Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, takhle to vypadá, když už je předvánoční šílenství za námi a člověk nemá až tolik práce. Začne přemýšlet o hloupostech. Listovala jsem kalendářem na příští rok. Zaujalo mě tam:
"Boží hod vánoční" a "Boží hod velikonoční". Co to slovo HOD v tomto případě znamená? Jaký to má význam?
Znám jen HOD kamenem nebo míčem. A pak HODY. Když se někdo dobře nají, říká: To byly hody! Nebo slavné hody na Moravě:
Hody, milé hody, už jsem dohodoval, už jsem štyry noci doma nenocoval.
Co tedy znamená to slovo "hod" ve spojení s "boží"? Slýchám to často, ale neznám význam. Děkuji za rady a všem hezký nový rok a taky to zdravíčko. A jdu vařit. Jaga.
no pane jo..tohle vše byl měl křesťan - věřící asi vědět - měl bych se stydět? ..
nějak se nám z těch křesťanských rituálů a svátků vytratil skutečný obsah - soudě po osobní návštěvě několika křesťanských společenství při jejich "modloslužbách"..(katolíci, adventisté, mormoni, jehovisté, baptisté, husiti..)
.ale je to spíše o osobním prožívání v kruhu lidí duchovně spřízněných než o hromadných akcích dle "fárplánu" organizovaných pro věřící ovečky
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.