie*
hodnocení

0x

Tedy to je otázka do pranice, správná silvestrovská. Za mě - prkénko zásadně dole a kdo jde proti mému přesvědčení, jde vlastně proti mě. Někteří jedinci, vyskytující se u mě doma, si jsou toho vědomi, a prkénko nezvedají majíc z matky své strach a raději ho počůrají, protože z nepochopitelného důvodu se prostě nestrefí správně. Slabé povahy nechť mi odpustí takto syrově naturalistický popis. Zbytek rodiny je už ženského rodu a sdílí mé dolněprkénkové přesvědčení, kromě toho je tento zbytek natolik výškově malý, že musí být na WC sedátko vyzdvižen... a jak víme, WC bez prkénka studí.

ronyx*
hodnocení

0x

Doma to mám vyřešený - jak si prkénko nechám, tak ho najdu. Jediná osoba ženského pohlaví v domě je kočka a té je to jedno, kde prkénko je, protože
1) ještě jsem ji nenaučil chodit na normální záchod
2) i kdyby to uměla, nemůže mi vynadat, když by jí poloha prkénka nevyhovala, protože neumí mluvit
Mimo domov to řeším tak, že záchod (včetně prkénka či deklu nechám přesně v poloze a stavu, v jakém byl při mém příchodu na WC.

vernon
Zatím neumí mluvit. ZATÍM, ronyxi. Viděl jsi film Planeta opic? :-D

hodnocení

0x

Nejspravedlivější je, po použití wc dávat dolu i to víko. Pak musí zvedat a dávat dolu chlap i ženská, jen někdo jeden kousek a někdo dva, a je po dohadování.

Tohle snad nemyslíte vážně. Od ženské by se takový nápad dal čekat. Ale vy jste chlap? To by se taky klidně mohlo stát že v noci to nepůjde do mísy ale všechno mimo. Víko tam je dle mého názoru je na ozdobu.

Co je na tom tak divného? V noci si snad na záchodě rozsvítím světlo, tak vidím "polohu" prkénka, a když se jdu vychc*t potmě, tak je úplně jedno jak chlapácky si prosadím dole nebo nahoře. A taky bych chtěl vidět ty drsňáky, co doma poručí, že prkýko bude nahoře, jestli jsou takový borci i když se jdou vys...t, a prkýnko je stále v poloze jejich rozhodnutí. :)

hodnocení

0x

to je ale hezká silvestrovská diskuze *smich* u nás se časem sjednotilo používání wc pro všechny s prkénkem dole - tomu jsem fakt ráda, protože v noci chodím bez rozsvícení (abych se nevzbudila) a tvrdé dosednutí na mísu bez prkénka je děs *ee*

nikdo*
hodnocení

0x

Já jako chlap hlasuju pro prkýnko dole. když spěchám na velkou, jsem někdy rád, že se nemusím zdržovat sklápěním sedátka. Porcelán na holou studí. Fest. :))

hodnocení

0x

U nás (manželka a tři chlapi) se nechává prkýnko dole. Občas někdo může spěchat a na mísu nacouvat a ten šok sednout na studený porcelán za to nestojí.

roman68*
hodnocení

0x

vyznavači islámu používají (doma) turecké záchody a takové problémy nemají !

buss
hodnocení

0x

Co je myšleno polohou sedátka? Vpředu, vzadu, nahoře či dole? Jaký kompromis je na mysli?
Nejde o pohlaví, ale o potřebu se vyprázdnit. Ta se neptá na pohlaví.
Nalepte na dveře WC pořadí, důležitost (otec, matka, dítě 1 až.., návštěva).

doplněno 09.01.16 10:52:

jaká je správná, optimální a pro všechny přijatelná poloha sedátka na WC? Existuje nějaký kompromis? Které pohlaví má ustoupit a proč?
Je to na domluvě, zvyku v rodině, kdo řídí domácnost. Žádná správná neexistuje. Ani žádná norma, zatím..., počkejme na Brusel.

hodnocení

0x
Pochopitelně dole. Mužské osazenstvo u nás taktéž sedí. Je to pohodlnější a méně se nadělá kolem. Neustupuje tedy nikdo.

ben®
hodnocení

Dobrý den, děkuji všem za pěkné diskutování o problému, který by neměl být tabu. Někdo to vzal hodně vážně a jiní zase podle umístění otázky v rubrice. Zdá se, že není jednota ve správné poloze sedátka a každá domácnost to řeší individuálně. Dohodou, mírným donucením až vydíráním, demokraticky (převahou) nebo podřízeností v zájmu klidu v rodině. Zdravím!

P.S. Přeji nám všem v tomto roce, aby nám to hezky čůralo jako v roce minulém .

hodnocení

0x

Odlehčíme to, jo? Sestra Angelika běží chodbou kláštera a křičí: Sestro představená, sestro představená, v klášteře je muž!" "Jak to víš?" "Prkýnko je nahoře!" *smich*

host*
hodnocení

0x

Jak jednoduché, stačí přikázat "pipi nono kaki"viz mojevideo.sk/...

doplněno 01.01.16 10:40:

Pokyn pro sedátko, že se má uvést do polohy pro PIPI nebo do polohy pro KAKI jsou snad tak jasné, že se nemusí lokalizovat do češtiny.. Hlavně, že tomu prkénko rozumí :)

hodnocení

0x

U nás to už několik let funguje tak, že prkýnko i poklop dole. Zažilo se to samo, když jsme museli udělat v koupelně i WC. Když máme návštěvu, tak se stane, že nechají poklop nahoře. Jsem doma sama ženská a nikomu to problém nedělá. No a jak jsem zjistila, manžel si při malé potřebě sedá :) prý už dávno...

humbucker*
hodnocení

0x

Ahoj.

Tak třeba u sousedů se už před asi 30ti léty dohodli, že ta nejlepší poloha je furt dole. A pán tvorstva té rodiny, si od té doby prostě sedá. Asi ho chápu. Určitě nechce pořád poslouchat nějaké kecy své drahé milované polovičky a už vůbec ne sjíždět hadrem ty ochcané kachlíky. Jak jednoduché.

doplněno 01.01.16 12:21:

Teda Zuzanko, ze včerejška z hodiny 20, minuty 23. Nějak si představuji a moc mi to nejde. Co? Tvé couvání prdelkou napřed na mísu a tu pro to couvání nevidět. A pak být vyděšena tím, že na ní není sklopené prkénko. Na to si dej obzvlášť majzla. Aby jsi si jednou nesedla třeba na keebleek. Promiň, humor.

lidus*
hodnocení

0x

U nás vyřešeno, jeden se musel přispůsobyt a musel to být muž. Dík operaci kyčle potřebuji wc vyšší než je zvykem a dík svému přesunu z inv. vozíků potřebuji vždy sklopené prkýnko.

hodnocení

0x

Můj názor a taky to u nás tak praktikujeme je ten, že prkno nechám v takové poloze, jako jsem ho opustil. Jelikož netuším, kdo po mně přijde a jak ho bude potřebovat, tak jeho polohu každý případně změní dle potřeby.

Druhá a možná nejlepší možnost je hajzlík prostě zavírat úplně.

host*

mikihans: " Druhá a možná nejlepší možnost je hajzlík prostě zavírat úplně."
Tak. Prostě přiklopit deklík (víko) viz noi.cz/...

hodnocení

0x
Jsou domácnosti, kde nejsou na WC klasická sedátka...
Třeba na takové Sibiři jim stačí dva klacky. O jeden se opírají a druhým odhání vlky.
Starosti s prkénkem (nahoru, dolů) nepoznají. Šťastní to lidé! Můžeme jim jen závidět.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]