Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak a kam nahlásit podvodný int. obchod?

Od: rendy* odpovědí: 2 změna:

Nikdy bych nevěřila, že se to stane zrovna mě, ale muselo mi něco v tom předvánočním ruchu a objednávání dárečků uniknout a musím konstatovat, že jsem i já naletěla internetovému podvodníkovi.

Objednala jsem zboží ze stránek velvet-smooth.cz a dle potvrzení objednávky z mailu jsem zaslala kvůli levnější dopravě peníze předem, Chyba... Dáreček nedorazil a tak jsem začala pátrat. Internetové stránky již neexistují, na mail mi zřejmě nikdo neodepíše (prozatím neodepsal) a když zavolám na pevnou linku, tak mi automat ohlásí, že volám mimo pracovní hodiny i když dle informací z mailu by v tu dobu pracovat měli.

Jakým způsobem nahlásit takovýto obchod? Na ČOI? Na policii? Co všechno jako důkaz doložit? Máte s tím prosím někdo zkušenost? V bance mi majitele čísla účtu určitě sdělit nesmí, jedině nahlásit omylem zaslanou platbu. Ale i tam se nejdříve řeší tak, že se pošle info majiteli účtu a až když ten nereaguje, smím ho nahlásit. Ale majitele se zřejmě nedovím...

2 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

radarbrdy*
hodnocení

0x

Asi na polici v místě vašeho bydliště.

Nějaký článek o podvodech je zde:

Celníci teď vyzývají lidi, kteří si z podvodných internetových obchodů zboží objednali a nedorazilo jim, aby se obrátili na telefonní čísla 545549859 nebo 545549648
brnensky.denik.cz/...

hodnocení

0x

Snad na policii a doložit veškerou komunikaci i emailovou. Třeba vás bude víc a bude se jednat o hromadnou žalobu. A příště platit předem pouze u ověřených dodavatelů. Ale to už v tuto chvíli jistě víte.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]