Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Je tekutina na DNU voda nebo čaj z bylin?

Od: misa503® odpovědí: 6 změna:

Dobrý den.

Na DNU se prý má pít 3 - 4 litry tekutiny každý den.

Stačí pít na DNU bylinné čaje nebo se musí pít na DNU jen holá voda - jako nejlepší tekutina?

Četl jsem někde, že na DNU se má pít jen holá voda, že bylinné čaje nestačí.

Do tekutiny na DNU se počítá i například mléko?

Jestli se musí při DNĚ pít jen holá voda, tak proč je špatně pít na DNU bylinné čaje?

Domníval jsem se, že je jedno co se pije, hlavně že se "hodně" pije, aby se odplavovala kyselina močová - problém DNA.

Při pití čaje, mléka ... se neodplavuje kyselina močová?

Děkuji

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

ht*
hodnocení

0x

nejsem odborník,ale myslím si, že je dobré pít bylinky určené na dnu.Musí být účinnější než holá voda.Mléko není tekutina je to potravina.Já si myslím,že nejdůležitější je úprava strav-nejíst vývary,obsahují puriny-látky podporující vznik dny.Nejíst to co obsahuje vysoký podíl k. močové tj.kuřecí,uzeniny,celkově omezit maso.Nepít alkohol,vit. b je taktéž nevhodný při dně-tj,vše co je zelené omezit.A pozor vrací se to, takže je nutná dieta.

luha*
hodnocení

0x

Metabolickou poruchu nemůžete odstranit pouhým zavodněním organismu. Nasbírejte si bršlici k.n., tužebník jilmový - kvetoucí nať, mochyně ž.t. - plody. Dobře funguje i ocún, ale ten není vhodný vzhledem k jedovatosti pro amatérské použití.

doplněno 21.12.15 10:50:

Experimentovat s mlékem taky není při této nemoci moc dobré. :)

jentak*
hodnocení

0x

Pijte kopřivový čaj. Alespoň jednou denně hrníček. Kopřiva čistí krev. Na dnu ji mám odzkoušenou. Vždy tak asi měsíc, potom jeden až dva měsíce přestávku. Není dobré pít ji trvale. A funguje i sušená z lékárny. I ta pytlíčková, ale ta má trochu odlišnou chuť. Asi to už není ono.

hodnocení

Moc děkuji

pohanka*
hodnocení

0x

Vidím, že sbíráte ohledně zdraví různé rady po internetu. Ne všechno může být pro Vás vhodné. Pokud se jedná o Vás, víte určitě, že máte dnu, máte ji diagnostikovanou? Víte, co máte jíst a čeho se vyvarovat /puriny/? Dietní jídelníček je základ. V současném zimním období si myslím, že vypít za den 4 litry vody je tak si koledovat o problémy s ledvinami. Já si zase naopak myslím, že bylinkové čaje Vám udělají dobře, ale pokud mají působit, musíte mít pomoc od bylinkáře, jaký čaj, jak často, jak dlouho, kdy pít, jaká správná příprava.

Na internetu je tisíce rad co, čím léčit, co udělat pro zdraví. Nemusíte všemu věřit, všechno vyzkoušet, nemusí být všechno bez následků.

doplněno 21.12.15 21:26:

Podívejte se třeba na stránky pana Mlčocha - Bylinkyprovšechny - dna - pakostnice.

doplněno 21.12.15 21:42:

Výše uvedený čaj z kopřiv p. Mlčoch doporučuje třikrát denně, 5 týdnů. Má to jedno velké ale. Kopřiva totiž zahušťuje krev, není tedy vhodná pro osoby s vysokým tlakem. A takové protichůdné účinky mají i jiné rostliny. Myslím, že bude vhodnější ze začátku nějaká směs přímo na dnu.

Pokud se budete zajímat o bylinkářství, tak časem si nějaké informace jistě najdete. Já jenom doporučím, pokud máte velký zájem, sbírat si léčivky sám. Budete vědět, kde jste je nasbíral, v tu správnou dobu, že jsou zcela čerstvé, tedy letošní. Každý rok uskladnění snižuje množství léčebných látek na minimum a to co koupíte v lékárně, tak nemá takové účinky, jako droga, kterou si sám nasbíráte a usušíte.

Pokud jíte hodně brambory, bramborový škrob, tak je omezte, vařte si spíše rýži.

Jj plný souhlas se "Psíkem"! Když jsem se sestrou koukal na rozpisy potravin co může otec tak nesmí NIC! Tamto nesmí na diabetes,,co na něj smí ,tak zase nesmí skrze dnu,co smí na dnu,zase nesmí skrze nefunkční ledviny a ...Takže všeho s mírou a jak říkal kdysi dávno náš (dalo by se pomalu říci rodinný,ale tahdy neee) velmi dobrý OL-opatrně a hlídejte se-nakonec postupně zjistíte co je pro Vás dobré a co bude škodit

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]