Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Naražená žebra

Od: pipi odpovědí: 3 změna:
Měli jsme menší bouračku,vystřelil mi airbag,z pásu mám v levo pod žebry asi naraženinu,ale bolí mě to spíš vnitřně-při pšiknutí,kašli,smíchu.Mám si raději zajít na rtg?už je to 3dny;)

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x
Na prohlídku bych zašel. Jinak ty žebírka můžou bolet dost dlouho, než se zahojí.

yc5c
hodnocení

0x

Já jsem si před cca měsícem zlomil žebro na střeše. Ležel jsem na hraně oplechování, otáčel a najednou křup.

První týden očistec, druhý už jsem dokázal spát vsedě či vleže. Cca 2dny už dokážu ležet na jednom boku.

Žebra se léčí cca 6týdnů.

asd1
hodnocení

0x

rtg je na nic. Ale doktor se hodí - poslechne si jestli nemáš píchlou plíci. Naražený/štíplý/zlomený žebro se léčí prakticky stejně (pokud neni pneumotorax), tak ani nemá smysl to fotit rentgenem. Stačí prohmatat a poslechnout.

Ale nemusí to být žebro, klidně i něco natrženýho...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]