Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, tak jsem poslouchal vánoční projev pana Zemana a znovu to tam zaznělo.
Skoro už mám pocit, že jsem snad jediný, kdo to tenkrát slyšel v přímém přenosu na ČT24. A sice - když byla povodeň v Praze, tak tehdejší primátor, pan Němec, na otázku reportérky, jak funguje spolupráce mezi záchranáři (myšleno policie, hasiči a zdravotníci), řekl větu: "Situace je nadmíru výtečná." Dle mého názoru tím myslel onu spolupráci, ale od té doby jsou tato slova užívána pouze jako věta (odpověď bez předchozí otázky) a v pozadí je zaplavená Praha - a tím je to zesměšněno. Je zde nějaký pamětník, který viděl tenkrát ten rozhovor celý?
A jak to vlastně bylo? Děkuji Vám za bádání v paměti a zdravím!
Já bych řekl, že Praha není ohrožena. Situace je, bych řekl, nadmíru výtečná. Všechny orgány pracují jak mají. O několik hodin později byla situace katastrofální. Později doplnil. Nikdo nevěděl, že přijde něco tak hrozného. Bohužel nemám v archívu co na povodeň pravil, slavný kolibřík jeho mazánek a další šlechtici z Prahy.
Já jsem tenkrát celý ten rozhovor slyšela. Slyšela jsem, když Němec, s podivným úsměvem, do kamery říkal, že situace je nadmíru výtečná. Nahlas jsem řekla slovo nadávky a pak chvilku přemýšlela, jesli tuhle větu nevystřihli z jiného rozhovoru, ale nevypadalo to tak. Kdyby tomu tak bylo, jistě by na to, během doby, někdo upozornil.
Dobrý den, děkuji dosavadním badatelům v paměti. A jak vidím, už ani na tu svou paměť se nemohu spolehnout. Našel jsem vyjádření pana Němce k celé události (viz odkaz) a zdá se, že to byla věta nešťastná, není na ní hrdý, ale byla vyřčena v nějaké souvislosti a pod tlakem událostí, resp. další vývoj a rozsah povodně nebyl v té době znám. Zdravím!
Dobrý den, ono je to těžké, když se "ujme" jedna věta a už se neví nebo nezkoumá, jaká byla souvislost. Pan Němec není jediný "postižený". Jsou i další známé věty: "Zdroje jsou." "Myslím to upřímně." "Dámy a pánové, kdo z Vás to má?" apod. A už nejde moc vysvětlovat. Zdravím!
Ahoj Suzy. Věc se má tak. Jeden ODSácký peetchus jednou řekl nějakou dementní hámotinu na dané téma a pro někoho neoblíbený pan prezident tuhle věc jen připomenul. Zřejmě to mělo být určeno zásadně pro ty znalé té tehdejší situace. Pro mnohé jedince to fakt přešlo ve všeobecnou známost a tím pádem jako velicé ftipné. Některé politikáře není nutno zesměšňovat. Oni to dokáží i sami dokonale. Bene, nekaž si svátky.
Dobrý den, svátky si rozhodně nekazím. A to ani projevem pana Zemana. Jen jsem si říkal, proč to opět vytáhl jako příměr - a z toho vznikla tato otázka. Nepřijde mně fér vytahovat si věty a pak si jim posmívat. Jinak, pánové Špidla nebo Gross či Paroubek nejsou z ODS a ani to není důležité.
Zdravím!
Jediná pravda je, že složky izs fungovaly a fungují bez politických přívěsků.Integrovaný Záchranný Systém.V oné době se ještě nebudoval celostátně, nebo byl pouze na papíře, mimo ostravský kraj, kdy vysloveně hasičští nadšenci zkoušeli různé peripetie/ nutno podotknout hodně nápomocna byla a je vš Báňská, hasičská fakulta. Pro neznalé - prvotní průšvih byl rok 97, všeobecně známéTroubky a další, kdy vůbec prvně se muselo řešit zabespečení a sociálnost postižených v rozměrech nad 100 a více obyvatel. Co se týče zaplavení města Prahy a jejich obranných stěn, jen dodám - jak bylo možné, že "až" po dvanácté hodině se najednou našla technologie jenž by byla schopna zmírnit škody vodou způsobené. Na dokreslení - Dodnes Troubky a spousta jiných měst nedostali podporu slíbenou za škody živelně způsobené. Ti jenž pracovali na tehdejších strastech, většina dostala pamětní plaketu, ale potřební dostali...jak zvykem, pomož si sám...
Je jedno, co, kdo, kdy řekl. Celé tehdejší vedení Prahy mělo dost informací, co Prahu čeká. Jen ignorant mohl přehlížet, co se děje na horních tocích Vltavy. A nechat ještě v 7hod. večer otevřené metro, byla totální hloupost. Zprávu o průběhu povodně, si můžete přečíst tady: voda.chmi.cz/...
To pro ty, kteří si nepamatují. A snad koncem roku budu mít trochu času, mám toho nahrané čtyři dny na VHSce. Jsem zvědavý, jak ten záznam bude vypadat po těch 13 letech ve skříni. Tak zkusím ten rozhovor převést do nějakého datového formátu, Snad ho tam mám.
Nikdo, stejně je zajímavé, že za tehdejší situaci nikdo nedostal ani sprda. A teď se budou čílit nad držkováním prezidenta. O něm si stejně myslím, že tuto informaci si mohl, v projevu k národu, odpustit. Nemá zapotřebí mlátit 100x vymlácenou slámu. Mělo by to být pod jeho úrovní, když už tenkrát se nezasadil o potrestání nebo alespoň odsouzení.
Ahoj Babko.
A i vy ostatní diskutující. Jsou mezi námi lidé, kteří prostě patří do zřejmě velmi rozšířené škatulky. A ona má i takový zvláštní název. ONI UŽ PROSTĚ JSOU TAKOVÍ. A že se tam mohou sejít dost různí až odlišní týpci a týpkyně. Nejsou to jen naši neslavní politikáři. Možná tam patřím i já. Třeba i tam uvnitř máme každý svůj extra regálek, na kterém si hovíme a víme prd, kdo nám tam vlastně může dělat souseda. Nemyslím si, že by nás to mělo nějak i děsit. Hezkou neděli přeju. Ahoj.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.