Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Kvalita kaprů, jste spokojeni?

Od: suzymon® odpovědí: 17 změna:

Zdravím. Tak já jsem letos koupila celkem tři kapry, protože jsem si řekla, že si je dám zamrazit sama, bez té hnusné vody, co ji prodejci do masa stříkají. A musím říci, že už to nikdy neudělám. Letos jsem měla kapry ze dvou míst, každý jiný dodavatel. Váha kilo osmdesát, dvě kila třicet a necelá tři kila. Tři kapři, každý jiné váhy. Maso kaprů bylo tučné u všech, bez rozdílu. Polovinu jsem dala sežrat zvířátkům. Jsem zhnusena a už končím s nákupem kaprů na Vánoce. Příště si raději koupím lososa. Oni to v těch sádkách cpou všelijakýma granulema a kapři nemají dobré maso. Leda že by kapra někdo chytil v řece. V létě jsem takového dostala, a to byla pochoutka, to maso. Žádné sádlo, prostě maso...

A ještě, ani to po rybě nevonělo.

17 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hahanaj*
hodnocení

0x

My měli výtečného kapra manžel moc chválil ostatně jako vždy

hodnocení

0x

Já jsem byl také spokojen. Koupil jsem třeboňského kapra lysce, váha 3,30 kg. Stačilo jen vykuchat a naporcovat, žádné zbavování šupin; smažený byl skvělý.

hodnocení

0x

Musí se mít štěstí na prodejce, pro mnohé je to především byzbys. Nám stačilo se jednou spálit, od té doby jedeme v candátech a nemůžeme si je vynachválit.

hodnocení

Asi to bude krajem. Já jsem z Poděbrad. Moje sousedka, která před chvílí odešla, měla tu samou zkušenost. Koupila v Nymburce. také je nasra.á. *bum*

pohanka*
hodnocení

0x

Koupila jsem v Praze 5 na Andělu, na trzích půlku kapříka s kůží, bez šupin a i kostí /prořezané maso na pravidelné proužky, ale nedořízlé/. Po usmažení opravdu nebyly žádné kůstky, až mě skoro ta obíračka chyběla. Maso bylo dobré, bez tuku.

hodnocení

0x
Trebonsky kapr 3,8 a spokojenost. Byl dobry a tucny jak ma byt takze zadne suche maso. Kupovane v ostravskem kraji.
hodnocení

Ano tučný jak má být, ale když z masa prýští tuk, až necítíš vůbec maso, ale jenom tu třaslavou mastnotu, tak to už je konec...

No nic. Já končím s kapry. *stop* A to jsem je měla ráda. Jen jsem chtěla vědět, jestli to je jinde také tak.

pohanka*

Ten nejmenší kapřík by ale snad neměl být tučný? V Globusu prodávají po celý rok rybí maso na ledu. I třeba půlku kapra. Na té půlce si můžeš zkontrolovat jak je u břicha ztučnělý, myslím, že u těch půlek překvapení nehrozí. Přece jenom, bramborový salát a smažená ryba je nejlepší právě na ty Vánoce, škoda se toho vzdávat.

Polévku jsem měla jenom z mlíčí a také byla dobrá, voněla rybou. Mlíčí jsem koupila již v říjnu a měla ho v mrazáku, abych nestála dlouhé fronty.

hodnocení

0x

My kupujeme už několik let po sobě kapry u rybářů

www.rybariskutec.cz

a musím jen chválit. Ryby jsou velmi chutné, ceny příznivé, na přání zabují i vykuchají.

hodnocení

0x

Suzy, máš pravdu, letos byli kapři tučnější, než jiné roky. Neviděla jsem, co měli uvnitř, ale dole, na břiše měli fakt bůček. Každý rok kapra dovedu sníst opravdu hodně, ale dnes, ke každému jídlu jen jeden, malý kousek. Na Štědrý den na oběd, na česneku, jsem kousek toho "bůčku" snědla a ten mi ležel na žaludku ještě do dalšího oběda. Kousek, já blbec, asi jsem neuvažovala, jsem dala Dorce. Vyblinkala ho, naštěstí na lino v předsíni. Kdybych nebrala antibiotika, tak bych se napravila pivem, ale po čaji to zůstalo problémem. A včera u druhé dcery jsem si vzala jen ocásek, ale také se mi zdál tučný a to poležel na papírové útěrce. Na večeři jsem si vzala jen suchý rohlík. I ten malý ocásek jsem stále cítila. *sok* Příští rok si budeme dobrého kapra vážit mnohem více.

doplněno 26.12.15 18:01:

Jojo, to jsou ta správná slova- sádelnatý rosol.

hodnocení

Babko, přesně tak. Maso bylo od břicha docela velký kus nejedlé. Úplně bílé a rosolovité tukem i po usmažení. Z každého kousku jsem polovinu musela odříznout, takže zbyl hřbet a asi čtyři centimetry masa, které se dalo jíst. Ale jak říkám, dalo, ne že bych si tady pochutnávala. A právě že i ten nejmenší, proto jsem zde uvedla i váhy jednotlivých kaprů, aby si někdo nemyslel, že jsem koupila nějakého obra. Já už si nepamatuji odkud byli, ale ono je to fuk, stejně to nemusí být ani pravda. A to jsem si na ty dva přímo udělala objednávku u jednoho řezníka, který měl ceduli, že bude mít nějakou dodávku výtečných kaprů, ale pouze na objednávku a množství že je limitováno. Ale to nevadí, mám tady chudinky kočky ze statku a ty si pošmákly. A já se na kapra příště vykvajznu. Za ty peníze budu mít příště kilo a půl čerstvého lososa. Právě že mi bylo divné, že i ten nejmenší měl ten sádelnatý rosol. Fakt jsem tohle měla letos poprvé. Vloni jsem měla kapra dobrého.

mil®
hodnocení

0x

Já mám kapry jako každý rok z nějvětšího rybníka v Českém ráji, Žabakoru, a pokaždý jsou moc dobrý, tedy i letos. Každý rok si tam dojedu a nechám si je zabít.

hodnocení

Však to říkám, asi jsou ještě prodejci poctiví, ale když nemám jinou možnost, než tuhle, tak jsem holt namydlená...

svatobor*
hodnocení

0x

Souhlasím s nickem strakatý pes - třeboňský kapr od Anděla byl výtečný, takového jsem už dlouho nejedl.

stirecek*
hodnocení

0x
Suzy zkuste amura, ten je suchý.
hodnocení

Stirečku, to už raději toho lososa. Amura jsem tady ani neviděla v prodeji. A ono mi také šlo o tu tradici vánoční. Prostě obalovaný kapřík a salátek. Pochopila jsem to tak, že někde naštěstí ještě mají dobré kapry. Do Prahy kvůli kaprům teda nepojedu, to už bych musela být fakticky na nich závislá, a to nejsem.

kangaroo*
hodnocení

0x

Beru kapry od kamaráda co má vlastní rybník a taky přímo z Třeboně. Letos 4 kapry každý něco přes 2kila a už je to skoro pryč :-D Na Silvestra ještě uděláme dalšího na másle :)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]