Nejste přihlášen/a.
Dnešní den jakoby odděluje tu šťastnou a veselou část společnosti, která se jde zvesela bavit a vítat s radostí nový rok, a tu depresivní a smutnou část lidí, kteří již nevidí velkou a radostnou budoucnost a dnes to na ně vše padá ještě více. Dnes jsou ty rozdíly v hlavě mezi lidmi obrovské. Máte se dobře a jdete dnes s radostí vítat nový rok 2016?
Nevím, do které části společnosti se zařadit. Mám radost, že trochu pomrzlo a právě teď /14.05/ svítí sluníčko, trochu toho sněhu by neškodilo. Na druhou stranu mě trápí rýma, kašel, odřený nos, nespavost, prostě nachlazení.
Určitě hledím do Nového roku s obavami. Valí se na nás ze všech směrů plno negativních informací a všimla jsem si, že také strašně moc zákazů, příkazů, vyhrůžek, sankcí, co se smí, co se nesmí, co se nedoporučuje /cigarety, cukr, topení/. To nikdy nebylo. Jakoby se obyčejný lid stával hrozbou, ačkoliv chodí pravidelně do práce, /pokud ji má/, chová se slušně, nikoho neohrožuje, nedělá potíže, popelnici platí, po psovi hovínka uklízí, na chodníky neplive. Nevím, kam až to zajde, co všechno nám budou zakazovat a hlavně, za co všechno ještě budeme muset platit nějaké poplatky /platba za traktůrky, sekačky, studně/, kde nám sníží standarty /snížení kontrol pro diabetiky/.
Slavit nijak nebudu, to už mám za sebou, už se jenom o půlnoci dívám na odpálené rachejtle.
To je tak... když lidi volí sociální inženýry, kteří v normálním životě nic pořádného nedokázali.
Na Vás asi ano, když Vám to vrtá hlavou. Ale můžete se jít projít ven, koukat po výlohách, nebo jen vycházkou do přírody, ať přijdete na jiné myšlenky. Možná, že i ti, co jdou slavit, tak proto aby zapoměli na starosti. Pro mně je to volný, sváteční den, kdy je spousta pohádek, kdy je čas navštívit se s rodinou, s dětmi, s vnoučátky, pohostit je, potěšit se, nepospíchat, ale jen si užívat ten čas jednoho s druhým. - pt
PS. pro tazatele
Tedy nevím jak tazatelka, ale myslím že ne každému se chce chodit ven když se venku budou ozývat rachejtle. A čumět na telku a na pohádky to je jen pro silné nátury. My měkkčí nátury se raději sejdem na onlajnovce.
zkušenosti a statistiky (z LDN, hospiců a domovů důchodců) mluví jasně- svátky vánoční a silvestr jsou období s největší úmrtností klientů těchto zařízení.
Důvod je nasnadě ...rekapitulace dosavadního života , ztráta naděje a perspektivy do budoucna..strach ze Smrti
Často jsem o tom uvažoval, proč je někdo až do smrti čilý a aktivní, pozitivně naladěný a někdo ne..Rozebírali jsme to na seminářích ze všech stran...a le důležité není Proč? důležitější je Jak z toho ven?(ne ztohovem )
a tak se ptejme , kdo se do takových zařízení dostane a zda jen nesklízí , co zasel - omlouvat to stále "nemilujícími potomky" asi nelze !
a zase se vrácíme k té otázce " Strachu ze smrti"...
a o to více vyhledávám společnost lidí, kteří pochopili, že štěstí ve vnějším světě nenajdou ! Oni pochopili ..
Je to radost s nima být a sdílet svoje zkušenosti z trnité cesty sebepoznávání
S tou zvýšenou úmrtností v období vánoc a Silvestra bych tomu i docela věřil. Ono celkově poměrně dost lidí v tomhle období tak nějak magoří, pokud jsou jim nabourány nějaké jejich zvyky.
Pamatuju si třeba z vojny (ze základní služby - 1982 - 1984), že pro služby se zbraní platily na 24. a 31. 12. zvláštní předpisy a zbraň s ostrýma nábojema (u nás to byl SA 58 + 60 ostrých) se do ruk jen tak někomu nedostala. Možná to neplatilo všude, ale já jsem sloužil u jedné ze 4 speciálnch strážních jednotek na území tehdejšího severomorasvkého kraje, určených pro střežení OZD (objekt zvláštní důležitosti) jako řadový strážný (kdo byl na vojně, tak prostě jako stojkař) u nás to teda hlídali docela fest. A to přestože jsme sloužili de facto systémem 24 hodin volno - 24 hodin služba a mít u sebe zbrań (samopal) s ostrýma byla pro nás běžná denní rutina. Záklaďáci 1.ročníku (tzn. na svoje první vánoce na vojně) třeba nesměli do služby se zbraní (do stráže) nastupovat na Štedrý den (tzn. aby měli 24.12. večer přístup ke zbrani), protože pro mnoho kluků to byl vůbec první Štědrý večer bez maminky a bez rodiny a některým z toho slušně hrabalo a nesli to hodně těžce, tak aby neudělali nějaký průser (ono když člověk chodí 2 hodiny po stojce (strážním stanovišti) sám ve tmě mimo civilizaci, tak mu proběhne hlavou ledasco).
ANO, protoze prijede segra+1 asi za 4h a jsem unaveny, boli me hlava, mam horecku, a ikdybych byl zdravy, tak bych chtel sedet u PC a pracovat na svem rozpracovanem projektu Silvestr o samote je vzacnost a leckdy tezky boj, protoze vsichni maji pocit, ze jste doma proto, ze zadny silvestrovsky plan nevysel... ba naopak
A ani byt doma neni rovnou vyhra, protoze pak ma hodne lidi tendenci o pulnoci volat a komunikovat (ostatne stejne jako o vanocich).
Nejak nechapu co na vas pada dnes jeste vice nez vcera nebo zitra, je to uplne stejne, stav spolecnosti a evropy a vubec vseho nema rozlisovaci schopnost na jednotlive dny...
- víte, že jsem si teprve před chvílí uvědomila, že je Silvestr? - vzhledem k tomu, že nic neslavíme, jsem si myslela, že bude až zítra ! Tak přeju hezkej a veselej ! Ať ve zdraví přežijete ty petardy. Naše kočky tráví Silvestra v koupelně pod vanou - kocour sedí u okna a čumí na ohňostroje. Jsem zvědava, co bude dnes - bydlím na sídlišti.
Jsem spokojená a věřím, že ten příští rok budu ještě spokojenější. Už v tuto chvíli mohu říct, že jsem letos nespadla a nezakončila starý rok v rauši z tišících lékův nemocnici a nový rok nezačal (doufám, že nezačne) výměnou kyčelního kloubu. Ano, mám se dobře i přesto, že každý den mi život nachystá překvapení, ne, nejsem milionář, žiju poctivě a slušně. Nový rok oslavím doma s manželem, dcerou a nejmladší vnučkou¨, staví se i přátelé. Chlebíčky, kanapky a jednohubky nadělané, mandle upražené, víno, metaxa a slivovice se chladí. Víc od tohoto dne nečekám, těším se, že ten příští rok přinese spoustu dobrého. L
PS. Maminka už je po operaci doma a cítí se skvěle. Co víc si přát?
Liduš, to je jistě pro vás všechny doma, ta nejpěknější zpráva, že maminka je v "pořádku" doma...
Klídek kk, Dva kroky vpřed, jeden krok zpátky další rok v pr.- přeji všem bruselské svátky. Nemáme již hodně zahnuté banánečky, okurečky, lépší název pro syrečky, rum jak by smet, pom. másílko, lepší žárovičky, kotlové emisečky, komínové zkoumačky zabíjačkové hodovačky, na příští rok možná pro starší autíčka STK každý rok, a.t.d. prostě žádná starost, vše nám bude časem linkováno, ovečky musí poslouchat, mít dostatek zábavy v telce, přebytek marketů a mít kvalitního svého baču.
Ne, nepůsobí. Ale že bych tady skákala do stropu z radosti, že zítra bude rok 2016, tak to také ne. Já byla se psem venku, upekla jsem si jako každý týden snídaňové koláčky, otevřela šampańské, už teď, protože to do půlnoci nevydržím, chroustám doma vyrobené výborné slané tyčinky a klapu tady odpovědi na poradně, než začne něco v telce. Mám jedno heslo, převzala jsem ho od Helenky Růžičkové: "Na tragickej život, já jsem pes..."
Teda abych byla úplně upřímná, tak také někdy podlehnu tragice, ale to musí být opravdová, jako je třeba smrt milovaného zvířátka. Ale jinak nic tragicky neberu.
Nojo, tak jsem se vypsala, ale když jste položil-la tuto otázku, tak Vám asi dobře nebude. A tak se Vám z celého srdce omlouvám. Kdybych mohla, pomohla bych...
Nepůsobí, proč by měl? A proč dnešní den? Veselit se dá denně. Mám se fajn.
Každý jsme svého štěstí strůjcem, svobodní ve svém rozhodování o svém životě (relativně aby někdo nerýpal..).
Vítám nic, proč bych měl? Nevím, jak to kdo slaví a je mi to zcela fuk, jejich problém. Jen trošku smutku, jsem starší. Ale co s tím?
Co tak se postarat o sebe, pozitivum do hlavy?
Působí na mě smutně.Děti už se osamostatnily,Manžel slíbil,že příjde nejdéle v osm z piva domů,ale nedorazil,Maminka zůstala v domě sama a protože je jí 85 let mám o ní starost,ale zatím k nám bytlet jít nechce
Já se připojím k tématu, sice pozdě... na mě nepůsobí Silvestr nijak smutně. Takový normální den žádné bilance, slavení, těšení se na něco lepšího... mám se celkem dobře. Manžel byl včera v práci, dneska šel taky, ty svátky dávají už těm, co nechodí pařit. O půlnoci nám tady stříleli dokola jak diví. V jednu po půlnoci jsem šla spát a ráno se vzbudila do krásného zasněženého dne
Teď si vezmu pěknou knížku, sednu na příjemně vytopenou terasu a budu si užívat volného dne.
Všem přeji pozitivní nakročení do nového roku a věřme, bude dobře
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.