Nejste přihlášen/a.
dobrý den, pokusím se popsat mou otázku
v praci kde mám fixní měsiční vyplatu + měsični premie a připlatky za nočni, se rozhodli že když budeme chodit na přesčas že nam zaplati +25%. Jestli pujdu za měsíc 3x na přesčas dostanu zaplaceno 3x po 25%. Když pujdu 9x, dostanu zaplaceno 9x po 25%. Tím samozdřejmě budu mít vice peněz, ale odvedu taky větší daň. Odvedu ale adekvátně stejně jako za 3 přesčasy? to znamená kdybych si těch 9 přesčasu rozdělil do tří měsíců, odvedu celkově stejně za 3 měsíce jak i za ten jeden měsích, kde bych měl těch 9 přesčasů najednou? Nebo zde budu více ztratný?
doufám že jsem to popsal oč mi jde alespoň trochu chápavě a snad to někdo pochopí
děkuji za odpovědi
Je úplně jedno kdy, jak a za co peníze dostanete. A dokonce je jedno, jestli to bude od jednoho, nebo více zaměstnavatelů, případně k tomu navíc prodáte třeba obraz po babičce. Daně se počítají z celkového ročního příjmu (součtu všech příjmů v roce). I kdybyste určitou částku vydělal jen za jednu hodinu v roce a zbytek času se válel na kanapi, budou daně stejné, jako když stejnou částku vyděláte třeba za 365 dní nepřetržité práce, nebo stejnou částku získáte pronájmem bytu.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.