Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Utěsnění kanalizační roury

Od: kravsko* odpovědí: 4 změna:

Dobrý den

Můžete mi někdo poradi, kde mohu zapůjčit nebo koupit tzv. balónek na utěsnění kanalizace.

Chtěl bych utěsnit 250mm rouru, která končí v šachtě na kanalizaci, abych mohl odzkoušet zda je kanalizační vedení v pořádku.

Děkuji za rady

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Co Vám brání vzít normální nafukovací míč a v té trubce ho nafouknout?

Jinak Váš správce kanalizace to bude umět

kravsko*
hodnocení

Dostanu se k tomu jen přes rouru 350mm, která je hluboká cca 1m.

instalater*
hodnocení

0x

Zdravím . já jsem na to používal upravenou starou duši z auta. Byla rozříznutá a na konci upravený ventilek - mám kamaráda gumaře. Na jednorázové použití bych asi také přemýšlel o gumovém míči , který v šachtě nafouknu. Velice dobře vím , jaký je tam přístup. Holt se musí lehnout na zem a strkat to tam klackama.*smich*. Druhá věc je jak to vidělat , aby to proud vody nevzal sebou. Dával jsem do druhého otvoru vždy desku o kterou se to zastavilo.

Ideální je vyříznout potrubí před šachtou a dát tam víčko . Potom přesuvkou spojit.

Jinak kde koupit nevím a nebude to levná záležitost. Měla by to mít vodárenská společnost v místě vašeho bydliště.

Na tyto záležitosti se vyrábí speciální záslepky opakovaně použitelné..Pro Vás byto ale byla zbytečně drahá záležitost, to je pro specializované firmy, které zkoušky těsnosti dělají obden.Možná na ČEVAKu zapůjčí..ale pravděpodobnost není velká.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]