Nejste přihlášen/a.
kteří budou dnes večer sedět sami. Ani letos mi Ježíšek kamarádku ani kamaráda nenadělil.
A je tu někdo sám z Prahy? I třeba mamka s dítětem bez rodičů?
je mi pres 30, ale budu sam, nicmene vanoce nijak neslavim uz tak 15let, ted jsem vstal a budu normalne pracovat u PC jak jsem zvykly, jako kazdy den
@bruno naprosty souhlas
Jsou to moje devatenácté singl Vánoce, takže zpočátku jsem ještě seniorka nebyla. Ty první roky byly dost krušné, ale jak čas běží, je to čím dál tím snadnější a dneska bych už neměnila. Stáhla jsem si pěknou zimní "hledačku"z www.doublegames.com ( česky ), pohádky v TV už mne nějak neberou. Přeji všem, kteří jsou na tom podobně jako já, aby Vánoce ve zdraví přežili, naštěstí je těch obyčejných dní převaha
Jsem vánoční singl senior už pár let. Dobrovolně, nemusel bych. Mám několik možností, s kým bych mohl být. Jenže mě to takhle vyhovuje. Akorát, že letos doma nesedím, ale ležím. Za svého vánočního společníka si mě vybral jakýsi virus. Po pravdě řečeno, o tuhle společnost nestojím už vůbec .
Jé, tak to jsme kolegové. Od pondělka mám dovolenou a spoustu plánů, které mi překazil právě takový... nějaký... jsou Vánoce, budu slušná. Virus. Jenom neležím, neb jsem žena a matka. A nejsem singl, i když v takových chvílích bych nejradši byla. Ale nebudu se rouhat a vezmu si dva acylpyriny, v noci se zase trochu vypotím, a nakonec se v pondělí zase do té práce nějak dobrchám.
Je horší být single senior, než single mladý člověk? Mám vánoce s rodinou... ale jsem sama... a neskutečn to bolí. Možná bych radši seděla ve svém bytě, kde bych dělala že žádné vánoce nejsou, než toto. Částečně jsem se rodině obětovala - prarodičům i matce. Dělám z domu, abych mohla fungovat jako pravá ruka a být tam, kde je mě zrovna třeba. Nechodím moc mezi lidi, nemám kolegy... a pokud jste spíš introvert a váš jediný kolega je vaše matka, tak za chvíli ztratíte jakýkoliv kontakt s okolím. Oni nejsou vyloženě zlí... ale mrzí mě, že zatímco ode mě berou za běžné, že udělám, podám, zařídím, nakoupím, dojedu... a ještě je mám ráda, tak oni mi dávají najevo, že jedinou mě nepotřebují. Ostatní rodinu hostí a váží si jí jako návštěvy, snaží se jim udělat radost. A já tu teď sedím s rukama v klíně, koukám na obálky s pěnězma, co jsem dostala... a je mi smutno. Je mi smutno hlavně proto, že už asi pět let říkám, že bych chtěla svetr s jelenem (nebo jiný podobný kýč). Ano, je to kýč, ale na vánoce snesitelný a já jsem recesita, klíďo bych v něm vyrazila do ulic a usmívala se... a myslíte, že mi někdy někdo blbý svetr za 400,- v Tescu koupil? Nekoupil. Nacpou mi peníze... a konec. Mám kde bydlet, mám s kým sedět u stolu... ale cítím se jako trosečník na pustém ostrově. Jako ta nejzbytečnější věc na Zemi...
Lullu, co by za to někdo dal... ale Vám nejspíš nezbude, než nebýt tam, kde je Vás třeba, a nefungovat jako pravá ruka. A vyrazit do života a zařídit si jej podle svého. To je přirozené. Nepřijde mi normální, když se někdo obětuje rodičům a prarodičům, i když chápu, že někdy není jiná volba. Ale v pořádku to není. Zkuste se zmobilizovat tentokrát pro sebe, abyste zase příští Vánoce neseděla osamělá s rukama v klíně v kruhu "rodiny".
lullu,,,,,buďe ráda za obálky,,pamatovali na vás.Já jsem s přítelem dlouholetým a ještě dnes na mne nepromluvil..Je to lepší?Nedal mi nic pod stromek.. Ale byly tady děti a vnuci -tak mne to moc potěšilo.žiji s člověkem a jsem sama ...
Mám stejný názor, myslím, že je lepší být sám než s někým, s kým si už nemám co řící. Ještě můžete prožít hezký život.
Lullu, já bych řekla, že to není tak, že by vás neměli rádi - spíš vás berou za jistou a necítí potřebu si vás předcházet, vy jste tam pro ně každý den, kdežto ostatní rodinné návštěvy jim jsou vzácné - cítím s vámi, je to smutné, ale lidi už jsou takoví... mně taky vždycky obálky s penězi od rodičů mrzely, raději bych cokoli osobního, bohužel dát peníze je jednodušší... nejste v tom sama, je nás tu víc, co jsme na štědrý den u počítače - to o něčem vypovídá
já zas mám obálky ráda než hromadit nějaké nesmysly a nepotřebnosti . To není tak že by si nelámali hlavu- prostě si řžekli, že sikoupíte podle sebe co se líbí vám po čem toužíte.Svetr si kupte sama vyražte si na výlet za nákupem .A mějte pohodové sváteční dny .
Cítím z vás takovou zapšklost na okolí...neodsuzujte je za to ,že máte obálky na klíně . Myslím, že přejdou tyto dny a zas bude vše OK...
Dela si tam ze sebe legraci a uvadi 10 duvodu, proc je "spatna zenska" (tj.proc neni dobrym prikladem typicke, dobre, zeny).
Jednim z duvodu je pry ten, ze zeny maji smysl pro modu a umi se pekne oblekat. Ona to pry neumi a nasleduje ta scenka s tim strasnym svetrem, ve kterem chce jit ven. Kdyz se jeji pritel (ve skutecnosti jeji kamarad, ktery v tomto videu hraje postavu pritele) zastavi nad tim jejim zvolenym oblecenim a pta se, jestli to mysli vazne jit v necem takovem ven, tak ona si mysli, ze on ma pochyby o te jeji cepici a vubec ji nedochazi, ze cele to jeji obleceni je naprosto nevhodne.
Docela ti v něčem rozumím. Někteří lidé to už tak prostě mají, že "jiní" příbuzní jsou pro ně vzácnější, lepší, příjemnější, hodnější, snaživější, je jim víc přáno, ... než příbuzní "doma". Pro tebe by bylo nejlepší, kdyby sis někoho našla (no, to je teda moudrost, co?). Ohledně dárků, jak už napsala @hahanaj, se nejedná o to, že by tě chtěli odbýt, ale prostě nevědí, tak - peníze a kup si podle vlastního výběru. Je to lepší, než nevhodná věc. Svetr s jelenem si za ty peníze můžeš pořídit, ale předpokládám, že to stejně neuděláš. Pletu se? Příští rok vytáhni matku na vánoční nákup. A až pleteného jelena uvidíš, tak "ježiš, podívej, to je teda ..., no to mi dej pod strom!" a rovnou to kupte. A bude.
Dovolím si položit otázku - kdo je senior? Od kolika let se považujete za seniory?
Já jenom, kam se mám zařadit - jestli mezi mladé nebo už mezi seniory s pátým křížkem na hřbetě...
taky vás tak štve označení senior? Nemám proto žádný rozumný důvod - ale mne to jméno přímo "se *e" ! Můžu se zeptat nezaujatých lidí - proč? To jsem takový "úchyl" - anebo mám komplexy ze stáří? ...
- nemusíte odpovídat - už mi to "docvaklo" - asi proto, že se "název" senior v dnešní "mladé společnosti" často spojuje s demencí. Co se dá dělat !
proč by byl měl být senior dementní - nikde to tu nečtu, že by to někdo napsal... senior není nic špatného zrovna jako junior ,prostě je to označení věku ...jen si to špatně berete
ahojky senioři, já jsem jedna z vás a nijak mne ten název senior nevadí. Jinak jsem taky singl tak jsme na tom stejně. Já jsem byla zvyklá na velkou rodinu a v našem původním velkém bytě -136m byly vánoce úžasné, vyzdobené pokoje , živé květiny svícny, velká tabule , vše nazdobené. Tak od té doby uplynulo asi12 let a vše je jinak Takový je život, jedna dcera v Usa , s její rodinou jsem byla do ted na skipu mají nádherný štědrý den a dcera jak byla zvyklá na vánoce tady to ted pro své děti dělá tam. Já tam byla na vánoce 5x.i její muž se přispůsobyl. u druhé dcery jsem byla dnes až do odpoledne udělali jsme si sváteční oběda s dětmi rozdali dárky. Její muž přijel od svých rodičú a jejich večer teprve začal.Mohla jsem jít k sestře , nebo k synovy ale chtěla jsem jít pěšky domů a šla jsem se mrknout do kostela , lidé se usmívaly, vonělo to tam kadidlem a vše doprovázela krásná varhaní hudba. Doma jsem si rozvítila svíce, zapla skip, televizi vubec , jen vánoční musiku a uvařila dobrý punč, cukrovíčko od dcery a bylo mi fajn. zítra vemu dobroty a jedu za synem a odpoledne k přátelům. mám dobrý pocit že nejsem úplně sama i když bez partnera.No řeknu vám je nás "singl hodně. Všem přeji krásné svátky , hlavně zdraví a dobrou mysl pa vaše Korina
Mně označení senior nijak nevadí. A to mi vlastně ještě do někde výše uvedeného věku kousek chybí. Spíš mě lehce irituje, když mně v tramvaji uvolní sedadlo 25 letá slečna. Ale pomalu si zvykám.
Nedávno jsem někde viděl cedulku s nápisem: "Věkové skupiny se dělí na mládí, střední věk a vypadáš dobře".
Jen doplnim odkaz na skutecny vyznam toho slova senior, aby to bylo uplne jasne. Neni to rozhodne zadne spatne slovo.
Nejde o původní význam slova,
ale o to, jak (v jakých souvislostech)
se dnes ve společnosti používá.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.