Nejste přihlášen/a.
Včera jsem v hlavních zprávách večer v19.30 na Nově zaznamenala mladou reprtérku,která neuvěřitelně špatně mluvila,myslím, že se jmenovala Pavla Kosová.Hezké děvče, ale nechápu, jak s takovou vadou řeči může někdo pracovat jako reportér..Jaký na to máte názor?
Jednou o tom byl článek v MF Dnes.Hodnotili moderátory hlavních zpráv na všech stanicích.Došli k tomu,že jsou špatní všichni.Nejlépe se umístila z Čt1-Marcela Augustová,ale to už je televizní ostřílený veterán "z jiné generace".
Můj názor...počkejte si na Primě na Šebrleho,to už není smutné,ale přímo k pláči.Úrověň jde dolů a televize se stává"lidovou",asi to tak Češi chtějí
.
Pavla Kosová? Její problém jsem zaznamenal dnes, skoro mi přišlo, že má nějaký zdravotní problém (nová rovnátka?!), protože zrovna u ní jsem si toho nikdy předtím nevšiml.
Pamatuje někdo legendárního Kamila Housku? To byl nářez, uedaktou, co v hlavním vysílacím čase neuměl říct R...
Jinak mě to štve taky, poslouchat se to kolikrát nedá, titulky píše poloviční analfabet a vkládá je tam stylem napíšu to a někam to frknu.
Nejhorší je to jejich ehhhhhhhhhhhhhheeeeeee emmmhhhhhhheeee a když je to v každé větě, tak to je pak představení
Mí zase vadí Borhyová jak počád dělá ty držky, kroutí hubou, zvedá obočí, kulí oči, to je mi tak nepříjemné, že nevnímám o čem mluví, vnímám jen ty její držky Dělá to už pár let, předtím to nedělala, nechápu proč to začala dělat, je to hezká ženská a když začne držkovat, tak vypadá jak mutant
Byť odpovím "mimo mísu", ale nedá mi to...a proto jsem tak šťasten, že doma televizi nemáme.
ano ..také už 5 let TV nemám -sleduji jen jednou týdně u rodičů- ale zprávy opravdu nemusím...vždyť je to stále to samé!
Jak osvobozující ! nebýt závislý na "masmediální denní dávce emocí"
Přesně tak. Cca před 8mi lety mě přišel dopis z Krkavčích hor, abych se přiznal k placení koncesionářských poplatků... Takže ta stará bedna, co stejně fungovala jen na staré video (měla jen analog, což ale těm šmejdům nevadí, podle jejich pravidel se i takový přístroj považuje za televizi podléhající poplatkům), putovala do sběrného dvora... Na video stačí starý PC monitor, na filmy DVD stačí noťas, už mi za ty roky TV vůbec nechybí.. Nováckou TV považuji za venkovskou TV, ta "kvalita" jejích reportérů tomu odpovídá, beztak ji vidím jen párkrát do roka u tchýně na venkově a to mě zase na dlouhou dobu stačí... Beztak je to jen reklamní kanál, kde je proud reklam sem-tam přerušený kouskem nějakého filmu...
Na zprávy na Nově se nedívám, Pavlínu Kosovou neznám. Ale různí ti hlasatelé a reportéři - to je někdy trapné. Vezmou kdekoho, protože býval člověk sportovcem, modelkou...Jako modelka byla třeba dobrá, v mluveném projevu je to zlé. Časté přebrebty, rozchichotání se, drmolení, vady řeči...To dřív ve zprávách nebývalo. Vzpomínám třeba na paní Moučkovou, Vostřákovou, Burešovou, Retkovou, Čechovou, jaké to na obrazovce byly kultivované dámy. A jejich řečový projev - paráda.
Mnoho lidí na obrazovce má větší či menší vadu řeči. Dřív by tuto práci dělat nemohli, dnes to, zdá se, nikomu nevadí. Proč? Právě v TV by na ten jazyk, řeč a výslovnost měl být kladen ten největší důraz.
Co je zajímavé - nevadí mi to u jednoho člověka. A to u pana Karla Čáslavského. Pravidelně si na netu nacházíme a sledujeme jeho Hledání ztraceného času, Vltava v obrazech apod. Je úžasné vidět sokolský slet ze začátku 20. století, či stavbu sochy sv. Václava na Koňském trhu. A pan Čáslavský to slovem tak citlivě doplňuje, že mi jeho vada řeči vůbec nevadí.
No a co takový Karel Schwarzenberg? To už snad ani není řeč, co on vyluzuje. Jaga.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.