Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Vánoční návštěvy

Od: bruno2® odpovědí: 12 změna:

Vánoce je období návštěv. Chtěl bych se zeptat starších rádců, kteří mají dospělé potomky - chodíte na návštěvu ke svým synům či dcerám, anebo naopak - navštěvují potomci se svými rodinami vás? A je součástí návštěvy oběd nebo je to záležitost odpolední (káva, víno, cukroví)? Přeji všem hezké Vánoce a do nového roku pevné zdraví a jasnou mysl.

12 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

pt®
hodnocení

0x

My bydlíme v jednom městě s rodinou syna a kousek od sebe. Přes týden hlídáme mrňata, když je vyzvedneme ze školy, takže jsme vlastně téměř v každodenním kontaktu. O svátky jsme na Štědrý den doma a 25 přijdou mladí k nám a dostanou dárky u nás. Přijdou na oběd a zdrží se většinou pár hodin, pak jdou s dětmi na vycházku a domů, protože si děti chtějí hrát s novými hračkami, jsou ještě malé. Dcera bydlí v zahraničí a jsme v kontaktu přes Skype. - pt

lidus*
hodnocení

0x

Loni byla dcera a vnučky na Štědrý den u nás, letos jdeme k ní. 25. jezdíme celá rodina k mamince, ta je v nemocnici, tak 25 jde dcera a vnučky k nám a po obědě jedeme za maminkou (na chvíli je na IP) a k sestře, tam se sejdeme na kafe všichni. 26 se sejdeme s přáteli u nás na chalupě. Hezké svátky, Lida.

cicko*
hodnocení

0x

25.12. společný oběd s dětmi a vnoučaty (13 osob).

hodnocení

0x

U nás to funguje už desetiletí tak, že k nám chodili moji rodiče z vedlejší vesnice na večeři. Když tatínek zemřel chodí maminka sama. Kluky mám dospělé, jeden je ženatý, děti zatím nemají a chodí k nám na štědrý den taky. Každý rok se jich ptám, jestli u nás chtějí být a evidentně se jim u maminky líbí :) MOžná až budou mít děti, budou sami anebo budeme chodít zase k nim.

Všem Vám přeji krásné svátky, ať už jste s dětmi, rodiči, partnery, hlavně at nemusí být nikdo sám

Máme to takřka stejně, akorát maminka chodí z vedlejší ulice cca 5 minut cesty. Mladší ženatý syn s manželkou a se psem jsou u nás skoro pořád, takže i na Štědrý den už od oběda (rybí polívka) a setrvají obvykle několik dní, starší s partnerkou a jejími dětmi chodí odpoledne, večeří pak doma.

uska*
hodnocení

0x

Taky se přidám. Děti mají své rodiny a já zastávám názor, že každý /pokud není sám) má být na Štědrý večer doma. Vánoce jsou rodinné svátky a přednost má nejbližší rodina. Vlastně jsem na Štedrovečerní večeři nikdy nikoho nepozvala a ani děti s rodinami se ani nepřihlásily. Sjíždějí se k nám postupně či naráz, od 25.12. do Silvestra, podle toho, jak jim to vyjde. Návštěvy jsou 2 - 3 dennní, máte to k sobě daleko. U nás bývá vždy dříve sníh než v jejich domovech a tak si užívají na svahu. Ale letos? Uf, snížek v nedohlednu.

hodnocení

0x

Sám za sebe-od doby co jsem dostal vlastní byt (v roce 1983,to mi bylo 21) jsem vánoce s rodiči nesdílel,jen občas Silvestra se sestrou-přijížděla ke mně!Jsme od mých rodičů nedaleko jen 200km a od manželčiných 100km!

hodnocení

0x

Přes rok chodí děti ke mně. Nikdy nepříjdou s prázdnou. Měla jsem pocit provinění a dluhu, když vždycky donesou nějaké potraviny a prý, "bylo to v akci, nevytahuj tu peněženku! ať tě to ani nenapadne!" Máslo, rýži, krabička sýra, celé balení mlíka, cukr, stravenky, prý už je nevyčerpá a propadnou, atd. Vlastně si stále na to nemohu zvyknout, ale pomáhá mi to hodně. Dají kafe nebo čaj, zkecnem. Nebo volají: Obleč se, zajedeme si na kafe do nového bezva podniku nebo na večeři. K nim já jezdívám, když má někdo z rodiny narozeniny. A to je nás vždycky 7 + 2 kluci. Včetně druhé babičky a dědečka. :) Dnes na večeři jdu k mladší, u stolu nás bude 5 + kluci a zítra na oběd ke starší, tam budeme 3. Na Silvestra na kačenu příjde starší a na Nový rok mladší, pojedou odněkud z hor. Týýýýjooo, jak já se těšííím! Na všecky a na všecko. Miluji je všecky a jsem na ně pyšná. ;) Bruno, velice ráda čtu vaše rady a vždycky vím že se na vaše slovo mohu naprosto spolehnout. Vám přeji krásné svátky, v pohodě a v klidu. Do dalšího roku hodně zdraví, dobré mysli a hodnou rodinu.

hodnocení

Děkuji za kompliment. Proč jsem svou otázku položil? U nás to již řadu let chodí stejně. Štědrý večer trávíme s manželkou sami. Na 1. svátek vánoční přijdou na oběd jedni mladí s dětmi a na 2. svátek druzí mladí s dítětem. Máme to trošku komplikované - někdo nejí ryby, proto dostane řízek, polévky také vaříme dvě - rybí a s houbami. Jedna dcera má bezlepkovou dietu, zeť má alergii na čerstvou zeleninu. Na Štěpána zpravidla pečeme kachnu s dvojím zelím. Některá vnučka chce bílé, jiná červené. Ale zatím všechno zvládáme, na děti se moc těšíme, máme radost, když oni mají radost z dárků. Napadlo mě však, jestli někdy přijde den, kdy nám potomci řeknou - nic nechystejte, zveme vás na oběd. Hezké Vánoce všem.

Nám se letos téměř stalo, že jsme byli pozvaní k mladšímu synovi :), ale oba byli na Štědrý den v práci do 12 hodin, tak potom přijeli k nám... ale jakási snaha byla. Ale mně to nevadí, mám je moc ráda a vždycky se na ně těším.

mp*
hodnocení

0x

To je samozřejmě velice individuální. A časem se to mění, jak se lidé rodí a umírají. U nás se celá rodina stejně setká v práci (23. a 25. a 26. prosince), takže to nemusíme ani nějak řešit.

beatrys
hodnocení

0x
mame dospele deti,dcera bude mit 39 let-postizena ,tudiz svobodna s nami doma.Syn mel 36 let, je svobodny doma.Rodice davno pominuly a vnoucata nejsou.Navsteva zadna a je mi to lito.Snad mezi svatkama nejake kamosky.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]