Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak nedávit při RTG zubu?

Od: misa503® odpovědí: 10 změna:

Dobrý den. Dříve se rentgenoval zub tak, že se přiložila destička k zubu a ukazováčkem jsem si ji opřenou o zub podržel.

Žádné dávení se nebylo.

Dnes se vsouvá do pusy nějaké zařízení - rentgenové - a já mám problém s dávením se, když se mi lékař snaží udělat RTG zubu - zadní stolička, asi č. 7

Zkušel mi dát na jazyk nějakou sůl, pak opíchnul zub něčím, ale stejně se dávím u snahy RTG zubu.

Je nějaký způsob, jak toto dávení se odstranit? Máte s tím někdo zkušennost?

Zub mám po vypadnuté plombě ( držela asi 14 dní ) otevřený až ke kanálkům asi 3 neděle.

Lékař mi nechce bez RTG zubu zub opravit. Nevím co mám dělat.

Ptal jsem se i jiného zubaře, ale bez RTG zubu mi jej také nechce opravit.

Mám si prý vyřešit to dávení se, ale neřekl jak.

Děkuji.

Jak nedávit při RTG zubu?
Jak nedávit při RTG zubu? #2
Jak nedávit při RTG zubu? #3

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x
Je-li možno, zkuste tlačit prstem na bradě pod čelistí( v tom měkkém místě). To zmírní pocit dávení.
hodnocení

to lékař také radil, ale nepomohlo to u mě.

marcela1*
hodnocení

0x

a nemůže to být tím, že na to příliš myslíte? - a vlastně předem "víte" ! že se budete dávit. Zkuste myslet na něco jiného - sice nevím, jak se dnes zuby rentgenují, ale - to "zařízení" přece nemůže být tak odpudivé, když se normálně používá, ne?

hodnocení

Lékař říkal, že si mám doma lžící - se snažit dotýkat kolem zubu, aby si okolí zvyklo na dotyky cizího tělesa, tak to zkouším.

Dotýkat se až do doby dušení se, jakoby, tak uvidíme časem.

janm*

To co se tam strká je snímač, zachytí obraz místo filmu a přenese hned do počítače takže zubař hned vidí, dle mne to ale dnes s tím rentgenem přehání snímají často, není to zdravé...

jfsgjjff
Čau, měl jsem stejný problém, vyřešil to kinedryl hodinu až dvě před zákrokem. Zkus to me to jako jediný fungovalo
hodnocení

Dobrý nápad, díky

doplněno 16.03.16 20:54:

Jinak jsem našel zubaře sice trochu dál od bydliště ( asi o 15 km ), ale zase se u něj ještě

přikládá destička k zubu a ukazováčkem jsem si ji opřenou o zub podržel.

Žádné dávení se nebylo. Zub pak opravil. Říkal, že když zase budu tento postup potřebovat, mám dát vědět.

A na běžné úkony zůstávám u zubaře původního v místě bydliště.

hodnocení

0x

A při čištění zůbů kartáčkem, je zajíždění do těch míst v pohodě? Co Vás nutí dávit? Kam dáváte jazyk? Chtělo by se to uvolnit, nic křečovitého, aby se jazyk u kořene nerozšířil a bylo tam víc místa..

hodnocení

Kartáček na místech nikde nevadí.

kroupa

Tak taková vymoženost k nám ještě nedorazila, u nás ještě postaru. Já osobně bych požádal o celkový rentgen všech zubů.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]