Nejste přihlášen/a.
Ahoj, doufám že mi pomůžete chci se zeptat jak se stát zpěvačkou? Nechci říkat že zpívám uplně nadherně ale hodně lidí mi říká že zpívám hezky a jen bych to chtěla skusit nestydím se zpívat před lidmy ale nechce se mi chodit do těch různých soutěží na to zase nemám a ani mě to neproslaví. A vím jaký budou odpovědi že začínám hodně pozdě ale já se tak znažím stát hodně dlouho a na konzervatoř bych musela mýt moc peněz a lepší průměr. Neříkám že mi poradíte ůplně skvěle, ale byla bych ráda aspoň za ňákou radu vážně by to bylo super. PS: Předem děkuji.
A prosím žádný hloupý komentáře
Miluju hudbu
Nejsme tady od toho, abychom kritizovali něčí pravopis, nevíme ani, zda člověk nemá nějakou poruchu učení, že? Ale k věci. Jak se asi stát zpěvačkou? Buď se dostat do nějaké amatérské kapely, pracovat na sobě a když to bude fakt dobré, třeba časem si Tě někdo všimne a dostaneš další šanci. Jinak, jak víš, účast v soutěžích, nebo se přihlásit na konzervatoř. Přinejhorším, pokud se přeceníš, pořád Ti zbyde koupelna...
Tak už konečně začni něco dělat a né taty dokolečka debatit o tvém chtíči
Jen když sleduješ tv přenosy, tak ti musí být jasné že nechceš být za blbku, ale že to dáš.A nebo si razantně řekneš, je to sen na který nedošáhnu, hold bohužel nemám hlas. Pokud si věříš, tak zkus, není nic horšího než to nezkusit a pak si mlít v bedně, měla jsem...Třeba se ti to povede a nebo dostaneš na čumák, čím dřív, tím líp, nezdržuj se a držím palce.
Existují lektoři, kteří se věnují začátečníkům. Naučí je se rozezpívat, pracovat s dechem, /dýchací a uvolňovací cvičení bránice/, práce s hlasem - hlasivkami atd. Jsou i rychlokurzy zpěvu.
Základ je i umět zpívat z not. Takže znáš asi noty, tak si sehnat si pár zpěvníků, nebo notových zápisů písní a podle toho začít zkoušet zpívat. Důležité je mít i dobrou paměť a pamatovat si texty, na youtube si můžeš najít různá cvičení na intonace.
Dále je potřeba se umět i na podiu pohybovat, též i promluvit, uvést třeba i kapelu, uvést další píseň.
Nejlépe je začít chodit do nějakého sboru v blízkém okolí, nebo najít malou kapelu a k ní se přidat. Samozřejmě tě nejdříve vyzkouší, jestli se jim hlasově hodíš, jestli se včas chytneš do taktu a rytmu. Víš, co je rytmus a co je takt?
Není to o tom, že já chci, ale i zpěv je práce a každý pro to musí něco udělat. I Karel Gott nepřišel jen tak na podium a hned všechno uměl.
Co zkusit spolupracovat v nějakém kroužku při hudební škole, nebo v domě mládeže? Začíná se pomalu, co je v okolí a postupně jak člověk získává známé a informace, tak postupuje dál do různých soutětí, předváděček. Dobré je začít zpívat na adventních koncertech, besídkách.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.